images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


В Новій Каховці знищили базу окупантів

Середа, 17 серпня 2022, 11:39

ФОТО З TELEGRAM ДПСУ

Збройні сили України ліквідували базу російських загарбників в окупованій Новій Каховці на Херсонщині.

Джерело: Управління стратегічних комунікацій ЗСУ та Держприкордонслужба у Telegram

Дослівно СтратКом ЗСУ: "За попередньою інформацією, це відеопідтвердження влучного "куріння в невстановленому місцю", яке знаходиться в Новій Каховці".

Деталі: Повідомляється, що разом з технікою знищили щонайменше 12 загарбників.

 
ФОТО З TELEGRAM СТРАТКОМА ЗСУ

 

Батальйон "МОНАКО". УП знайшла елітних біженців на Лазурному узбережжі

Середа, 17 серпня 2022, 11:07

початку повномасштабного вторгнення "Українська правда" неодноразово отримувала сигнали про те, що у Монако, Монте-Карло та Ніцці сконцентрувалося непристойно багато українських VIP-біженців.

Лунали різні прізвища та різні адреси. Але ми вирішили, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути. І дорогою до Туреччини та яхт російських олігархів заїхали на декілька днів на Лазурне узбережжя.

Побачене сильно контрастує з тим, що вже шостий місяць переживає Україна та українці.

Лазурний берег історично – одне з улюблених місць для літнього відпочинку світових еліт. Саме тому складно зрозуміти, навіщо українські мільйонери та мільярдери, які не одне десятиліття послаблювали країну, вирішили "пересидіти" війну саме там, на очах у всього світу. Світу, який зараз допомагає зробити Україну міцнішою.

Гіршої антиреклами, здається, аніж Бентлі та Майбахи останніх моделей на українських номерах годі й шукати.

 
 
 

Михайло Ткач

Окупанти Маріуполя вигадали схему "легалізації" вкрадених авто – міськрада

Середа, 17 серпня 2022, 10:46

ФОТО: МАРІУПОЛЬСЬКА МІСЬКРАДА

Окупанти вигадали спосіб красти автомобілі жителів Маріуполя, ставлячи на "особливий облік" машини без відповідних документів.

Джерело: Маріупольська міськрада у Telegram

Дослівно: "Тепер у місті дозволено поставити "на особливий облік" машини на які, через війну втрачені, відсутні або викрадені реєстраційні документи".

Деталі: Таким чином окупанти та місцеві колаборанти розв’язали собі руки для наживи, прикриваючись вигаданою схемою, а по суті продовжуючи красти транспортні засоби маріупольців, які полишили місто.

Що було раніше: У липні радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомляв, що російські окупанти позбавили громадян України права власності на нерухомість у місті.

 

Маріуполь: окупанти тримають у черзі на фільтрацію більше 1 300 людей - радник мера

Середа, 17 серпня 2022, 10:43

У тимчасово окупованому російськими військами Маріуполі черга на фільтрацію для виїзду з міста перевищує 1 300 людей.

Джерело: радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram

Пряма мова: "Фільтрація. На Лівобережжі відкрили другий в місті пункт фільтрації. Черга на фільтрацію на сьогодні сягає понад 1300 маріупольців.

Для проходження фільтрації необхідно подати паспорт, телефон та трудову книжку. Без довідки про фільтрації неможливо отримати перепустку на виїзд з міста та евакуюватись. Перепони для евакуації маріупольців на кожному кроці".

Нагадаємо: Окупанти примушують маріупольців, які хочуть виїхати на контрольовану урядом України територію, проходити принизливу процедуру фільтрації: вони допитують людей, перевіряють їхні документи та телефони, беруть відбитки пальців.

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО 

Врятував чотирьох людей: у Львові пересадили серце, печінку та нирки донора, який загинув у ДТП

Середа, 17 серпня 2022, 10:29

У Львові чотирьом пацієнтам пересадили здорові органи 29-річного донора, який загинув у ДТП.

Операції проходили в один день у різних лікарнях, повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Чоловік отримав важкі травми тіла і головного мозку, врятувати його не вдалося.

"Але він врятував життя чотирьох людей – трьох дорослих і дитину", – говорить директор лікарні св. Луки Василь Трунквальтер.

Медики вшановують пам'ять донора

Серце пересадили 33-річному Василю з Миколаєва, що на Львівщині. Торік він переніс обширний інфаркт і його серце вже не могло перекачувати кров. Чоловік навіть не міг піднятися сходами на другий поверх.

Операції проходили в один день у різних лікарнях

Орган вилучили у лікарні св. Луки і реанімобілем доставили до лікарні св. Пантелеймона, де провели операцію з трансплантації.

У Львові чотирьом пацієнтам пересадили здорові органи 29-річного донора

Печінку отримала 62-річна жінка із Закарпаття, у якої діагностували цироз. Трансплантацію львівські лікарі проводили спільно з колегами з київської лікарні "Феофанія".

Одну нирку пересадили 30-річному чоловікові з Львівщини, який на операцію очікував сім років.

Орган вилучили у лікарні св. Луки і реанімобілем доставили до лікарні св. Пантелеймона

Другу нирку пересадили12-річному Назарові з Яворівщини. У нього і його старшої сестри діагностували рідкісне захворювання – синдром Жубера, при якому спостерігаються важкі поліорганні зміни.

Пересадку нирки Назарові проводили у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі лікарі Центру і лікарні св. Пантелеймона. Операція тривала три години і пройшла успішно.

Другу нирку пересадили12-річному Назарові з Яворівщини

"Стан пацієнта наразі не викликає жодних зауважень: підліток добре себе почуває, у нього нормалізувались показники рівня креатиніну та сечовини, достатній діурез, тиск у межах вікової норми. Назар дуже добре переніс трансплантацію і є сподівання, що і в майбутньому не виникне ускладнень", - повідомив нефролог Центру Роман Андруневич.

Сестра хлопчика перенесла дві трансплантації – печінки та нирки, попереду ще одна. Дівчині планують замінити донорську нирку від мами, яка через 8 років після пересадки перестала нормально функціонувати.

Яна Осадчажурналіст

 

Сторінка 578 з 1430

«ПочатокПопередня571572573574575576577578579580НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер