images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


В естонській Нарві вирішили перенести суперечливий радянський танк в "закрите місце"

Понеділок, 08 серпня 2022, 11:08

Правляча в естонській Нарві коаліція, утворена фракцією Narva Tulevik та партією "Естонія 200", ухвалила рішення про перенесення встановленого у місті радянського танка-пам'ятника.

Рішення було ухвалено в неділю ввечері на зборах коаліції, повідомив у понеділок голова нарвського округу "Естонії 200" Денис Ларченко, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

За його словами, коаліція вирішила скликати за першої нагоди засідання міського зібрання, на якому буде прийнято рішення доручити міськуправі демонтувати нарвський танк і перевезти його тимчасово в закрите та безпечне місце на території міста.

При міському зібранні також створять тимчасову комісію, яка ухвалить рішення щодо майбутнього решти радянських пам'яток на території Нарви.

За словами Ларченка, це рішення приймається з бажання знизити напруженість навколо танка.

"Ми повинні ухвалити рішення щодо майбутнього радянських пам'яток у Нарві, і ці рішення повинні ухвалити самі мешканці Нарви", - сказав Ларченко.

У понеділок із владою Нарви також зустрінеться прем'єр-міністр Кая Каллас.

Раніше Каллас заявила, що уряд погодився з тим, що радянські пам'ятники мають бути прибрані з публічного простору якнайшвидше.

Одним із найбільш відомих таких монументів є радянський танк в естонському місті Нарва, переважна більшість жителів якого (понад 80%) - етнічні росіяни, а близько 36% мають російське громадянство.

 

На сайті президента підтримали петицію про заборону в’їзду росіян в Україну протягом півстоліття

Понеділок, 08 серпня 2022, 10:42

Петиція про заборону в’їзду росіян на територію України на наступні 50 років набрала понад 25 тисяч підписів.

Тепер вона має бути розглянута президентом України.

У петиції пропонують також не видавати посвідки на проживання громадянам РФ, окрім тих, хто воював на боці України на війні з Росією.

"Україна вже 8 років потерпає від війни, яку розв´язала Росія на території нашої країни. На жаль, за ці 8 років влада не спромоглася захистити Україну від диверсантів, агентури та коригувальників, які увесь цей час прибували в Україну через безвізовий режим з Росією", – йдеться у петиції.

Фото: Syda_Productions/Depositphotos

Нагадаємо, з 1 липня 2022 року почало діяти рішення про візовий режим з громадянами Російської Федерації. Мету своєї поїздки до України кожному росіянину доведеться обґрунтовувати заздалегідь.

За результатами опитування КМІС, більшість українців візовий режим із Росією підтримують.

Яна Осадчажурналіст


Бучацькі поліцейські припинили незаконну порубку дерев .

Понеділок, 08 серпня 2022, 10:41

До співробітників Бучацького відділення поліції надійшло повідомлення про те, що невідома особа вирубує  дерева у лісі поблизу села Садове Коропецької селищної громади.

На місці події поліцейські виявили чоловіка, який бензопилою зрізав два дерева породи граб. Дозвільних документів на порубку лісових насаджень у нього не було.

Правопорушник – 31-річний житель одного із сіл Бучацької громади.

Поліцейські вилучили зрізану деревину, бензопилу та вантажівку «ГАЗ-53».  Сума завданих збитків встановлюється.

Також на місці події правоохоронці виявили 32 пні незаконно зрубаних дерев. Правоохоронці перевіряють причетність чоловіка до даного факту порубки.

Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає  покарання від штрафу  до трьох років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Інтернет-шахраї ошукали жителів Тернопільщини майже на 100 000 гривень .

Понеділок, 08 серпня 2022, 10:38

Зловмисники створюють недостовірні посилання з метою отримання інформації про банківські реквізити та конфіденційну інформацію. Як тільки громадяни заповняли відомості, з їх електронних гаманців зникали заощадження.

Від такого роду злочину потерпіло одразу четверо мешканців області. Люди купували через сайти-оголошень різний товар, який не отримували. Натомість з їх електронних гаманців зникали всі заощадження. Аферисти надсилали краянам фішингові-повідомлення, де громадяни вводили реквізити своїх банківських рахунків та коди доступу. Як наслідок жителька Тернополя втратила з валютної картки 2680 американських доларів, інша майже 2450 гривень, ще одна заявниця 16500 гривень, а житель Бережан 4110 гривень.

Відомості про події слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Такий вид шахрайства називається фішингова атака – це спроба отримати особисту інформацію через Інтернет оманливим шляхом. Зазвичай, вона здійснюються через електронні листи, оголошення або сайти, схожі на ті, які користувач відвідує. Наприклад, на електронну пошту може прийти лист, схожий на лист із банку, з проханням підтвердити номер банківського рахунку.

Зловмисники в посиланні просять вказати такі дані:
•    Імена користувача та паролі;
•    Номери соціального страхування;
•    Номери банківських рахунків;
•    PIN-коди (особисті ідентифікаційні номери);
•    Номери кредитних карток;
•    Дівоче прізвище матері;
•    День народження.

Не варто відкривати посилання від незнайомих або малознайомих співрозмовників, проходити авторизацію на сторонніх сайтах, а також надавати платіжні дані. Саме таким чином на спеціально створених сайтах шахраї отримують доступ до ваших персональних даних.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


Місцеві депутати долучилися до перевірки найпростіших укриттів у багатоквартирних будинках Тернополя

Понеділок, 08 серпня 2022, 10:36

У Тернопільській громаді тривають роботи з облаштування тимчасових укриттів в підвалах багатоквартирних житлових будинків. Щоденно огляд декількох сховищ проводить міський голова Сергій Надал. Уже проінспектовано десятки будинків у місті.

Долучилися до перевірки стану готовності укриттів у житлових будинках Тернополя й місцеві депутати.

Так, днями Секретар Тернопільської міської ради Ігор Гірчак оглянув хід виконання робіт з облаштування укриттів у будинках за адресами: вул. Лесі Українки, 18, вул. Тараса Протасевича, 14, вул. Клима Савури, 7.

«Як показує досвід, у будинках, де створенні ОСББ, такі роботи тривають швидше, є більш активними самі мешканці будинку. Там, де багатоповерхівки перебувають на обслуговуванні управляючої компанії – ініціатива зі сторони мешканців значно менша, на жаль, - пояснив Ігор Гірчак. - Але й попри це, є активні тернополяни, котрі намагаються підвищити рівень безпеки для себе та своїх сусідів. Дякую усім, хто долучається до влаштування укриттів у будинках. Адже це, насамперед, ваша безпека та ваших близьких».

Обстежила житлові будинки на масиві «Східний» і депутатка Тернопільської міської ради Олеся Чванкіна.

«Практично у всіх будинках створено ОСББ або є люди, які відповідають за доступ до укриттів та їхнього облаштування, - розповідає Олеся Чванкіна. - Під час огляду проконсультувала усіх, що в укриттях повинні бути сидячі місця, запас питної води, медикаментів, інструментів на випадок завалу. Також вогнегасники, генератори та доступ до інтернету. Усі моменти враховані і виправлені».

Серед проінспектованих будинків - багатоповерхівки за адресами: вул. Олександра Довженка, 2-А, вул. Олександра Довженка, 4-А, вул. Олександра Довженка, 6-А, вул. Олександра Довженка 8-Б, вул. Олександра Довженка, 12, вул. Олександра Довженка, 14, вул. Олександра Довженка, 20, вул. Олександра Довженка, 22, вул. Омеляна Польового, 2-Б, вул. Омеляна Польового 4-Б, вул. Андрія Чайковського, 39, вул. Андрія Чайковського, 40 та вул. Євгена Конвоальця, 3.

Розпочали інспектування будинків в межах свого округу і депутати Андрій Грицишин та Мар’яна Головко.

Перевірка стану готовності укриттів у багатоквартирних житлових будинках нашого міста та громади тривають.

 

Сторінка 587 з 1426

«ПочатокПопередня581582583584585586587588589590НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер