images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


WOG впровадила послугу поповнення банківських карток через каси АЗС

Середа, 03 серпня 2022, 10:42

 
WOG

Клієнтам мережі АЗК WOG стала доступна послуга поповнення готівкою картки будь-якого банку України через каси.

Про це Enkorr повідомили у прес-службі мережі.

У компанії розповіли, що нова послуга стала доступною завдяки співпраці WOG із сервісом MONEGO і Mastercard.

Тепер у клієнтів мережі є можливість поповнити картку платіжної системи Mastercard, Visa й "ПРОСТІР". Максимальна сума поповнення становить 5000 гривень.

"На початку великомасштабної війни, коли були складнощі зі зняттям готівки через банкомати, ми подбали, щоб у клієнтів була змога зняти кошти прямо на касі автозаправних комплексів. Сьогодні ж вони зможуть ще й поповнити готівкою картку – власну чи когось із рідних і близьких, що економить час на пошуки терміналу", – розповів директор дирекції цифрової трансформації мережі АЗК WOG Олег Кушіль.

Послугою зможуть скористатися не лише водії, але й мешканці сіл і селищ міського типу, для яких такий сервіс раніше був недоступним через брак банків і банківських терміналів у їхніх населених пунктах.

Щоб переказати кошти на банківську картку, достатньо оператору на касі сказати номер картки, на яку плануєте зробити зарахування,  та дати відповідну суму готівкою. В мережі обіцяють, що кошти будуть переведені на банківську картку в максимально короткий період.

Директор провайдера платіжних послуг iPay.ua Євген Веліканов додав, що основна мета такого кроку – надати людям платіжні послуги саме в той час і тому місці, де у них виникає в цьому потреба.

"Нова послуга дозволить користувачам просто на касі АЗК поповнити картку готівкою, тим самим надаючи більше можливостей в управлінні своїми фінансами", – підсумовує Валерій Новіков, директор із розвитку комерції Mastercard в Україні й Молдові.

 

Тернополянин придбав фальшиві талони на пальне

Середа, 03 серпня 2022, 10:30

Злочинна схема з продажу недійсних талонів на пальне не нова. Проте і досі шахраям вдається знаходити довірливих покупців.

В мережі Фейсбук мешканець Тернополя побачив привабливу ціну на пальне і замовив талони накладеним платежем. Отримавши їх на поштовому відділенні, перерахував невідомому продавцю з Кривого Рогу за них 9 тисяч гривень. Та вже на заправці зрозумів, що потрапив на гачок шахраїв – талони виявились фальшивими.

Потерпілий із заявою звернувся до поліції. Наразі правоохоронці за цим фактом проводять перевірку і вкотре закликають бути обачними при купівлі товарів дистанційно. Насамперед потрібно добре  перевіряти інформацію через офіційні канали – сайт, «гаряча лінія», соцмережі АЗС.

Не поспішайте переводити невідомим кошти за товар, якого не бачили, будьте розсудливими та не дайте себе ошукати!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/ternopolyanin-pridbav-falshivi-taloni-na-palne/

Працівники поліції застерігають краян не розголошувати невідомим конфіденційні дані платіжних карток

Середа, 03 серпня 2022, 10:27

Чергове шахрайство з банківськими картками задокументували тернопільські правоохоронці. Невідомий аферист викрав з банківського рахунку тернополянки чималі кошти.

Незнайомець зателефонував на мобільний 48-річної потерпілої та представився працівником банку. Повідомив про підозрілі спроби зняття коштів з її рахунку. Зловмисник  запевнив, що ці операції банк заблокував, однак  задля безпеки необхідно змінити усі паролі. Жінка  надала  незнайомцю дані картки та повідомила усю конфіденційну інформацію, що надійшла у вигляді смс. Як результат, з її рахунку зникли всі заощадження – понад 17 тисяч гривень.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження.

Аби не потрапити в шахрайські пастки, слід не довіряти незнайомцям конфіденційну інформацію.

Працівники банку ніколи не телефонують самостійно аби провести ідентифікацію власника карти. Крім того, пам'ятайте, що співробітники фінустанов не дзвонять з особистих мобільних номерів.

Яке б СМС-повідомлення ви не отримали від банку - завжди уважно читайте його зміст.

Ніколи не повідомляйте свій пін-код стороннім особам, навіть родичам родичам. Банківські співробітники також не мають права запитувати у вас пін-код. Не записуйте пін-код на картках.

Якщо співробітник банку пропонує вам по телефону допомогти в проведенні якихось дій з картою (наприклад, отримати грошову допомогу,  продовжити термін дії, змінити код) - наполягайте на проведенні їх лише у відділенні банку.

Не виставляйте в соціальних мережах номер мобільного, прив'язаного до банківської карти, не вказуйте дату народження, адресу та іншу особисту інформацію.

Будьте пильними!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Внаслідок ДТП травмувався 16-річний житель Бережанської громади

Середа, 03 серпня 2022, 10:20

Неповнолітній не впорався з керуванням, допустив виїзд мотоцикла за межі проїжджої частини дороги, в результаті - транспортний засіб перекинувся. В аварії потерпів сам водій, пасажир, який був з ним, травм не отримав.

1 серпня близько 22 години поблизу села Божиків Саранчуківської громади у ДТП потрапили двоє неповнолітніх мешканців села  Посухів Бережанської громади. 16-річний підліток, керуючи  мотоциклом, пасажиром якого був його одноліток, не впорався з керуванням, виїхав за межі проїжджої частини і двоколісник перевернувся. Внаслідок падіння водій отримав травму голови. Пасажир мотоцикла будь-яких тілесних ушкоджень не отримав, у медичний заклад не звертався.

Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Близько 30-ти дітей тернопільських військовослужбовців відправилися на відпочинок у Хорватію

Середа, 03 серпня 2022, 10:08

На запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Хорватія Василя Кирилича цими днями 29 дітей віком від 8 до 14 років з тернопільських сімей військовослужбовців, які перебувають в зоні бойових дій і дітей полеглих Героїв разом із супроводжуючими особами відправилися на відпочинок та оздоровлення у Республіку Хорватію.

Термін перебування дітей на відпочинку – з 02 по 14 серпня 2022 року.

Зі своєї сторони Тернопільська міська рада забезпечує транспортні та організаційні витрати, а приймаюча сторона у Хорватії – проживання, харчування та культурну програму.

Як повідомив міський голова Сергій Надал, це перша така поїздка дітей у Хорватію на узбережжя Адріатичного моря від початку повномасштабного вторгнення росії, а наразі уже ведуться перемовини про наступну поїздку.

«Я дякую пану Василю Кириличу та його дружині за запрошення, підтримку  і сприяння у забезпеченні відпочинку та оздоровлення дітей тернопільських військовослужбовців на морському узбережжі, - наголосив Сергій Надал. – Незважаючи на те, що у нас було мало часу на підготовку і організацію поїздки – всього 5 днів, нам вдалося зібрати дітей і вирішити усі організаційні моменти».

 

Сторінка 596 з 1430

«ПочатокПопередня591592593594595596597598599600НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер