images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Зупинка торгівлі з РФ, блокування банків та ІТ: до чого Зеленський закликав світ в Давосі

Понеділок, 23 травня 2022, 11:33

 
GETTY IMAGES

Зеленський у виступі на Давоському форумі закликав світ повністю розірвати торгівлю з РФ, запровадити нафтове ембарго, а також заблокувати всі російські банки та відмовитися від російського ІТ.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у своєму виступі на Світовому економічному форумі у Давосі у понеділок.

"Зараз дійсно момент, коли вирішується чи пануватиме в світі груба сила. Якщо пануватиме, то наші думки нецікаві, і в Давосі ми можемо більше не збиратись – бо для чого? Груба сила не шукає нічого, окрім як підкорення тих, кого хоче підкорити. І не дискутує, а вбиває одразу, як це робить Росія в Україні прямо зараз – коли ми з вами спілкуємось", – заявив він.

За словами Зеленського, потрібно змінювати підхід, і не просто дискутувати, а діяти, створювати нові інструменти та прецеденти. "Санкції мають бути максимальними, аби Росія, чи будь-який інший агресор, який хоче піти жорстокою війною проти сусіда, чітко знали до чого це одразу призведе".

"І таких санкцій проти РФ, я вважаю, досі немає, а вони повинні бути. Ембарго на російську нафту, повне блокування всіх російських банків без виключення, повна відмова від російського ІТ, повне припинення торгівлі з агресором. Це має бути такий прецедент санкційного тиску, який ще десятиліттями працюватиме на підтримання миру".

Крім того, наголосив Зеленський, необхідно створити прецедент повного виходу усіх іноземних компаній з РФ, щоб "ваші бренди не асоціювалися з воєнними злочинами та аби офіси, рахунки та товари не використовувалися воєнними злочинцями у їхніх кривавих інтересах".

Натомість він закликав до того, аби компанії, які покинули російський ринок, розгортали діляльність в Україні, де не лише є 40 мільйонів споживачів, але й відкриває доступ до ринків Європи.

Щодо російських активів, Зеленський підкреслив, що вони мають бути конфісковані на компенсації всім тим, хто постраждав від російської війни. "Після цього в різних агресорів точно не буде мотивації робити те, що зробила і продовжує робити Росія".

Зеленський також закликав створити "такий прецедент відновлення країни після війни, який продемонструє всім, хто мріє знищити життя сусіда, що війна не дає бажаного результату".

Для цього Україна пропонує спеціальну історичну модель відбудови, коли у кожної з країн-партнерів чи компаній-партнерів є можливість взяти шефство над певним регіоном України, містом чи громадою, або галуззю промисловості. Такі напрямки вже обрали Британія, Данія, ЄС та "інші провідні міжнар суб'єкти".

"Це дозволить не лише залучити найкращих світ спеціалістів, будівельників, менеджерів тощо, а й стане найбільшою в Європі за весь час після Другої світової війни можливістю для економічного стрибка", – наголосив президент.

 

У центральній частині Тернополя висаджують літні квітники

Понеділок, 23 травня 2022, 11:29

Нещодавно у центральній частині Тернополя розпочалися роботи з висадження літніх квітників.

Станом на 23 травня працівниками підрядної організації ТОВ «Катальпа» висаджено розсаду квітів за адресами:

- б-р Шевченка – 221,0 м2 (канни, хлорофітум, бегонія, семперфлоренс, остеоспермум, жоржини сортові, ехеверія, агава);

- вул. Сагайдачного - 320,0 м2 (канни та заплановано досадити – жоржини, чорнобривці, лобелія, хлорофітум, морська цинерарія).

Цього тижня заплановано висадження квітів на вул. Листопадовій, майдані Волі, площі Героїв Євромайдану та на бульварі Д. Галицького.

Також заплановано влаштування вертикального озеленення на просп. Степана Бандери, майдані Волі, вул. Крушельницької, транспортній розв’язці вулиць Мазепи – Дружби – Чумацька – дамба Тернопільського ставу.

Цього тижня продовжаться роботи з поточного ремонту доріг у Тернополі

Понеділок, 23 травня 2022, 11:28

При сприятливих погодних умовах цього тижня на вулицях Тернополя продовжиться виконання поточного ремонту дорожнього покриття.

Так, з 23 травня по 6 червня заплановано провести підготовчі роботи (нарізання дорожних карт) за адресами: вул. Є.Коновальця (неподалік костелу Божого милосердя і Божої Матері Неустанної Помочі), вул. Шептицького (від дороги М30 до мосту через р. Серет), вул. Микулинецька, вул. Промислова, вул. Поліська, вул. Лук’яновича, вул. Сахарова, проїзд від вул. 15 Квітня до б-ру Куліша, вул. Курбаса (зупинка громадського транспорту), вул. Тарнавського, проїзд від вул. Польового до вул. Рудницького, вул. Лозовецька, вул. Транспортна, вул. Мирна, вул. Бригадна, вул. Золотогірська, вул. Тернопільська, вул. Ярмуша.

Додамо, у попередні дні працівники підрядної організації виконали демонтаж старих та влаштування нових бордюрів на вул. Коновальця, а також вкладання асфальтобетонного покриття на вулицях: Микулинецька, Текстильна, Корольова і Промислова. У п’ятницю, 20 травня, також завершився ремонт дороги на вул. Хмельницького.

 

Кіт Степан отримав "Оскар" для блогерів. ФОТО

Четвер, 19 травня 2022, 11:13

Харківський кіт Степан отримав одну з найвизначніших нагород для інфлюенсерів World Influencers and Bloggers Awards.

Церемонія проходила 18 та 19 травня у готелі Martinez у Каннах. Про це повідомила власниця вусаня в Instagram.

Задля урочистої події Степану вдягнули синьо-жовтий метелик. Та навіть зробили спільні фото з TikTok-блогером Khabane Lame. Він прославився завдяки своїм саркастичним відео про безглузді лайфхаки.

А ще з котом зазнімкувалась співачка Санта Дімопулос.

Кіт Степан з нагородою. Фото з Instagram харківського чотирилапого блогера

Цьогоріч під час події організували збір коштів для дітей, які постраждали від війни в Україні. Загальна сума донатів перевищила 10 тисяч доларів.

Фото зі сторінки кота Степана

Нагадаємо, кандидатуру пухнастого блогера на відому премію висунули 30 березня.

На початку війни котик разом з власницею виїхав до Франції.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

У Зеленського пояснили, чому воєнний стан продовжать одразу на 3 місяці

Четвер, 19 травня 2022, 10:52

ВЕНІСЛАВСЬКИЙ, ФОТО ОП

Представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський пояснив, що воєнний стан продовжать одразу на 3 місяці, оскільки контрнаступ потребує більше часу, ніж оборона. Також Рада може в будь-який момент скасувати воєнний стан.

Джерело: Веніславський під час телемарафону, якого цитує пресслужба "Слуги народу"

Пряма мова Веніславського: "З 24 лютого ми вже двічі продовжували воєнний стан. Зараз ми розуміємо, що ворог зосередився на будівництві фортифікаційних укріплень на територіях, які він тимчасово контролює.

Перехід у контрнаступ – це значно складніші завдання, ніж оборона. Тож маємо усвідомлювати, що звільнити всю територію України протягом найближчого місяця ми навряд чи зможемо".

Деталі: Якщо менше ніж за три місяці вдасться звільнити Україну, то Рада просто скасує воєнний стан.

За його словами, є ще і юридична складова такого рішення. Коли президент вводить правовий режим воєнного стану, а парламент його затверджує, Україна має інформувати ООН про обмеження конституційних прав та свобод, які запроваджуються в умовах воєнного стану.

Нагадаємо: Президент Володимир Зеленський пропонує продовжити термін дії воєнного стану та нові часові рамки проведення загальної мобілізації майже до кінця літа.

 

Сторінка 681 з 1430

«ПочатокПопередня681682683684685686687688689690НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер