images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Правоохоронці Тернопільщини долучилися до обговорення проблеми домашнього насильства та допомоги постраждалим особам.

Вівторок, 02 серпня 2022, 13:42

Особливості надання соціальної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, протидія домашньому насильству щодо осіб похилого віку, внутрішньо переміщених осіб, національних меншин, дитячого середовища, - ці та інші питання обговорили на онлайн-семінарі працівники Управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області, представники територіальних громад, громадських організацій та центру надання безоплатної правової допомоги.

На заході підіймалося питання взаємодії та своєчасного інформування про випадки вчинення домашнього насильства, залучення до таких випадків спеціалістів мобільних груп з надання допомоги потерпілій особі, а також заходи, що застосовуються до кривдників, які вчинили домашнє насильство.

Учасники семінару домовилися про налагодження взаємодії між правоохоронцями та представниками соціальних служб щодо попередження такого виду злочину та надання допомоги постраждалим особам.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

На Тернопільщині триває спецоперація «Мак»

Вівторок, 02 серпня 2022, 13:37

Профілактика незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, запобігання фактам незаконної торгівлі наркотичною сировиною та її транспортування, документування злочинної діяльності злочинних груп наркоділків та окремих осіб, які причетні до наркобізнесу – основна мета спецоперація під умовною назвою «Мак», яка триває на Тернопільщині.

З початку проведення оперативно-профілактичних заходів поліцейські-оперативники провели чималу обшуків, вилучили 11245 рослин маку та 1537 – коноплі. По 14 провадженням зловмисникам правоохоронці оголосили підозри.

Найбільшу кількість даних злочинів зареєстровано в Кременецькому районі - 21, Бережанському 14 та 11 в Зборівському.

Правоохоронці також виявили та вилучили найбільшу кількість рослин маку в Кремецькому районі -4178 й Бережанському 3345.

Впродовж доби поліцейські відділу поліції №1 м. Бережани вилучили в трьох мешканців району 808 рослин снодійного маку, які підозрювані вирощували на території своїх господарств.

Поліцейські наголошують, що за вчинення даного роду злочину передбачена кримінальна відповідальність. Санкція може передбачати сплату чималої суми, арешт чи обмеження волі на певний строк.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


На нараді з управителями будинків Тернополя обговорили стан захисних споруд житлового фонду міста

Вівторок, 02 серпня 2022, 13:30

1 серпня в Українському домі відбулася консультаційна нарада з головами правлінь ОСББ та ЖЕКів міста Тернополя щодо обслуговування захисних споруд у житловому фонді міста.

Під час наради міський голова Сергій Надал нагадав управителям багатоквартирних будинків про організацію та приведення укриттів житлового фонду міста у готовність до використання.

«Завдання щодо належного облаштування укриттів та сховищ поставлено ще у лютому. Дякую усім управителям, які поставились до цього відповідально та облаштували такі укриття, які можуть бути прикладом та є безпечними для мешканців будинків. Зараз у пріоритеті – зробити якомога більшу кількість укриттів, якими зможуть скористатись тернополяни та гості нашого міста, що живуть поруч або знаходяться найближче до них, – зазначає Сергій Надал. – Упродовж останніх двох тижнів у Тернополі триває активна робота щодо належного облаштування захисних споруд. Реагуючи на звернення мешканців будинків, ми мали можливість проінспектувати та перевірити стан цих укриттів. Найчастіше мешканці скаржились на захаращеність підвалів, відсутність світла та наявність шкідників (комах чи гризунів). Були скарги, які дійсно підтверджувались. Однак, є й такі, що були необґрунтованими та не підтвердженими. За результати проведених заходів є вже перша реакція керівників ЖЕК та голів ОСББ, які оперативно зробили необхідний комплекс робіт у захисних спорудах житлового фонду міста».

Міський голова додає, що управителі багатоквартирних будинків мають забезпечити належний стан укриттів, зокрема, підвали мають бути розчищені, мати відповідне маркування на фасаді будинку, містити мінімальний набір інструментів та облаштований запасний вихід.

У кожному будинку повинна бути відповідальна особа, яка під час оповіщення сигналу «Повітряна тривога» зможе відкрити підвал. Це важливо, щоб будь-хто із громадян, хто перебуватиме близько до укриття, також мав змогу перейти у безпечне місце.

Як зазначили під час наради представники ДСНС, мешканці можуть перебувати у найпростіших укриттях та сховищах до 48 годин. Ці приміщення мають бути облаштовані місцями для сидіння та мати запаси питної води (2 літри на одну особу), запаси технічної води для потреб гігієни мешканців. Окрім того, повинні мати незалежні джерела освітлення, ліхтарики, гасові лампи, свічки, первинні засоби пожежогасіння, вогнегасники, засоби для надання першої медичної допомоги, аптечки, контейнери для зберігання продуктів, а також – шанцевий інструмент, лопати, кирка, лом, пилка по металу, пилка по дереву та інше.

Нагадаємо жителям та гостям міста, що на сайті Тернопільської міської ради розміщено інтерактивну карту захисних споруд (в рубриці Е-сервіси), на якій можна переглянути місця укриттів, що розміщені найближче до вашого місця перебування чи проживання.

Інформація щодо укриттів постійно моніториться та оновлюється.

Після сигналу «повітряна тривога» громадяни можуть  також використовувати  для захисту (у разі відсутності поблизу сховищ, протирадіаційних укриттів, найпростіших укриттів)  підвальні приміщення  будинків, підземні паркінги, заглиблені гаражі.

Звертаємо увагу, що сховища, які розміщені у міських лікувальних закладах, призначені лише для медперсоналу і хворих, які перебувають у медичному закладі! Укриття, які знаходяться у дитячих садочках, призначені виключно для евакуації дітей під час відвідування закладу дошкільної освіти.

 

 

У Росії визнали "Азов" "терористичною організацією"

Вівторок, 02 серпня 2022, 10:52

ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ, ФОТО З САЙТУ АЗОВУ

Верховний суд країни-агресора визнав український добровольчий батальйон "Азов" "терористичною організацією" та заборонив його діяльність на території РФ.

Джерело: російське медіа "РИА Новости"

Дослівно: "Верховний суд визнав батальйон "Азов" терористичною організацією та заборонив її на території Росії. Рішення підлягає виконанню негайно, не чекаючи набрання чинності".

Передісторія:

  • Росія називає полк "неонацистським" і звинувачує його у воєнних злочинах. Крім того, раніше в РФ визнали "екстремістською" діяльність "Азову", а на його членів завели кримінальну справу.
  • РосЗМІ повідомляли, що понад тисячу військовослужбовців, які здалися в полон у Маріуполі, етаповано для проведення слідчих дій на територію РФ.
  • Нещодавно посольство Росії у Британії у дописі в Twitter виправдало вбивство бійців полку "Азов", заявивши, що вони заслуговують принизливої смерті.
  • У полку "Азов" заявили, що президент РФ Володимир Путін буде страчений за рішенням міжнародного трибуналу.

Додаток "Повітряна тривога" попереджатиме про хімічні атаки, радіацію та обстріли

Вівторок, 02 серпня 2022, 10:44

Застосунок "Повітряна тривога" тепер попереджає не лише про повітряну тривогу, а й про хімічну і радіаційну небезпеку та інші загрози.

Користувачі отримуватимуть звуковий сигнал-попередження та інструкцію дій.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації у Telegram.

Користувачі будуть отримувати сповіщення про початок та завершення 5 типів тривог:

  • повітряна тривога;
  • артилерійський обстріл;
  • вуличні бої;
  • хімічна загроза;
  • радіаційна небезпека.

 

Застосунок "Повітряна тривога" тепер попереджає не лише про повітряну тривогу

Для кожного типу тривоги створені унікальні сповіщення, кажуть у міністерстві.

Крім звукових сигналів, застосунок також надсилатиме текстові повідомлення з рекомендаціями дій, залежно від виду загрози.

Завантажити оновлення можна на:

Інформацію про всі види небезпеки передають відповідальні оператори в обласних адміністраціях України.

Координацію тривог забезпечують чергові ДСНС.

Нагадаємо, застосунок "Повітряна тривога" розробили Ajax Systems разом з IT-компанією Stfalcon за підтримки Мінцифри.

Він сповіщає українців про тривоги або загрози ракетного удару в різних областях. Користувачі можуть регулювати гучність сирени.

Наразі додаток завантажили 11 мільйонів разів.

Олена Барсуковажурналістка УП. Життя

 

Сторінка 597 з 1430

«ПочатокПопередня591592593594595596597598599600НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер