images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На підтримку військових формувань Тернопільського гарнізону спрямовано понад 8,5 млн грн

Понеділок, 01 серпня 2022, 10:39

У Тернополі діє «Програма обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2022 рік», фінансування якої відбувається за кошти місцевого бюджету.

Відтак, з початку року на фінансову підтримку військових формувань за даною програмою спрямовано понад 8,5 млн грн, зокрема:

  • понад 2,2 млн - на пошиття польової форми та амуніції;
  • на придбання паливно-мастильних матеріалів – понад 330 тис. грн;
  • на придбання і ремонт техніки, придбання обладнання, лопат, генераторів, оргтехніки, квадрокоптера та інших необхідних речей і комплектуючих за зверненням військових частин, спецпідрозділів СБУ та поліції, військкомату спрямовано майже 6 млн грн.

Додамо, днями виконавчим комітетом спрямовано додатково ще 5 млн грн на виконання «Програми забезпечення  обороноздатності військових формувань Тернопільського  гарнізону та військового призову Тернопільської міської  територіальної  громади на 2022 рік».

 

Внесено зміни у бюджет Тернопільської міської територіальної громади

Понеділок, 01 серпня 2022, 10:36

Виконавчим комітетом міської ради внесено зміни у бюджет Тернопільської міської територіальної громади.

Як пояснює міський голова Сергій Надал, відповідно до рішення, спрямовуються вільні залишки коштів із загального фонду та вносяться зміни в кошторисні призначення.

Зокрема:

  • 5 млн грн спрямовуються на виконання «Програми забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2022 рік»;
  • для  КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» спрямовано кошти у розмірі 24 млн грн на підготовку міста до опалювального сезону, на додаткові заходи з енергозбереження та облаштування альтернативних видів палива у котельнях, облаштування ІТП та будинкових лічильників обліку тепла;
  • понад 21 млн грн спрямовано на добудову дощового колектора на вул. Галицькій;
  • передбачені кошти на виконання робіт з благоустрою міста (для нанесення дорожньої розмітки, ліквідації місць розкопків дворових доріг міста, для проведення робіт з ліквідації аварійності покрівлі за адресою вул. Романа Купчинського, 1 тощо);
  • відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення спрямовано 150 тис. грн для облаштування перегородок на першому поверсі та проведення  робіт з  поточного  ремонту приміщень у поліклінічних відділеннях міста та 600 тис. грн - на поточний  ремонт приміщення  поліклініки  з  влаштуванням  безперешкодного доступу  для  осіб з інвалідністю   та  інших  маломобільних  груп населення  КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2»;
  • 1,3 млн грн спрямовано на проведення поточного ремонту укриттів у закладах професійно-технічної освіти.

Телефонні аферисти ошукали краян на чималі суми .

Субота, 30 липня 2022, 11:16

Майже щодня працівники поліції документують нові факти шахрайств, пов’язані з банківськими операціями. Аферисти входять в довіру до краян, дізнаються всю необхідну інформацію за допомогою якої спустошують електронній гаманці жителів Тернопільщини.

Від такої шахрайської схеми потерпіло двоє мешканців області. Одна з потерпілих, жителька Кременецького району, яка сама позбулася заощаджень, переказавши їх на рахунок афериста.

Зі слів потерпілої до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником служби безпеки. Аферист повідомив про несанкціоноване втручання в систему фінустанови невідомими особами, в результаті чого кошти в небезпеці. Пройдисвіт запевнив власницю карткового рахунку, що гроші можна вберегти, але для цього їй необхідно перерахувати готівку на інший рахунок, після чого вони зарахуються на інший активний рахунок. Краянка це зробила, однак згодом збагнула, що її ошукали. За допомогою звернулася до поліцейських.

Ще один факт задокументували поліцейські Тернопільського РУП. Зловмисник запевнив тернополянку, що її електронний гаманець заблоковано й аби його активувати необхідно повідомити персональні дані. Як тільки жінка це зробила, їй прийшло сповіщення про списання грошей в сумі 26000 гривень

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 частини Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують місцевим мешканцям, ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Якщо ж ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області



 

До міжнародного дня протидії торгівлі людьми в Тернополі пройшла інформаційно-роз’яснювальна акція .

Субота, 30 липня 2022, 11:08

30 липня в усьому світі відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

З метою підвищення рівня обізнаності населення з явищем торгівлі людьми працівниками міграційної поліції ГУНП в Тернопільській області спільно з громадською організацією «ТМЖК Відродження нації» було розгорнуто інформаційно-роз’яснювальну кампанію.

Для наших громадян ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, експлуатації та насильства зросли після початку повномасштабної війни. Насамперед торгівля людьми й дітьми є поширеним явищем на непідконтрольних Україні територіях, проте немає ніякої можливості оцінити її масштаби. Серед основних її форм в зоні конфлікту це використання громадян як інформаторів, а також залучення неповнолітніх у збройний конфлікт.

Учасники акції розповідали жителям та гостям обласного центру й про експлуатацію людей, серед яких трудова, сексуальна, про використання людей у проституції та порнобізнесі, примусове жебрацтво та втягнення у злочинну діяльність.

Всі охочі мали можливість отримати листівки з корисною інформацією, де зазначено куди звертатися за допомогою у разі необхідності.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області



Коли будуть результати спрощеного ЗНО-2022? Відповідь УЦОЯО

Субота, 30 липня 2022, 10:24

Деякі абітурієнти вже склали цьогорічний національний мультипредметний тест.

Одразу після тестування учасники бачили на екранах моніторів, скільки набрали тестових балів, розповідають у Центрі оцінювання якості освіти.

Після цього результати за шкалою 100-200 балів можна визначити самостійно, попрацювавши з таблицями.

Однак щоб абітурієнти могли подати документи до вишів, результати учасників мають бути опрацьовані, розміщені на їхніх інформаційних сторінках і передані до ЄДЕБО.

В УЦОЯО розповіли, коли результати НМТ-2022 будуть на інформаційних сторінках і яка приємна новина чекає на вступників.

Коли будуть результати спрощеного ЗНО-2022?

Фото: piotr_marcinski/Depositphotos

Усі учасники основної сесії НМТ отримають свої результати на інформаційних сторінках до 12 серпня.

Зазвичай результат і в тестових балах, і за шкалою 100-200 з’являється на особистій сторінці учасника за 7-8 днів після того, як він пройшов НМТ.

В УЦОЯО аналізують результати НМТ на наявність технічних помилок.

Приємною новиною для деяких учасників є те, що вони отримають на 1 бал з історії України більше, ніж бачили на своєму екрані.

"Після опрацювання матеріалів ми виявили технічну помилку, яка завадила правильному автоматичному визначенню результатів", – кажуть в УЦОЯО.

Нагадаємо, раніше Центрі опублікували відеоінструкцію про те, як розпочати НМТ і користуватися онлайн-тестувальником.

Олена Барсуковажурналістка УП. Життя

 

Сторінка 600 з 1430

«ПочатокПопередня591592593594595596597598599600НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер