images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


За минулу добу на водоймах області потонуло двоє людей

Середа, 06 липня 2022, 10:04

Нещасні випадки сталися у Тернопільському та Чортківському районах.

Під час купання у ставку села Кам'янки Підволочиської громади потонув 48-річний  житель села Підгора.

У місті Хоростків Чортківського району вода забрала життя 47-річного жителя села Сорока.

Відомості за обома фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (з відміткою нещасний випадок).

Правоохоронці та рятувальники закликають краян бути обережними під час відпочинку на воді. Не купайтеся у непристосованих для цього водоймах. Не заходьте у воду в нетверезому стані. Не залишайте дітей без нагляду під час купання. У разі екстреної ситуації телефонуйте на лінію «101» або «102».

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Два вантажних мікроавтобуси Volkswagen Transporter передано військовослужбовцям ЗСУ від освітян Тернополя

Середа, 06 липня 2022, 10:03

Триває всебічна підтримка військовослужбовців ЗСУ, які від початку повномасштабної війни захищають українську землю від російських загарбників.

Для злагодженості дій у виконанні бойових завдань нашими захисниками, сьогодні, 6 липня, від освітян Тернополя передано два вантажних мікроавтобуси Volkswagen Transporter.

«Ми всі надзвичайно гордимося тими військовими підрозділами, що сформовані на базі Тернополя, вони з гідністю та честю захищають Україну від російського окупанта. Тернопільська артилерійська бригада вже впродовж  восьми років також на передовій по всій лінії фронту, - розповідає міський голова Сергій Надал. -  Завдяки освітянській спільноті міста сьогодні ці два повнопривідних вантажних мікроавтобуси передаються нашій артбригаді. Долучилися до придбання транспорту як педагоги шкіл, так й вихователі дошкільних навчальних закладів. Тож уже найближчими днями транспорт буде використовуватися на передовій. Висловлюю щирі слова подяки небайдужим освітянам, меценатам та усім тернополянам, котрі продовжують робити вклад в Українську перемогу. Ми обов’язково її здобудемо!».

Водночас військовослужбовці зазначають, що наразі потреба є саме у таких автомобілях, адже їхні тактико-технічні характеристики найкраще підходять для  виконання бойових завдань.

Нагадаємо, раніше від педагогічних колективів загальноосвітніх закладів та дошкільних навчальних закладів нашим військовослужбовцям будо передано два автомобілі марок Mitsubishi Outlander та Volvо.

 

Для тернопільських військовослужбовців ЗСУ передано ще 100 комплектів військової форми

Середа, 06 липня 2022, 10:00

На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про передачу Тернопільському об’єднаному міському територіальному центру комплектування та соціальної підтримки 100 комплектів польових костюмів.

Пошиття цього військового спорядження здійснювалося працівниками КП «Тернопільелектротранс». Для виконання замовлення підприємство отримало він центру комплектування спеціальну тканину.

Нагадаємо,станом на початок липня Тернопільська міська рада передала уже 1116 комплектів форм Тернопільському обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки. Ще 84 комплекти буде надано найближчим часом. Ці комплекти також шили працівники КП «Тернопільелектротранс» за співфінансування з міського та обласного бюджетів.

 

Тернопільська міська рада спрямувала кошти учасникам АТО для виготовлення детального плану території на вул. Микулинецькій

Середа, 06 липня 2022, 09:59

Виконавчий комітет виділив кошти громадській організації «Забудовники АТО» на виготовлення детального плану території житлового району «Південний» в межах вулиць Микулинецька – Академіка Студинського, де учасники АТО та пільгові категорії громадян з 2014 року отримували земельні ділянки для житлового будівництва.

Кошти, що спрямовані виконавчим комітетом у сумі 686 414 тис. грн, будуть спрямовані на оплату робіт з проєктування детального плану цієї території.

Нагадаємо, ділянки для житлового будівництва в межах вулиць Микулинецька-Академіка Студинського отримали 1093 учасники АТО. Ще 232 учасники АТО/ОСС скористалося правом отримати грошову компенсацію за земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва, що виплачувалася в розмірі грошової оцінки земельної ділянки площею 0,06 га.

Укрпошта запустила в липні роботу ще 48 пересувних відділень

Вівторок, 05 липня 2022, 13:56

З початку липня ще 48 пересувних відділень "Укрпошти" почали обслуговувати 440 сіл Житомирської, Тернопільської та Хмельницької областей: поштові та фінансові послуги компанії тут отримають 175 тис жителів.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

"Не зупиняємося та рухаємося за планом впровадження пересувних відділень, щоб все більше жителів забезпечити послугами Укрпошти. З липня до проєкту додалися ще 48 пересувних відділень у Тернопільській, Житомирській та Хмельницькій областях.

Наші працівники на авто доставлятимуть жителям пенсії, соцвиплати, посилки, продукти, ліки. Тут же можна буде оформити передплату, перекази. Укрпошта допомагає там, де цього найбільше потребують наші громадяни - у найвіддаленішому селі чи щойно звільненій території", - заявив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Так, у Житомирській області почало працювати 14 бригад пересувних відділень, які обслуговуватимуть 143 населених пункти і 38 тисяч мешканців отримають повний доступ до послуг.

У Тернопільській області виїхали на маршрути до 119 сіл 14 пересувних відділень для надання послуг компанії для майже 57 тисяч мешканців.

У Хмельницькій області почали працювати 17 пересувних відділень із точками базування у Кам'янець-Подільському та Городку: вони будуть обслуговувати понад 80 тисяч жителів 178 сіл.

"Пересувні відділення - це можливість жителям за місцем проживання отримати ширший спектр послуг в майбутньому (цифрові та банківські послуги у кожному населеному пункті країни).

А ще - виконувати соціально важливу функцію доставки пенсій та соціальних допомог, особливо на територіях, які були тимчасово окуповані або поблизу зон, де проходять активні бойові дії. саме завдяки пересувним відділенням Укрпошта чи не єдина компанія, яка змогла надавати послуги на всій території України із початку війни", - пояснили в компанії.

В Укрпошті раніше повідомляли, що з початку воєнних дій вже 372 пересувних відділення Укрпошти почали працювати у 9 областях України.

Проєкт пересувних відділень стартував в Укрпошті у 2018 році із Чернігівської області. Фінансування проєкту здійснюється коштами Укрпошти а також інвестиціями ЄБРР у розмірі 33 млн євро на закупівлю та оснащення автомобілів пересувних поштових відділень.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

 

Сторінка 629 з 1430

«ПочатокПопередня621622623624625626627628629630НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер