images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


З початку війни на кордоні викрили понад 700 псевдонепридатних до війська – ДПС

П'ятниця, 12 серпня 2022, 09:54

ФОТО: ДПС

З початку повномасштабної російської агресії прикордонники вже викрили понад 700 військовозобов’язаних, які надавали фальшиві довідки про непридатність до військової служби.

Джерело: пресслужба ДПС

Дослівно: "Після введення воєнного стану охоронці кордону викрили понад 700 чоловіків, у яких були довідки про непридатність до військової служби з ознаками підробки. За фальшиві документи ухилянти викладають тисячі доларів чи євро".

Деталі: Прикордонник розказали, що один з тих, кого викрили, виклав за довідку з вигаданими хворобами $3 тис.

Прикордонник пояснили, що співпрацюють з військкоматами, які інформують про надання відповідних довідок, а також попередили про кримінальну відповідальність за ухиляння від призову та підробку документів.

Що було раніше: 12 серпня Служба безпеки України ліквідувала у Києві та ще трьох областях масштабні канали нелегального переправлення чоловіків за кордон.

 

Спіймали російського агента, який навів удар по Харківській ОДА – СБУ

П'ятниця, 12 серпня 2022, 09:47


Служба безпеки України затримала "законсервованого" агента ФСБ, який коригував ракетні удари Росії по Харківщині, зокрема по будівлі Харківської облдержадміністрації на початку березня.

Джерело: СБУ в Telegram

Деталі: Повідомляється, що саме за його "наводкою" агресори здійснили ракетні удари по будівлі ОДА та ще 7 цивільних об’єктах.

Також зловмисник передавав окупантам геолокації міської інфраструктури.

Розвіддані він переправляв у вигляді текстових файлів з детальним описом об’єктів та інформацією щодо перебування в них людей.

За даними слідства, зрадником є колишній правоохоронець, завербований кадровим співробітником ФСБ під час перетину російського кордону у 2019 році.

Після отримання оперативного псевдоніму та проходження інструктажу зловмисник був переведений у "режим очікування".

Після вторгнення РФ на зв’язок з агентом вийшов російський "куратор".

У разі успішного виконання вказівок окупанти обіцяли "вивести" свого прибічника на територію РФ і оформити громадянство, але співробітники СБУ завадили цим "планам" і затримали зловмисника.

Агенту повідомлено про підозру.

ЄВГЕН КІЗІЛОВ 

Австралійський суд оштрафував Google на 43 мільйони доларів за обман користувачів

П'ятниця, 12 серпня 2022, 09:38

Австралійський суд зобов'язав Google сплатити штраф у розмірі 60 млн австралійських доларів (42,7 млн доларів США) за введення користувачів в оману щодо  щодо збору їх особистих даних про місцезнаходження.

Про це пише Reuters з посиланням на австралійську службу з контролю за дотриманням конкуренції.

Суд визнав, що Google ввів в оману деяких клієнтів щодо персональних даних про місцезнаходження, зібраних через їхні мобільні пристрої Android у період з січня 2017 року по грудень 2018 року.

Зазначається, що Google ввів користувачів в оману, переконавши, що налаштування "історії місцезнаходжень" на їхніх телефонах Android є єдиним способом збору даних про місцезнаходження, коли функція моніторингу активності в Інтернеті та програмах також дозволяла збирати та зберігати локальні дані.

Наглядовий орган, за оцінками якого постраждали 1,3 мільйона користувачів облікових записів Google в Австралії, розпочав судовий процес проти компанії та її місцевого підрозділу в жовтні 2019 року.

За словами регулятора, у 2018 році Google вжив заходів для виправлення ситуації.

Google заявив, що врегулював цю проблему, і додав, що зробив інформацію про місцезнаходження простою для керування та легкою для розуміння.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ


 

У центрі Чернівців знесли пам‘ятник червоноармійцю

П'ятниця, 12 серпня 2022, 09:27

ДЕМОНТОВАНИЙ ЧЕРВОНОАРМІЄЦЬ, СКРИНШОТ

Місцева влада демонтувала пам‘ятник червоноармійцю на Соборній площі в центрі Чернівців.

Джерело: Чернівецька міська рада у Telegram

Дослівно: "Довше "возилися" з документами. Всього за годину зняли пам‘ятник червоноармійцю з постаменту на Соборній площі. У жодному разі нищити його не будемо. Натомість перемістимо туди, де йому місце".

Деталі: Повідомляється, що демонтажу передували публічні консультації, і влада міста врахувала "думку кожного, хто готовий був нею ділитися".

За словами міськради, абсолютна більшість просила забрати пам‘ятник з площі, ще частина просила створити умовний "парк тоталітаризму" чи "парк нацизму" та перемістити солдата туди. Над цим зараз місцева влада працює разом з Міністерством культури та інформаційної політики.

Питання, що буде на місці прибраного червоноармійця, планують вирішити після війни.

ЄВГЕН КІЗІЛОВ 

Мешканець Тернопільщини зберігав заборонені речовини .

П'ятниця, 12 серпня 2022, 09:21

Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту інкримінують працівники відділення поліції №2 м. Ланівці місцевому мешканцю 1992 року народження.

Правоохоронці отримали інформацію, про те що місцевий мешканець по місцю свого проживання може зберігати заборонені речовини. Під час санкціонованого обшуку в будинку підозрюваного поліцейські виявили цигарки наповненні подрібненою речовиною зеленного кольору та паперові згортки з аналогічним вмістом. А на присадибній ділянці чоловік вирощував рослини коноплі.

Заборонені речовини працівники поліції вилучили та направили на експертизу в Тернопільський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 2 статті 309 Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Сторінка 584 з 1430

«ПочатокПопередня581582583584585586587588589590НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер