images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Херсоні окупанти спалюють тіла військових, щоб приховати свої втрати – розвідка

Четвер, 07 липня 2022, 10:51

У Херсоні російські окупанти регулярно спалюють тіла військових, щоб приховати їхню кількість та причини загибелі.

Джерело: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Деталі: На околицях окупованого Херсона неодноразово знаходили місця з великою кількістю обгорілих рештків тіл. Пошкодження від вогню не дозволяють ідентифікувати загиблих.

За інформацією відомства, спочатку на місці подій чули вибух, після чого виникала пожежа. До гасіння вогню не допускали рятувальників.

Дослівно ГУР: "Ці тіла привозять вантажними автомобілями з місцевого СІЗО. Щоб приховати факти навмисного спалення тіл, представники окупаційної армії намагаються видати це за наслідки артилерійських обстрілів та подальших пожеж".

Деталі: Також у розвідці додали, що в окупованому Херсоні продовжується пошук медичних працівників, бо лікарі, які ще лишилися в місті, відмовляються співпрацювати з ворогом. Особливо бракує анестезіологів.

Передісторія:

  • Росіяни планують організувати "референдуми" щодо створення квазіреспублік на окупованих територіях Херсонської й Запорізької областей.
  • В Херсонській області через нестачу грошей у населення у крамницях став актуальним "натуральний обмін".
 

СБУ на Львівщині схопила злочинців, які "заробляли" мільйони на схемах розмитнення

Четвер, 07 липня 2022, 10:36

ФОТО СБУ

СБУ знешкодила групу ділків на Львівщині, які організували схему незаконного розмитнення імпортних автомобілів і заробляли на ній мільйони.

Джерелопресслужба СБУ

Дослівно: "Через цю схему на територію нашої країни заїхало понад 40 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією. До складу угруповання входили посадовці Львівської митниці, троє брокерів та громадянин однієї з країн ЄС.

 

Деталі: Ділкам платили хабарі за створення "зеленого коридору" на в’їзд автомобілів і за підробку документів, щоб стати на облік без попереднього зняття з іноземної реєстрації.

 

У затриманих знайшли "чорну бухгалтерію" з доказами протиправної діяльності та готівку на суму 1,2 млн грн.

Що було раніше: Служба безпеки України знешкодила організоване угруповання, яке займалось протиправною легалізацією іноземців у нашій державі. Незаконну діяльність організував заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у Києві та Київській області.

Жителька Тернопільщини повірила псевдобанкіру та втратила всі заощадження

Четвер, 07 липня 2022, 10:06

Громадяни продовжують довіряти невідомим особах, які представляються співробітниками фінансових установ. Аферисти під різними приводами входять в довіру, дізнаються персональні дані та спустошують електронні гаманці.

Від такого роду злочину потерпіла жителька Підгаєцької територіальної громади 1972 року народження. Жінка розповіла, що розмістила на одному із сайтів допис про продаж комплектуючих деталей до трактора. До неї зателефонував псевдопокупець й запевнив про намір покупки. Краянка очікувала сповіщення про зарахування коштів, однак до неї зателефонував аферист, який представився працівником банку. Він попросив жінку повідомити персональні дані, аби кошти надійшли їй на рахунок. Як тільки потерпіла зробила, що її попросив додзвонювач отримання смс-повідомлення про списання своїх заощаджень в розмірі 15547 гривень.

Правоохоронці відділення поліції № 1 м. Бережани проводять розшукові заходи, аби встановити осіб причетних до злочину. За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження.

Правоохоронці звертаються до власників карткових рахунків:

•    не повідомляйте ПІН-код картки та ні в якому разі не зберігайте ПІН-код у гаманці чи разом з карткою;

•    не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.

Працівники служби безпеки та банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані. Окрім цього не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, і не набирайте на вашому телефоні невідомі вам комбінації цифр.

У разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте телефонну розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Чортківські поліцейські оперативно затримали зловмисника, котрий обікрав жительку райцентру .

Четвер, 07 липня 2022, 10:00

Зловмисникові загрожує до восьми років позбавлення волі.

До співробітників Чортківського районного відділу поліції звернулася жителька райцентру і повідомила про те, що невідомий чоловік викрав її сумочку з особистими речами.

Оперативно відреагувавши на повідомлення, правоохоронці за декілька хвилин затримали зловмисника. Ним виявився 42-річний чортківчанин. Чоловік скористався тим, що потерпіла залишила свої особисті речі на землі, а сама на дереві обривала вишні.

42-річного крадія затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Йому оголошено підозру за частиною 4 статті 185 (крадіжка, скоєна в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


У Тернопільському Галицькому фаховому коледжі ім. В’ячеслава Чорновола відбулося урочисте вручення дипломів

Середа, 06 липня 2022, 14:33

6 липня в Українському домі відбувся урочистий захід з нагоди вручення дипломів випускникам Галицького фахового коледжу ім. В’ячеслава Чорновола.

Під час свята загалом було вручено 13 дипломів державного взірця з відзнакою за сімома фаховими напрямками, з них сім дипломів бакалавра та шість  - молодшого спеціаліста.

Із завершенням навчання юних випускників привітали міський голова Тернополя Сергій Надал та начальниця управління освіти і науки Ольга Похиляк.

«Студенти Галицького коледжу - це завжди активні учасники молодіжного, громадського, суспільного, волонтерського життя нашого міста. Ви справжня молодіжна еліта Тернополя. Сьогодні, отримуючи документ про завершення навчання, ви робите переший важливий крок у доросле життя. Хтось з вас піде працювати, а хтось далі продовжить навчання, - відзначив Сергій Надал. -  Ваш випуск припав у надзвичайно складний час для нашої країни, коли триває відкрита агресія нашого тисячолітнього московського ворога і, звісно, вся увага та допомога спрямовується, насамперед, для ЗСУ. Для того, щоб перемогти, в країні має бути надійний тил, який забезпечить нормальну роботу економіки і розвиток країни. Саме вам доведеться бути цим тилом та відбудовувати зруйновану країну, розбудовувати її по-новому. Бажаю вам, щоб ваше доросле життя було успішним і мирним. Бажаю ніколи не зупинятися на досягнутому та завжди вдосконалюватися. Бути такими, щоб вами завжди гордилися батьки, наше місто і наша Україна. Всім нам - якомога швидшої Перемоги і миру, спільної успішної праці заради розвитку нашої країни».

Міський голова також висловив подяку і викладачам коледжу за терпіння, вкладену любов і передані знання.

 

Сторінка 627 з 1430

«ПочатокПопередня621622623624625626627628629630НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер