images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поліцейські викрили велосипедного злодія.

П'ятниця, 05 серпня 2022, 09:18

Чимало громадян, особливо тих, хто мешкає у багатоповерхівках, залишають своє майно на сходовій клітці, щоб не нести його в помешкання, нерідко обертається втратою майна.

Залишені без нагляду дитячі візочки, велосипеди стають об’єктами злочинів, які зловмисники реалізовують за ціною значною нижчою від ринкової вартості.

Від такого роду злочину потерпів тернополянин. Він залишив велосипед на сходовій клітці, а вранці виявив його відсутність. Завдані збитки він оцінив в 10 000 гривень.

У ході розшукових заходів поліцейські встановили особу крадія. Ним виявився місцевий мешканець 1982 року народження. Викрадене майно правоохоронці вилучили.

Відомості про подію працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до мешканців краю, пам’ятати про заходи безпеки. Не забувайте, що залишені ті чи інші речі в легкодоступних місцях легка нажива для зловмисників.

У разі якщо ви стали жертвою крадіїв не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Працівники карного розшуку Тернопільщини викрили підпільний цех з виробництва алкогольної продукції.

П'ятниця, 05 серпня 2022, 09:16

Незаконний бізнес організував житель Чорткова. Чоловік за місцем проживання налагодив нелегальне виробництво та продаж підакцизного товару.

Під час відпрацювання співробітники кримінальної поліції Чортківського райвідділу поліції виявили факт реалізації фальсифікованого спиртного 51-річним жителем Чорткова. У своєму будинку він обладнав цех з виготовлення та фасування алкоголю сумнівної якості. Готову продукцію потім продавав приватним замовникам.

У ході санкціонованого обшуку було виявлено 250 літрів спирту, два ящики  готової продукції, 125 підроблених марок акцизного податку, а також  тару та приладдя для виготовлення, фасування й зберігання фальсифікату.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України (збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку). Санкція статті передбачає покарання від трьох до семи років позбавлення волі.

Поліцейські проводять досудове розслідування та встановлюють усі обставини злочину.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Поліцейські звертаються до громадян дотримуватися правил комендантської години .

П'ятниця, 05 серпня 2022, 09:12

На території області комендантська година встановлена з 23:00 до 5:00.

У цей період  забороняється перебувати на вулицях та в інших громадських місцях, якщо людина не є працівником об’єктів критичної інфраструктури (для цього треба мати спеціальну перепустку). Намагайтеся у комендантську годину без нагальної потреби не виходити з дому.

Поліцейські продовжують нести службу в посиленому режимі: опрацьовують виклики, розкривають злочини, забезпечують правопорядок, виконують бойові завдання, допомагають вимушено переселеним особам. Загалом оперативна ситуація в області стабільна та контрольована.

Дотримуйтесь правил воєнного стану, комендантської години та не ігноруйте сигнали оповіщення.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

На дев’яти вулицях Тернопільської громади проведено локальний поточний ремонт дорожнього покриття від початку серпня

П'ятниця, 05 серпня 2022, 09:07

Від початку серпня у Тернополі та населених пунктах громади активно тривають роботи з покращення експлуатаційного стану дорожнього покриття на тих вулицях, де утворилися небезпечні аварійні вибоїни та дефекти.

Так, з 1 серпня працівники підрядних організацій уже завершили виконання локального поточного ремонту асфальтобетону на вулицях:

  • Миколи Лисенка;
  • Бродівська (шляхопровід);
  • Броварна;
  • Северина Наливайка;
  • Березова;
  • Новий Світ;
  • За Рудкою,
  • Павла Чубинського;
  • Руська (в районі житлового будинку №1),

Сьогодні, 4 серпня, підготовчі та ремонтні роботи виконуються на наступних вулицях:

  • просп. Степана Бандери (від бульв. Данила Галицького до примикання з вулицею Омеляна Польового), тут працівники підрядних організацій проводять нарізання дорожніх карт для подальшого асфальтування;
  • вул. Листопадова – підготовчі роботи до ліквідації аварійної ямковості;
  • вул. Андрея Шептицького – влаштування тротуару фігурними елементами мощення;
  • вул. Ровиська (с. Чернихів) – влаштування щебенево-піщаної суміші на проїжджій частині вулиці;
  • вул. Вигінська (с. Кобзарівка) – профілювання існуючого покриття та влаштування щебенево-піщаної суміші.

Найближчими днями провести локальний ремонт дорожнього покриття заплановано також у Тернополі на вул. 15 Квітня (в районі вул. Київської та просп. Злуки) і на вул. Микулинецькій (поблизу «цукрового заводу» і мосту через колію).

Планується також влаштування острівців безпеки на пішохідних переходах та центрального фартуха кільцевої транспортної розв’язки в районі вулиць Івана Мазепи, Дружби та Руської (Дамба Тернопільського ставу). Наразі плановий ремонт там виконують фахівці КП «Тернопільводоканал», після чого розпочнуться дорожні роботи.

У Тернополі триває перевірка стану готовності укриттів у закладах освіти

П'ятниця, 05 серпня 2022, 09:06

У закладах освіти Тернопільської громади триває активна підготовка до нового навчального року. Керівники шкіл приводять фонд захисних споруд навчальних закладів  у готовність.

4 серпня міський голова Сергій Надал спільно з начальницею управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольгою Похиляк перевірили стан готовності укриттів у ТЗОШ №19 та ТЗОШ №20 ім. Руслана Муляра.

«Тривають активні ремонтні роботи у приміщеннях шкіл нашого міста, адже заклади готуються до початку навчального року в режимі офлайн. Працюватимуть, зокрема, ті заклади освіти, де до 1 вересня будуть готові сховища. Сьогодні оглянули укриття у школах №19 та №20. Це великі приміщення, які готові приймати до 1000 осіб одночасно, – зазначає Сергій Надал. – Наразі ці укриття використовують і мешканці прилеглих будинків під час повітряної тривоги.  Після настання нового навчального року тут зможуть перебувати і учні шкіл, і мешканці сусідніх будинків. Роботи тут проводять згідно з графіком та планують завершити до 20 серпня. Після цього комісія зможе оглянути й підтвердити готовність приміщення до початку навчального року.  Сподіваємось, діти зможуть спокійно та безпечно почати навчання з першого вересня».

Міський голова додає, зараз у закладах додатково облаштовуються санвузли, триває ремонт приміщень та облаштування вентиляційної системи.

Інспектування стану укриттів у школах нашого міста та громади тривають.

 

Сторінка 593 з 1430

«ПочатокПопередня591592593594595596597598599600НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер