images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Керівник держустанови, котрий вимагав 10 500 гривень за виготовлення медичних довідок, постане перед судом: слідчі поліції завершили досудове розслідування

Середа, 25 вересня 2024, 09:59

Незаконну діяльність викрили слідчі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області спільно з працівниками СБУ у момент отримання фігурантом другої частини неправомірної вигоди у розмірі 7500 гривень.

Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачений отримував гроші від спортсменів за виготовлення медичних документів, які мали слугувати допуском до тренувань та змагань без реального проходження оглядів. Вартість одного документа становила 500 гривень.

Посадовець пообіцяв тренеру вчасно підготувати довідки для всієї команди, за що попросив 10 500 гривень. Тренер сплатив 3000 гривень авансу, а решту приніс, коли прийшов забирати документи. Поліцейські затримали фігуранта після отримання ним другої частини неправомірної вигоди у розмірі 7500 гривень.

За наявності достатніх доказів слідчі поліції повідомили керівнику держустанови про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції скерували обвинувальний акт до суду. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Тернопільська обласна прокуратура.

Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

На Тернопільщині судитимуть водія, причетного до смерті трьох осіб

Середа, 25 вересня 2024, 09:57


53-річному тернополянину слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту ГУНП в Тернопільській області повідомили про підозру щодо порушень правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель трьох осіб (ч. 3 ст. 286) Кримінального кодексу України.

Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими трапилася 17 жовтня 2023 року на трасі Тернопіль — Львів — Рава-Руська, неподалік села Озерна Тернопільського району. О 22:00 водій автопоїзда у складі сідлового тягача Volvo FH 13.440 із напівпричепом не вибрав безпечної швидкості, виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення із TOYOTA CAMRY.

У результаті удару загинув батько та син з легкового авто, а також пасажир із вантажівки. У ході досудового розслідування працівники поліції разом з експертами встановили, що водій сів за кермо технічно несправної вантажівки.

24 вересня кримінальне провадження з обвинувальним актом працівники прокуратури скерували до суду. Водієві загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

На понад 77 000 гривень ошукав аферист місцеву жительку: тернопільські поліцейські за фактом шахрайства розпочали кримінальне провадження

Середа, 25 вересня 2024, 09:54

Працівники поліції встановлюють особу зловмисника та застерігають громадян: не переходьте за підозрілими посиланнями й у жодному разі не вводьте дані своїх банківських карток.

Зі слів потерпілої, на торговельному майданчику вона знайшла оголошення про продаж дитячого мопеда. Ціна була приваблива, тому жінка вирішила написати продавцю, аби з’ясувати деталі про товар. Далі стандартна схема: перейшла за надісланим покликанням, ввела конфіденційні дані банківської картки й отримала сповіщення про списання усього залишку, а це – понад 77 000 гривень.

Слідчі поліції здійснюють розслідування в рамках кримінального провадження відповідно до ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться розшукові заходи.

Правоохоронці нагадують громадянам, як убезпечитися від подібних випадків:

- листування з продавцем чи покупцем ведіть виключно на вебсайті, де здійснюєте замовлення або торгуєте. Якщо спілкуєтеся через месенджери, не переходьте за іншими посиланнями, які вам надсилають.

- уникайте передоплати при купівлі речей. Оплачуйте товар лише після отримання, огляду та перевірки у відділенні пошти;

- не ведіться на низьку ціну товару в порівнянні з аналогами в інших продавців.

Якщо ви постраждали від шахраїв, не зволікайте та телефонуйте на спецлінію «102». Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області




 

Громади Тернопільщини долучаться до відновлення Сумщини

Вівторок, 24 вересня 2024, 10:46

Громади Тернопільщини долучаться до відновлення Сумщини
Представники шести громад із Київської, Рівненської та Тернопільської областей підписали Меморандум про співпрацю з громадами Сумщини щодо матеріальної, фінансової та організаційної допомоги.

Ініціатива передбачає відновлення об'єктів, пошкоджених внаслідок війни, зокрема багатоквартирного будинку в Охтирці та дитячого садка "Орлятко" у Конотопі.

Зустріч, на якій було підписано Меморандум, провів Віце-прем’єр-міністр з відновлення Олексій Кулеба під час робочої поїздки на Сумщину. За його словами, проєкт передбачає добровільну допомогу більш спроможних громад прифронтовим населеним пунктам.

"Українці завжди були сильними завдяки здатності об’єднуватися перед викликами. Наша згуртованість – це не просто відповідь на військову агресію росії, це сила, яка дозволяє вистояти у найважчі часи", – зазначив Кулеба.

У рамках угоди передбачена не лише фізична відбудова, але й обмін досвідом та реалізація спільних проєктів. До співпраці вже долучилися Обухів, Збараж, Тернопіль, а також Березнівська, Рокитнівська та Копичинецька громади.

photo_2024-09-24_08-15-26_2.jpg

photo_2024-09-24_08-15-26.jpg

photo_2024-09-23_21-34-57.jpg

photo_2024-09-23_21-35-31.jpg

У Вишнівці водійка Volkswagen Golf збила велосипедиста

Вівторок, 24 вересня 2024, 10:43

У Вишнівці водійка Volkswagen Golf збила велосипедиста
Дві ДТП сталися у Вишнівці днями.

Про наїзд на пішохода на спецлінію "102" повідомив житель селища 20 вересня о 21:25, інформують у Нацполіції. На місце події виїжджали лановецькі правоохоронці.

У ході перевірки з'ясувалося, що водій автомобіля Opel Omega виїхав на зустрічну смугу руху та збив 54-річного пішохода. Чоловік знаходився на узбіччі проїжджої частини дороги. Його з переломами та іншими тілесними ушкодженнями госпіталізували до лікарні.

Ще одна автопригода трапилася у Вишнівці, але вже вранці 21 вересня. Близько 10:45 кермувальниця автомобіля Volkswagen E Golf допустила наїзд на велосипедиста, який рухався у попутному напрямку. Водія двоколісника, 1944 року народження, доправили до лікарні.

 

Сторінка 8 з 1490

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер