images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Два вантажних мікроавтобуси Volkswagen Transporter передано військовослужбовцям ЗСУ від освітян Тернополя

Середа, 06 липня 2022, 14:32

Триває всебічна підтримка військовослужбовців ЗСУ, які від початку повномасштабної війни захищають українську землю від російських загарбників.

Для злагодженості дій у виконанні бойових завдань нашими захисниками, сьогодні, 6 липня, від освітян Тернополя передано два вантажних мікроавтобуси Volkswagen Transporter.

«Ми всі надзвичайно гордимося тими військовими підрозділами, що сформовані на базі Тернополя, вони з гідністю та честю захищають Україну від російського окупанта. Тернопільська артилерійська бригада вже впродовж  восьми років також на передовій по всій лінії фронту, - розповідає міський голова Сергій Надал. -  Завдяки освітянській спільноті міста сьогодні ці два повнопривідних вантажних мікроавтобуси передаються нашій артбригаді. Долучилися до придбання транспорту як педагоги шкіл, так й вихователі дошкільних навчальних закладів. Тож уже найближчими днями транспорт буде використовуватися на передовій. Висловлюю щирі слова подяки небайдужим освітянам, меценатам та усім тернополянам, котрі продовжують робити вклад в Українську перемогу. Ми обов’язково її здобудемо!».

Водночас військовослужбовці зазначають, що наразі потреба є саме у таких автомобілях, адже їхні тактико-технічні характеристики найкраще підходять для  виконання бойових завдань.

Нагадаємо, раніше від педагогічних колективів загальноосвітніх закладів та дошкільних навчальних закладів нашим військовослужбовцям будо передано два автомобілі марок Mitsubishi Outlander та Volvо.

 

 

Wi-Fi в укриттях та змішана форма навчання: як зміниться освітній процес з 1 вересня

Середа, 06 липня 2022, 11:28

Новий навчальний рік розпочнеться 1 вересня і триватиме до 30 червня.

Про це йдеться в указі про новий навчальний рік, повідомляють у Міністерстві освіти та науки.

Перш за все, якщо навчання відновлюватимуть в офлайн форматі, школа має бути оснащена безпечними укриттями для усіх учнів.

Якщо ж сховища замалі, тоді навчальний заклад має розробити змішану форму навчання. Наприклад, лекції або теоретичні заняття проводити онлайн,  а практичні – безпосередньо в школі.

Фото: ArturVerkhovetskiy / Depositphotos

У МОН радять проводити заняття для учнів початкових класів переважно офлайн. Але форма може змінюватися впродовж навчального року в залежності від безпекової ситуації

 

Для дітей, які мають вади слуху чи зору, мають додатково перевірити доступність системи сповіщення.

У класах та коридорах шкіл, які навчатимуть дітей офлайн, мають позначити шляхи евакуації.

Безпосередньо в укритті повинні бути запаси води та медикаментів, а також під'єднаний Wi-Fi для проведення занять.

Додатково персонал шкіл має пройти навчання з надання домедичної допомоги.

Нагадаємо, батьки учнів та студентів проти повернення школярів за парти для офлайн навчання. Петиція про заборону вже набрала потрібну кількість підписів.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

Підготовка до опалювального сезону: скільки газу вже є в українських сховищах

Середа, 06 липня 2022, 11:25

Наразі в підземних сховищах вже закачано 11 млрд кубів газу, до зими ці обсяги мають сягнути 19 млрд кубів.

Про це розповів генеральний директор Оператора ГТС Сергій Макогон під час брифінґу у Медіацентрі Україна.

Він наголосив, що наступний опалювальний сезон буде найскладнішим в українській історії, і Кабмін ретельно займається питання підготовки до нього. Проте, якщо не буде пошкоджень інфраструктури, 19 млрд кубометрів газу в підземних сховищах (ПСГ) дасть нам можливість без проблем пройти зиму – такого обсягу вистачить для населення, теплових станцій, і для опалення.

Україні потрібно імпортувати додаткові обсяги газу, адже власний видобуток недостатній, щоб покрити всі потреби.

"До війни ми споживали 30 млрд кубометрів на рік. Видобували самостійно 20 млрд. Зараз зменшилося споживання. Очікуємо, що буде на рівні 21—22 млрд, видобуток теж трохи зменшився. Додаткові 3—4 млрд кубометрів нам потрібно імпортувати", — пояснив Макогон.

Торік Україна створила гарантовані потужності з імпорту газу з Угорщини та Польщі і майже вдвічі збільшила обсяги імпорту газу зі Словаччини. Наразі імпортується до 54 млн кубометрів газу на добу з різних напрямків.

Нагадуємо:

Опалювальний сезон почнеться вчасно, тарифи на тепло не зміняться, але українців попереджають про зниження температури в оселях під час опалювального сезону.

ДАНА ГОРДІЙЧУК

 

Зеленський доручив скасувати порядок отримання дозволів на пересування військовозобов'язаних

Середа, 06 липня 2022, 11:09

Президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному скасувати порядок отримання військовозобов’язаними дозволів на переміщення між областями України.

Джерело: джерела в Офісі президента України

Деталі: На засіданні з військовими Зеленський заслухав доповідь Залужного щодо дозволів для військовозобов’язаних покидати межі місць проживання.

Президент звернув увагу на те, що суб’єктом формування державної політики в цьому питанні є Міністерство оборони, а обмежувати конституційні права громадян під час воєнного стану може уряд своїми актами.

Зеленський доручив скасувати прийнятий Генштабом ЗСУ порядок з метою його доопрацювання зі збереженням обороноздатності країни.

ПриватБанк встановив ринковий курс безготівкового обміну валют

Середа, 06 липня 2022, 10:33

Державний ПриватБанк з 6 липня встановлює ринковий курс валютообміну для безготівкових операцій.

Про це йдеться у повідомленні банку.

"У першу чергу, це стосується курсів конвертації за картками: зняття готівки та перекази в гривні в Україні з валютних карток, а також всі види операцій за кордоном у валюті з використанням гривневих карток", - йдеться у повідомленні.

У банку пояснили, що встановлюють єдині курси обміну валют для оплат картками та купівлі-продажу готівкової валюти у своїх відділеннях, виходячи з ринкової ситуації, нормативних документів регулятора, підтримки цілісності ринку та виходячи з інтересів клієнтів.

За даними на сайті банку, курс гривні за картковими операціями на 6 липня встановлено на рівні 35,25-35,461 грн за долар та 36,55-36,64 грн за євро.

Нагадаємо:

Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за яким банки продають готівкову валюту – дотепер він не міг відхилятися на понад 10% від офіційно встановленого регулятором.

Державний ПриватБанк тоді заявив, що збереже курс конвертації гривні в іноземну валюту за своїми картками за межами країни, який діяв до скасування Нацбанком обмежень на верхню межу такого курсу.

Економічна правда

 

Сторінка 628 з 1430

«ПочатокПопередня621622623624625626627628629630НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер