images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині бик смертельно травмував жінку.

Вівторок, 05 липня 2022, 10:26

Дорогою до лікарні від отриманих травм померла жителька Лановеччини, 1950 року народження. Тілесні ушкодження жінка отримала на території власного господарства.

За словами чоловіка, близько опівночі 4 липня, вони почули, що їхня ходоба вийшла зі стайні. Подружжя намагалося загнати бика назад. Проте тварина напала на господиню.

Як результат - бик завдав їй численні травми. Чоловік викликав швидку, але врятувати пенсіонерку не вдалося. Вона померла в машині екстреної меддопомоги.

Даний факт працівники відділення поліції №2 Ланівців внесли в ЄРДР згідно із ст. 115 ККУ з поміткою "нещасний випадок".

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Псевдобанкіри ошукали жителів Тернопільщини на 40 000 гривень .

Вівторок, 05 липня 2022, 10:24

Правоохоронці області щодня реєструють нові факти шахрайств вчиненні щодо мешканців краю. Громадяни довіряють додзвонювачам, повідомляють конфіденційну інформацію, а згодом отримують сповіщення про списання власних заощаджень.

Двоє заявників потерпіли від аналогічної шахрайської пастки.  До них телефонували невідомі та представлялися співробітниками фінансових установ. Вони просили повідомити персональні дані з метою проведення банківських послуг. Громадяни без роздумів повідомляли дані й отримували оповіщення про успішно здійсненні транзакції. Жителька Чортківського району втратила 32 200 гривень, а мешканка Бучача 8 000 гривень.

Відомості про події слідчі територіальних підрозділів поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Аби розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам'ятати:

- співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;

- якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;

- дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


Тернопільські поліцейські з нагоди професійного свята отримали від волонтерів подарунок.

Вівторок, 05 липня 2022, 10:23

Автомобіль, який служитиме для потреб зведеного загону поліцейських Тернопільщини, котрі перебувають в  зоні бойових дій, вчора передали управлінню поліції волонтери, представники громадської організації «Авто Євро Сила».

Зі слів керівника організації  Ігоря Красновського, він разом з братом, племінником та товаришем з перших днів війни почали волонтерити. Допомога внутрішньо-переміщеним особам, гуманітарна допомога, пошук амуніції військовим, - все перейшли, але тепер зупинилися на тому, що їм найкраще вдається, -  постачання автомобільної техніки для потреб захисників.

«Станом на сьогодні ми передали 15 автомобілів для наших захисників та волонтерських центрів. Це наш вклад у спільну перемогу, це наш фронт».

Керівник відділення поліції №1 міста Тернополя Сергій Гаврилюк подякував за подарунок, адже це вже другий автомобіль, який представники громадської організації «Авто Євро Сила» передали поліції.

«Один транспортний засіб сьогодні допомагає виконувати бойові завдання бійцям батальйону «Тернопіль», а з допомогою цього мікроавтобуса будуть підвозити продукти харчування та інші необхідні речі для поліцейських зведеного загону, котрий перебуває в зоні бойових дій».

Поліцейські вдячні волонтерам за такий потрібний подарунок.

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/Informacziya/ternopilski-policzejski-z-nagodi-profesijnogo-svyata-otrimali-vid-volonteriv-podarunok/

 

Більше 3 мільйонів гривень збитків завдали посадові особи державі на Тернопільщині. Обвинувальні акти щодо підозрюваних слідчі скерували до суду

Вівторок, 05 липня 2022, 10:08

Правоохоронці скерували до суду обвинувальні акти щодо двох фігурантів кримінальної справи, які виконуючи покладені на них посадові обов’язки завдали матеріальних збитків на суму 3 395 610 гривень.

У ході досудового розслідування слідчі спільно з працівниками Служби безпеки України в Тернопільській області встановили, що під час здійснення реконструкції одного із лікувальних закладів в Тернополі, підозрювані вчинили різного роду злочини.

Один зі зловмисників - житель Тернопільського району. Він перебуваючи на посаді директора будівельної компанії, зловживаючи своїм службовим становищем заволодів бюджетними коштами, шляхом видачі підроблених офіційних документів. Керівник збільшив обсяг виконаних робіт та заволодів державними коштами. Дії чоловіка слідчі кваліфікували за статтею 191 ККУ  - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та ст. 366 ККУ - службове підроблення.

З іншого боку підозрювана – тернополянка, яка займаючи посаду інженера технічного нагляду зі спеціальними повноваженнями, являючись службовою особою, неналежно виконала свої обов'язки.  Посадовець не перевірила відповідності обсягів фактично виконаних робіт, що потягнуло за собою настання тяжких наслідків. Підозрювану обвинувачено у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.367 КК України - службова недбалість,  що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам.

Досудове розслідування у справі завершено. Міру покарання їм обере суд.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


Близько 200 дітей з числа внутрішньо переміщених взяли участь в акції «Дарунок для американських друзів»

Вівторок, 05 липня 2022, 10:07

03 липня у Тернополі в ресторані «Оскар» відбулася акція «Дарунок для американських друзів» з нагоди Дня незалежності США, яке відзначають щорічно 4 липня.

Під час події діти з числа внутрішньо переміщених осіб, котрі наразі проживають у Тернопільській громаді, плели патріотичні браслети, які згодом волонтери відправлять у США.

Натомість американські друзі передадуть гуманітарну допомогу для України.

Під час свята діти також мали змогу посмакувати різноманітними ласощами, взяти участь у драйвових танцювалинх майстер-класах і флешмобах, насолодитися благодійним концертом від тернопільської студії танцю «Star Dance» та отримати приємні подарунки від партнерів свята.

Загалом близько 200 дітей взяли участь у святковій благодійній акції заради нашої спільної перемоги над ворогом.

Захід організатовано спільно з Волонтерським центром «Платформа єдності».

Додамо, на базі Волонтерського центру «Платформа єдності» для гостей нашої громади продовжують проводитися мистецько-пізнавальні заходи для дітей, які стали жертвами війни та змушені були разом з батьками покинути свої домівки.

 

Сторінка 631 з 1430

«ПочатокПопередня631632633634635636637638639640НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер