images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


"Рожева панамка на кордоні": прикордонники зустріли Kalush Orchestra в Україні.

Вівторок, 17 травня 2022, 10:46

урт Kalush Orchestra, який виборов третю в історії України перемогу на Євробаченні-2022, повернувся додому.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Українські прикордонники оприлюднили відео, на якому вони вітають Kalush Orchestra з перемогою.

"Найвідомішу рожеву панамку помітили на українському кордоні. Переможці Євробачення Kalush Orchestra вже в Україні!" – написали у пресслужбі ДПСУ.

Гурт Kalush Orchestra повернувся в Україну з перемогою на Євробаченні. Фото: ДПСУ в Telegram

Також прикордонники подякували музичному колективу за озвучену ними позицію щодо блокадного Маріуполя та "Азовсталі", де українські військові прямо зараз тримають оборону перед російськими загарбниками.

 

Зруйновані Ірпінь, Бородянка, Буча: на Київщині створили VR-музей пам’яті війни

Вівторок, 17 травня 2022, 10:44

В Україні запустили віртуальний музей пам'яті війни – онлайн-проєкт, в якому показали наслідки російського вторгнення до Київської області.

Відповідний розділ з'явився на туристичному порталі Київщини.

Завдяки технології віртуальної реальності, на сайті можна пройти 3D-турами по розбомблених містах. Серед них:

  • Ірпінь;
  • Буча;
  • Гостомель;
  • Бородянка;
  • Горенка;
  • Стоянка.

     Вікторія Андреева УП.

У Києві прощаються з Леонідом Кравчуком

Вівторок, 17 травня 2022, 10:35

ПРОЩАННЯ З ЛЕОНІДОМ КРАВЧУКОМ, ФОТО ДМИТРА ЛАРІНА, УП

У Києві прощаються з першим президентом незалежної України Леонідом Кравчуком.

Джерело: кореспондент "Української правди"

Деталі: Церемонія прощання проходить в Українському домі, розташованому на Європейській площі у центрі столиці.

На центральному вході тіло першого президента України зустрічали мер Києва Віталій Кличко, міністр культури Олександр Ткаченко, Олександр Мороз та брати Григорій та Ігор Суркіси.

Прощання почалося об 11:00.

Згодом віддати останню шану Леоніду Кравчуку приходили міністр оборони Олексій Резніков, чинний президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська.

Також попрощатися з першим президентом України прибули другий, третій та п’ятий президенти: Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Петро Порошенко.

 

У Тернополі на вулиці Текстильній влаштовують новий шар асфальтобетонного покриття

Вівторок, 17 травня 2022, 10:28

Сьогодні, 17 травня, працівники підрядної організації ТОВ «Техно-Буд-Центр» проводять поточний ремонт дорожнього покриття на вулиці Текстильній у Тернополі.

Ремонт проїжджої частини вулиці виконується почергово по смугах руху. Наразі на ділянці виконання робіт проведено фрезерування зношеного покриття, надалі тут буде влаштовано новий шар асфальтобетону.

У зв’язку з необхідністю виконання ремонтних робіт, тимчасово змінено рух тролейбусів на маршруті №3 та автобусів на маршрутах №21 і №35.

Окрім вул. Текстильної, ремонтні роботи продовжуються і в інших мікрорайонах Тернополя. Зокрема, сьогодні, 17 травня, асфальтування дорожнього полотна проводиться на вулицях: Глиняна, Глибока, А. Чайковського, О. Польового, І. Рєпіна.

Також працівники підрядної організації ТзОВ «Техно-буд-Центр» здійснюють нарізання ремонтних карт на вулицях: І. Рєпіна, П. Чубинського та В. Стуса.

Триває поточний ремонт й на вул. Б. Хмельницького. Тут уже влаштовано нижній шар асфальтобетонного покриття та проводиться підняття люків колодязів інженерних мереж для подальшого влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття.

У бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля» експонується виставка авторської ляльки, присвячена міжнародному Дню сім’ї

Вівторок, 17 травня 2022, 10:22

З нагоди міжнародного Дня сім’ї, який щорічно відзначають 15 травня, у  бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля» презентували виставку авторських ляльок, в експозиції якої представлені мистецькі роботи учнів Тернопільської художньої школи ім. Михайла Бойчука (клас Алли Твердинюк).

Ідея презентувати виставку виникла в організаторів тому, що сім’я завжди була берегинею людських цінностей, культури, історичної спадкоємності поколінь. Це те, на чому будується цивілізоване суспільство, місце, де кожен може знайти тепло і прихисток у життєвому вирі.

Виставка – одна з акцій у рамках гуманітарно-освітнього проєкту «Українці допомагають українцям».

До слова, міжнародне свято – День сім’ї – було запроваджено відповідно до резолюції Генасамблеї ООН від 20 вересня 1993 року в зв’язку зі стурбованістю світової спільноти становищем родини та її значенням у процесі виховання поколінь.

 

Сторінка 684 з 1430

«ПочатокПопередня681682683684685686687688689690НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер