images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


McDonald’s продає свій бізнес в РФ і починає повний вихід

Понеділок, 16 травня 2022, 11:04

McDonald’s ухвалив рішення про повний вихід з Росії і продасть свій бізнес в державі-агресорі після того, як у березні тимчасово зупинив роботу ресторанів.

Про це повідомила пресслужба компанії.

"Гуманітарна криза, спричинена війною в Україні, та непередбачуване робоче середовище, що прискорюється, привели McDonald's до висновку, що продовження володіння бізнесом у Росії більше не є життєздатним і не відповідає цінностям McDonald's, – йдеться у заяві.

Зазначається, що компанія продасть всі свої ресторани в Росії місцевому покупцеві. Але ці ресторани вже не матимуть бренду McDonald's – ні назви, ні логотипу, ні меню. Компанія водночас зберігатиме свої торгові марки в Росії.

До закриття угоди McDonald's продовжить платити зарплату працівникам і забезпечить їхнє працевлаштування за нового власника мережі.

Компанія працювала на російському ринку понад 30 років. І працевлаштовує 62 тисячі росіян.

Ресторани McDonald's в Україні залишаються тимчасово зачиненими, компанія продовжує виплачувати повну зарплатню своїм співробітникам в країні.

У результаті свого виходу з Росії компанія зафіксує витрати у близько 1,2-1,4 млрд доларів для списання своїх чистих інвестицій на ринку.

Нагадуємо:

На початку березня McDonald's оголосив, що тимчасово закриє 850 ресторанів у Росії, майже через два тижні після того, як російські війська вторглися в Україну.

 

Загинув командир роти білоруського батальйону Кастуся Калиновського

Понеділок, 16 травня 2022, 10:58

ПАВЛО "ВОЛАТ". ФОТО БАТАЛЬЙОНУ З FACEBOOK

Командир роти білоруського батальйону Кастуся Калиновського Павло "Волат" загинув на війні в Україні.

Джерело: батальйон Кастуся Калиновського у Facebook, "Наша Ніва"

Дослівно батальйон: "Сьогодні наш батальйон зазнав величезних втрат. У ході операції зі звільнення українського села від російської окупації було смертельно поранено командира роти, військовослужбовця нашого батальйону Павла "Волата". Його намагалися доставити до лікарні у критичному стані, але не встигли".

 
Павло "Волат"
ФОТО БАТАЛЬЙОНУ З FACEBOOK

Деталі: Побратими "Волата" заявили, що він "був справжнім воїном-легендою: він багато разів був поранений, але щоразу обманював смерть – і повертався у стрій".

За даними "Нашої Ніви", це вже шостий білорус, який загинув в Україні з лютого 2022 року, воюючи проти російських окупантів.

Передісторія:

Рятувальники та медики Тернополя отримали міжнародну гуманітарну допомогу з міст Згожелець (Польща) та Герліц (Німеччина)

Понеділок, 16 травня 2022, 10:54

Днями 1-й Державний пожежно-рятувальний загін управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області та медики Тернопільської міської комунальної лікарні №3 отримали гуманітарну допомогу від міжнародної спільноти з м. Згожелець (Польща) та м. Герліц (Німеччина).

Допомогу даним структурам передав заступник міського голови-керуючий справами Іван Хімейчук.

Для проведення пожежно-рятувальних робіт працівникам ДСНС, зокрема, термостійке взуття та захисні костюми, що допомагають пожежникам під час порятунку людей.

Медики Тернопільської міської комунальної лікарні №3 для лікування хворих отримали перев’язувальний матеріал, лікарські препарати, знеболюючі, тампони для дезінфекції рук, ортопедичні комірці для шиї тощо.

Як зазначив Іван Хімейчук, Тернопіль висловлює щирі слова подяки усім, хто долучився до зібрання та передачі цієї допомоги. Адже сьогодні не лише наші Збройні сили України воюють, разом з ними на першій лінії фронту також рятувальники, медики, правоохоронні органи та всі, хто допомагає нам у боротьбі з окупантом та ліквідацією наслідків руйнувань.

 

У Львові дітям-переселенцям допомагає 5-річний волонтер. ФОТО

П'ятниця, 13 травня 2022, 09:33

Львові дітям – вимушеним переселенцям – допомагає облаштуватися 5-річний волонтер Матвій. При цьому хлопчик разом з мамою Мариною теж пережив складну евакуацію з Києва.

Його історію розповів Дитячий фонд Організації об'єднаних націй UNICEF в Україні.

"Після складної евакуації з Києва та постійних змін житла Матвій трохи замкнувся (в собі ред.), почав гірше говорити, не хотів на вулицю", – розповідають в організації.

Спочатку мама хлопчика долучилася до лав волонтерів на міському вокзалі. А щоб допомогти 5-річному синові відновити взаємодію з навколишнім світом, взяла Матвія з собою.

5-річний Матвійко допомагає діткам-переселенцям у Львові. Фото: UNICEF

У кімнаті для переселенців Марина разом з Матвійком зустрічають новоприбулих мам з дітками. Там вони грають в ігри, малюють, пояснюють, як безкоштовно евакуюватися за кордон, а також координують, де можна лишитися у Львові.

Діана Кречетова. УП.

Військкомат у російському Омську закидали коктейлями Молотова

П'ятниця, 13 травня 2022, 09:19

ФОТО З ВІЙСЬККОМАТУ В ОМСЬКУ

Люди закидали коктейлями Молотова військкомат російському в Омську.

Джерело: "Медіазона" з посиланням на місцеві ЗМІ

Деталі: Повідомляється, що в будівлю військкомату Центрального округу на вулиці Пушкіна в Омську кинули щонайменше два коктейлі Молотова.

Як розповіли свідки, біля будівлі відчувається сильний запах гасу, а на місці працюють криміналісти.

Ще одне ЗМІ пише, що в регіональному управлінні МВС на їхній запит повідомили, що "не коментують" інцидент.

 

Нагадаємо: Це вже не перший випадок, коли до військкоматів у різних містах РФ кидають коктейлі Молотова.

За даними ВВС, з 24 лютого до 4 травня як мінімум у шести російських регіонах підпалювали військові комісаріати.

 

Сторінка 686 з 1430

«ПочатокПопередня681682683684685686687688689690НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер