images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


508 жителів Тернопільської громади отримають компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у липні

Середа, 10 серпня 2022, 10:23

З 1 по 5 серпня у тернопільському Центрі надання адміністративних послуг тривав прийом документів для компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у попередньому місяці. За цей період відповідні документи подали 518 громадян.

Усі заяви опрацьовані працівниками виконавчих органів міської ради, зокрема:

-  508 особам визначено обсяг компенсації витрат осіб, що тимчасово розмістили ВПО, які перемістились у період воєнного стану на територію Тернопільської міської територіальної громади всього на суму 617932,49 грн.

- 10 особам відмовлено (причини – не вірно вказано кількість днів, ВПО не зареєстровані в Єдиній інформаційній базі, або вибули в інше місце проживання, при перевірці встановлено факт не проживання ВПО за даною адресою, не вірно вказані ін.код та розрахунковий рахунок, особи що розмістили ВПО є членами сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України).

Компенсація особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, виплачується у безготівковій формі до кінця місяця з дня закінчення звітного місяця.

До слова, за березень, квітень, травень та червень компенсацію за тимчасове розміщення ВПО загалом нарахували 2584 власникам житла на загальну суму понад 2,7 млн грн.

Нагадаємо, фізичні особи-громадяни України віком від 18 років, які є власниками житла або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину і безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, крім членів своєї сім’ї  для покриття понесених ними витрат, пов’язаних з розміщенням внутрішньо переміщених осіб, повинні подати адміністратору для сканування наступні документи:

  • документ, який посвідчує його особу. Особа, яка звертається по довіреності - оригінал довіреності та документ, що посвідчує особу, на яку оформлена довіреність;
  • документ, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням.

Додатково мати копії документів:

  • реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника;
  • номер банківського рахунку для перерахування суми компенсації (за стандартом ІВАN, який складається з 29 символів);
  • довідок внутрішньо переміщених осіб.

Детальніше ознайомитися з порядком подання документів для отримання компенсації можна за посиланням https://ternopilcity.gov.ua/news/59247.html

 

Для забезпечення перевезень з питань тероборони та допомоги ЗСУ ГО «Схід та Захід єдині назавжди» виділено 450 л дизельного палива

Середа, 10 серпня 2022, 10:22

У п’ятницю, 12 серпня, з центру «Допомога армії від Тернополя» відправляться чергові вантажі у місця дислокації наших військовослужбовців.

«Уже цього тижня наші волонтери-водії поїдуть на Київщину, Чернігівщину, Сумщину та Харківщину. Відповідно, тернополяни, котрі проходять службу за цими напрямками, зможуть отримати передачі від своїх рідних і близьких – повідомив міський голова Сергій Надал. – Для забезпечення перевезень з питань тероборони та допомоги Збройним силам України сьогодні виконком затвердив рішення про виділення 450 л дизельного палива громадській організації «Схід та Захід єдині назавжди»».

Нагадаємо, на базі управління соціальної політики працює центр «Допомога армії від Тернополя». Жителі та гості нашої громади, які бажають передати посилку своїм рідним чи готують передачу для військових, можуть приносити їх на вул. Миколи Лисенка, 8-А.

Графік роботи центру:

  • понеділок-четвер – 08:00-17:15 год., обідня перерва з 13:00 по 14:00 год.;
  • п’ятниця-субота – 08:00-16:00 год., обідня перерва з 13:00 по 14:00 год.;
  • неділя – вихідний.

За додатковою інформацію просимо звертатися за телефоном «гарячої» лінії» +38 (067) 009-15-40.

Завод з виготовлення Bayraktar в Україні планують побудувати за декілька місяців

Вівторок, 09 серпня 2022, 14:20

 
BAYKAR/HANDOUT/ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Будівництво заводу з виробництва ударних безпілотників Bayraktar турецької компанії Baykar може тривати декілька місяців, запустити його планують у 2023 році.

Про це розповів посол України в Туреччині Василь Боднар в ефірі національного телемарафону, передає "Інтерфакс-Україна".

"Звичайно, є певні нюанси, пов'язані із завезенням певного обладнання та з вибором компанії для будівництва, але це технічні деталі. Я думаю, що найближчого місяця ми побачимо певний прогрес у цьому питанні, а запуск заводу (може відбутися – ред.) у 2023 році, можливо, наприкінці", – сказав він.

Посол нагадав, що компанія вже зареєструвалась в Україні та придбала земельну ділянку для будівництва.

А також, що у лютому було підписано відповідну угоду, а півтора тижні тому Кабінет Міністрів України затвердив її та передав на ратифікацію до Верховної Ради.

"Мені здається, що, незважаючи на процес ратифікації, компанія вже починає підготовчі роботи для того, щоб почати будівництво цього заводу", – додав Боднар.

 

Міноборони РФ прокоментувало вибухи в Криму: Жодного вогневого впливу

Вівторок, 09 серпня 2022, 14:18

МІНІСТР ОБОРОНИ РФ СЕРГІЙ ШОЙГУ, ФОТО GETTY IMAGES

Міністерство оборони Росії стверджує, що аеродром у Криму ніхто не обстрілював, просто чомусь відбулася детонація боєприпасів.

Джерело"РИА Новости" у Telegram

Дослівно: "Близько 15:20 на території аеродрому "Саки" в районі населеного пункту Новофедорівка на обвалованому майданчику зберігання відбулася детонація кількох авіаційних боєприпасів.

Вживаються заходи щодо гасіння пожежі та з'ясування причин вибуху. За доповіддю з місця, жодного вогневого впливу на обвалованому майданчику зберігання боєприпасів на аеродромі не було".

Деталі: У Міноборони запевняють, що внаслідок вибуху ніхто не постраждав і авіаційна техніка на аеродромі не пошкоджена.

Ситуацію прокоментувала і відома російська пропагандистка Маргарита Сімоньян. Вона написала в Telegram, що вибухи на військовому аеродромі в Криму можуть бути диверсією чи навіть чиїмось головотяпством.

Пряма мова: "На місці вважають, що не прильоти, а диверсія. А то й взагалі головотяпство".

Що передувало:

  • Після обіду 9 серпня на військовому аеродромі в Новофедорівці в Сакському районі Криму пролунали вибухи. Місцеві жителі розповіли УП, що "вибухи продовжуються досі, ймовірно, поцілили по складам".
  • У соцмережах люди пишуть, що вибухів уже більше десяти. За 20 км від Новофедорівки "тремтять шибки і спрацьовує сигналізація в автомобілях".
  • ЄВГЕН КІЗІЛОВ 

СБУ викрила "крота" спецслужб РФ у своєму управлінні

Вівторок, 09 серпня 2022, 10:54

ФОТО ОГП

Служба безпеки України затримала співробітника координаційного штабу Управління СБУ у Харківській області, який працював на спецслужби Росії.

Джерело: речник СБУ Артем Дехтяренко, Офіс генерального прокурора

Деталі: За даними слідства, на початку березня 2022 року експосадовця Харківської міської ради завербували співробітники ФСБ РФ. За їхнім завданням він влаштувався до Антитерористичного штабу при УСБУ в Харківській області.

Маючи доступ до інформації, зловмисник передавав ворогу контактні дані працівників СБУ, шляхи наступну ЗСУ, місця розташування позицій блокпостів і військової техніки, а також дані, які він щоденно вносив в закриту інформаційну систему.

Таким чином підозрюваний допомагав представникам спецслужб РФ в проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану.

За даними СБУ, в обмін за співпрацю ворог надав "кроту" гарантії безпеки для нього і його родини, якби РФ вдалося захопити регіон.

Наразі агенту повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Суд уже обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Нагадаємо: 29 травня президент Володимир Зеленський звільнив очільника управління Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна за недбале виконання службових обов'язків і пообіцяв йому розслідування правоохоронців.

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО

 

Сторінка 589 з 1430

«ПочатокПопередня581582583584585586587588589590НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер