images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські поліцейські вдосконалювали свої професійні навички та вміння в польових умовах

Четвер, 11 серпня 2022, 10:53

Злагодження з підвищення рівня професійної підготовки пройшли співробітники одного із поліцейських спецпідрозділів. Правоохоронці відпрацьовували основні прийоми тактичних дій зі зброєю, правила надання домедичної допомоги та поводження з вибухонебезпечними предметами.

Під час тренувань бійці спецпідрозділу мали змогу поглибити свої знання задля успішного виконання службових завдань в бойових умовах, а також навчалися діяти злагоджено.

«Основна мета навчань – підготовка індивідуального якісного рівня працівника спецпідрозділу, його фахове підвищення. У реаліях нашого сьогодення та в умовах війни дуже важливо бути готовим до виконання різних викликів та задач», - розповідає заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Михайло Білецкий.

Правоохоронці удосконалювали навички стрільби з різних видів зброї, відпрацьовували особливості та правила ведення вогню. Поліцейські навчалися зупиняти кровотечі, накладати турнікет, здійснювати комплекс медичних заходів, спрямованих на надання долікарської допомоги у невідкладних станах.

Під час навчань фахівці вибухотехнічної служби акцентували увагу правоохоронців на основних правилах безпеки при поводженні з вибухонебезпечними предметами. У воєнний час ці знання є надзвичайно необхідними, адже можуть зберегти життя.

Злагодження проходило в умовах, максимально наближених до бойових. За словами бійців, такі навчання допомагають відпрацювати алгоритми дій у конкретних ситуаціях та закріпити практичні навички.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Нічого святого: У Бережанах зловмисник викрав церковне майно.

Четвер, 11 серпня 2022, 10:52

Таємне викрадення чужого майна інкримінують працівники відділу поліції №1 (Бережани) місцевому мешканцю. 39-річний чоловік накриміналив у храмі.

Повідомлення про невідомого, який викрав з церкви акустичну колонку надійшло до правоохоронців від одного з прихожан. На місце події  виїхала слідчо-оперативна група. Як з’ясувалося, зловмисник  зайшов до храму, схопив зі столу музичний інвентар  і швидко покинув приміщення.

Злодія з краденим майном в руках оперативики виявили на одній з вулиць міста. Той у скоєному зізнався. Чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом злочину розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану). Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Майже 70 000 гривень зняв аферист з кредитної картки тернополянки

Четвер, 11 серпня 2022, 10:46

Потерпіла потрапила в пастку псевдобанкіра й позбулася своїх заощаджень. За даним фактом працівники Тернопільського РУП відкрили кримінальне провадження.

Заявниця розповіла правоохоронцям деталі події. З її слів, до неї зателефонував невідомий чоловік й представився співробітником фінансової установи. Він попросив жінку повідомити персональні дані, обґрунтувавши це тим, що через певні технічні неполадки, відбулося автоматизоване блокування карткового рахунку. Жінка не відмовила, а вже згодом пожаліла, адже їй надійшло два сповіщення про зняття з її кредитного рахунку 66612 гривень.

Відомості про злочин поліцейські внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре наголошують мешканцям Тернопілля бути уважними та пам’ятати: працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані. У разі такої ситуації і коли названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть на гарячу лінію фінустанови та уточніть деталі.

Ніколи нікому не повідомляйте свої персональні дані телефоном. Особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку, puk-кодів з картки.

Намагайтеся контролювати свої особисті дані, які розміщені в соціальних мережах. Видаліть, на ваш погляд, усю небезпечну інформацію.

Якщо ви підозрюєте шахрайство – блокуйте свій рахунок.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Закликаємо не поширювати дезінформацію про негуманне ставлення до котів у Тернополі

Четвер, 11 серпня 2022, 10:37

Нещодавно декілька осіб опублікували у соціальних мереж інформацію про те, що нібито у Тернополі посадові особи міської ради закликають виселяти з підвальних приміщень житлових будинків бездомних котів.

Ця інформація не відповідає дійсності. Звертаємо увагу, що ні міський голова, ні працівники Тернопільської міської ради, ані фахівці ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ» під час зустрічі із головами ОСББ та управителями будинків не закликали співвласників житлових будинків виганяти тварин на вулицю.

Фахівці ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ» під час зустрічі нагадали, що у містах основним осередком поширення бліх є підвали багатоквартирних будинків, бо там найбільш комфортні умови для їх життєдіяльності: бродячі тварини, вологість та теплові мережі. Опісля вони пробираються у квартири. Відтак, зазначили, що необхідно проводити винищувальні дезінсекційні заходи, ретельно прибирати та підтримувати прийнятний санітарно-гігієнічний стану приміщень.

Звертаємо увагу зоозахисників, що з 2019 року у Тернополі діє соціальна ветеринарна клініка «Хатіко», яка надає лікувальні та діагностичні послуги, а також займається регулюванням чисельності безпритульних котів гуманним способом та зоозахистом. На базі цієї клініки діє соціальна програма зі стерилізації бездомних коті - за соціальною ціною. Для цього необхідно мешканцям домовитися із клінікою про можливі дати операції зі стерилізації тварин, самостійно відловити безпритульних котів та доставити у клініку для проведення операції. Соціальна ветеринарна клініка «Хатіко» знаходиться у Тернополі за адресою вул. Євгена Коновальця, 14. Телефон: 050 437 4997.

Враховуючи ситуацію, закликаємо осіб, що поширюють подібні наклепи про негуманне ставлення до тварин, долучитися разом з управителями до облаштування укриттів у підвалах.

Майже 30 приватних вишів погодилися взяти на безкоштовне навчання абітурієнтів з окупованих територій

Середа, 10 серпня 2022, 13:59

Приблизно 30 приватних університетів погодилися взяти на безкоштовне дистанційне навчання абітурієнтів з тимчасово окупованих територій.

Про це повідомила народна депутатка України Юлія Гришина.

"Ми маємо велику кількість абітурієнтів, які хочуть, але не можуть виїхати з тимчасово окупованих територій, не можуть здати мультипредметний тест. Ми можемо втратити цих дітей, бо їх забере Росія", – каже Гришина.

За її словами, народні депутати звернулися до приватних закладів освіти з пропозицією надати можливість дітям з окупованих територій дистанційно вступити у виші і навчатися там безкоштовно.

Фото: HayDmitriy/Depositphotos

"А може ще й дехто надасть можливість, коли дитина виїде, безкоштовно проживати у гуртожитку", – зазначила депутатка.

Вона також розповіла, що відвідала приватний Одеський гуманітарний університет, куди подали заяви на вступ 20 абітурієнтів з Херсонщини.

Яна Осадчажурналіст

 

Сторінка 586 з 1430

«ПочатокПопередня581582583584585586587588589590НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер