images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


«Духовний світ. Живопис. Іконопис»: у Тернопільській ОБМ відкрили унікальну виставку

П'ятниця, 26 листопада 2021, 11:04

«Духовний світ. Живопис. Іконопис»: у Тернопільській ОБМ відкрили унікальну виставку

Тернопільська обласна біблiотека для молоді запрошує відвідати персональну виставку Наталії Корби «Духовний світ. Живопис. Іконопис».

0«Наталія Корба є лауреаткою обласного конкурсу серед аматорів образотворчого мистецтва ім. О. Кульчицької в номінації «Живопис». Працює вчителем образотворчого мистецтва у Гримайлівській загальноосвітній школі I–III ступенів», — зазначають у бібліотеці.1
Центром експозиції є іконопис художниці, яким вона займається вісім років. Авторка переконана, що написання ікон — це своєрідна арт-терапія для зраненої душі.
 

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці запрошують на творчу зустріч

П'ятниця, 26 листопада 2021, 11:03

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці запрошують на творчу зустріч

2 грудня 2021 року о 14:00 год. у рамках занять клубу «Натхнення» в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відбудеться творча зустріч «Унікальні та корисні речі своїми руками».

0«Майстрині народних художніх промислів Ірина Абрам’юк та Оксана Швед проведуть майстер-класи з моделювання ляльок (лялька-мотанка) та художнього бісероплетіння (вітальна листівка)», — розповідають у бібліотеці.

Організатори заходу — Тернопільська ОУНБ і Тернопільський обласний центр народ

"Небезпечніший за інші": у ВООЗ скликають екстрену нараду через виявлений новий штам коронавірусу

П'ятниця, 26 листопада 2021, 11:00

"Небезпечніший за інші": у ВООЗ скликають екстрену нараду через виявлений новий штам коронавірусу

Сьогодні, 26 листопада, Всесвітня організація охорони здоров'я скликає екстрену нараду. Причиною став виявлений новий штам СOVID-19 у ПАР та Ботсвані.

Ймовірно, нова мутація під назвою B.1.1.529 поширюється швидше, ніж попередні. Крім того, цей штам заразніший і, можливо, меншою мірою схильний до дії наявних вакцин, ніж інші штами.
Вчені зазначають, що новий штам має близько 30 мутацій і поєднує риси кількох попередніх варіантів.

"Це найбільш значущий варіант, з яким ми стикалися до сьогодні, і тривають термінові дослідження, щоб дізнатися більше про його передачу, тяжкість та сприйнятливість до вакцин", - зазначила Дженні Гарріс, виконавча директорка Агентства охорони здоров'я Великої Британії.

Керівник південноафриканського Центру епідеміологічного реагування Туліо де Олівейра повідомив FT, що приблизно 90% нових випадків захворювання зафіксували в провінції Гаутенг, де розташоване найбільше за чисельністю населення в ПАР місто Йоганнесбург, викликані саме новим варіантом.

"Головне питання, на яке належить відповісти, - як саме воно впливає на вакцини", - наголошує він.

За даними влади ПАР, загалом у країні новим варіантом заразилися 77 людей. Ще четверо інфікованих зареєстровані у Ботсвані та один - у Гонконгу.

У відповідь на появу нового штаму Британія запровадила обмеження на подорожі щодо шести країн південної Африки, зокрема, ПАР. Ізраїль запровадив такі обмеження щодо 7 країн цього регіону, і заборонив своїм громадянам відвідувати їх.

 

Борець вільного стилю Андрій Антонюк – бронзовий призер Всеукраїнського турніру пам’яті Іллі Кулика серед юніорів в Херсоні

П'ятниця, 26 листопада 2021, 10:19

Борець вільного стилю Андрій Антонюк – бронзовий призер Всеукраїнського турніру пам’яті Іллі Кулика серед юніорів в Херсоні

У Херсоні 19-20 листопада проходив традиційний відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед юніорів та юніорок, присвячений пам’яті Іллі Кулика. Участь у цих змаганнях взяли понад 250 найсильніших спортсменів з Молдови, Польщі, Франції і України. Виступаючи у ваговій категорії 65 кг, тернопільський борець Андрій Антонюк став бронзовим призером турніру.

Андрій, провівши три переможних сутички і в одній поступившись із мінімальним рахунком чинному чемпіону України, посів третю сходинку п’єдесталу пошани. Спортсмен є вихованцем Борщівської ДЮСШ, студентом Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Ці змагання стали одним з етапів підготовки до чемпіонату України з вільної боротьби серед чоловіків, що відбудеться у січні 2022 року, - повідомляє доцент кафедри теорії і методики олімпійського та професійного спорту ТНПУ імені В. Гнатюка Віктор Шандригось на сайті вузу.

Причину ДТП, в якій загинула дитина, розслідують правоохоронці Тернопільщини

Четвер, 25 листопада 2021, 10:48

На Зборівщині під колесами авто загинув хлопчик, а на Чортківщині в аварію потрапив рейсовий автобус - є потерпілі.

З важкими тілесними ушкодженнями бригада екстреної медичної допомоги госпіталізувала  неповнолітнього жителя Зборівської територіальної громади. Травми чотирнадцятирічний хлопець отримав в результаті автопригоди. Аварія трапилася 24 листопада близько 20:00 на автодорозі Почаїв-Зборів, неподалік села Млинівці.

За попередньою інформацією, дев'ятикласник знаходився на проїжджій частині, коли водій автомобіля ВАЗ, здійснюючи маневр обгону, виїхав на смугу зустрічного руху і збив юнака. Траса не освітлювалася і кермувальник не помітив пішохода.

Водій попередньо тверезий. У нього взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Даний факт внесений в ЄРДР згідно ч.2 ст.286 ККУ.

На Чортківщині не розминулися рейсовий автобус, що їхав за маршрутом "Тернопіль-Кулаківці", та трактор Т-150. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що дорожньо-транспортна пригода  трапилася близько 18:00 на трасі Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече.

За попередньою інформацією, водій маршрутного таксі, що рухався у попутному напрямку, не помітив транспортний засіб і врізався в нього.

Як результат - бус Volkswagen LT-46 врізався в сільгосптехніку. На момент автопригоди в салоні автобуса були люди. Шестеро пасажирів отримали тілесні ушкодження і звернулися з переломами та забоями до лікарні. Чому водій буса не помітив трактор, стане відомо у ході розслідування.

У водіїв взяли кров для перевірки на вміст алкоголю. Триває слідство згідно із ст.286(порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/dtp/prichinu-dtp-v-yakij-zaginula-ditina-rozsliduyut-pravooxoronczi-ternopilshhini/

 

Сторінка 766 з 1430

«ПочатокПопередня761762763764765766767768769770НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер