images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські пауерлфітери вдало завершили спортивний рік

Четвер, 25 листопада 2021, 10:43

Тернопільські пауерлфітери вдало завершили спортивний рік

Впродовж тижня  у місті Коломия Івано-Франківської області тривав ряд заключних у цьому році офіційних всеукраїнських змагань, що проходили під егідою Федерації пауерліфтингу України. З 18 до 24 листопада 2021 року на помостах місцевого ФСК «Локомотив» змагались понад 250 спортсменів із двадцяти областей України і міста Києва. На цих турнірах успішно виступила збірна нашої області, до складу якої увійшли вихованці Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту, спортивних клубів «Олімп» (Тернопіль) і «Спортлайф» (Чортків).

Як повідомив голова Тернопільського осередку Федерації пауерліфтингу України Ігор Лисий, змагаючись за Кубок України з класичного жиму лежачи серед чоловіків та жінок (18-19 листопада), Тетяна Каськів (м. Чортків, тренер Ігор Тимофтей) у ваговій категорії 47 кг з результатом 52.5 кг посіла перше місце. Також на цьому турнірі Михайло М’яхкота у ваговій категорії 83 кг з результатом 147.5 кг був четвертим, а Максим Щур у ваговій категорії 93 кг з результатом 165 кг посів шосте місце.

У Кубку України з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок (19-20 листопада) тернополяни здобули п’ять нагород. Зокрема, Марія Полянська (в/к 52 кг) завоювала золоту медаль із новими рекордами України серед дівчат у присіданнях зі штангою 162.5 кг, становій тязі 155 кг і сумі 402,5 кг. Також Марія посіла перше місце в абсолютній першості. Ще одне «золото» виборола Анастасія Лиса (в/к 57 кг) та зайняла друге місце в абсолютній першості із сумою трьох вправ 407,5 кг. Срібну медаль здобула Альона Канюка (в/к 57 кг) і вперше виконала норматив майстра спорту України із сумою трьох вправ 382,5 кг. Бронзову нагороду отримала Софія Бздир (в/к 63 кг) із сумою трьох вправ 335 кг.

Загалом жіноча збірна Тернопільської області посіла на цих змаганнях перше командне місце. А ще одну «бронзу» приніс команді Ігор Грошко серед чоловіків (вагова категорія 83кг) із сумою трьох вправ 590 кг.

У Кубку України з жиму лежачи серед чоловіків та жінок, що тривав 20-21 листопада, жіноча збірна Тернопільської області посіла друге командне місце, а команда чоловіків здобула перше загальнокомандне місце. Наші спортсмени відзначились такими результатами: серед жінок Полянська Марія (в/к 52 кг) – 1 місце (результат 90 кг) та 3 місце в абсолютній першості; Лиса Анастасія (в/к 57 кг) – 2 місце (результат 80 кг); Канюка Альона (в/к 63 кг) – 1 місце (результат 77,5 кг); Бздир Софія (в/к 63 кг) – 3 місце (результат 75 кг); серед чоловіків Музика Вадим (в/к 59 кг) – 2 місце (результат 115 кг); Лозинський Іван (в/к 66 кг) – 2 місце (результат 125 кг), Лясковець Антон (в/к 83 кг) – 1 місце (результат 215 кг), Гайдамаха Андрій (в/к 83 кг) – 2 місце (результат 160 кг), Гайдамаха Богдан (в/к 93 кг) – 3 місце (результат 210 кг), Шандригось Віктор (в/к 93 кг) – 4 місце (результат 185 кг), Карапулько Тарас (в/к 105 кг) – 2 місце (результат 237,5 кг)  та вперше виконав норматив майстра спорту України; Бубен Тарас (в/к 120 кг) – 1 місце (результат 285 кг) та 2 місце у абсолютній першості.

Ще одними змаганнями у Коломиї став Кубок України з класичного пауерліфтингу серед чоловіків та жінок, який проходив 21-24 листопада. На цьому турнірі Тетяна Каськів у ваговій категорії 47 кг здобула срібну нагороду з результатом 255 кг, а Тарас Штокал (м. Чортків, тренер Ігор Тимофтей) у ваговій категорії 83 кг з результатом 615 кг посів шосте місце та виконав вперше норматив майстра спорту України.

Тернопільських атлетів готували до змагань тренери ОДЮСШ із літніх видів спорту Ігор та Анастасія Лисі і Андрій Злочовський. Переможці і призери відзначені дипломами, медалями, а переможці в абсолютних і командних першостях – кубками.

 

Заволодівши даними банківської картки, зловмисник викрав у жителя Тернопільського району майже 100 000 гривень

Середа, 24 листопада 2021, 11:05

До співробітників відділення поліції №5 селища Підволочиськ із заявою про шахрайство звернувся житель села Мовчанівка. З банківської картки заявника невідомі особи зняли майже 100 000 гривень.

Молодий чоловік повідомив, що йому на мобільний зателефонувала особа, яка назвалася співробітником банку. Незнайомець налякав потерпілого втратою коштів і запропонував допомогу. Для цього потрібно було повідомити дані банківської картки.

«Допомога» незнайомця вартувала дуже дорого. Тільки тоді потерпілий збагнув, що насправді телефонував йому не співробітник банку, а шахрай.

Поліцейські вживають заходів, аби встановити особу зловмисника, а жителів краю застерігають не довіряти інформації, яку отримуєте в телефонному режимі від невідомих осіб. Особливо, коли це стосується ваших грошей. І в жодному випадку не розголошуйте дані вашої банківської картки.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/zavolodivshi-danimi-bankivskoji-kartki-zlovmisnik-vikrav-u-zhitelya-ternopilskogo-rajonu-majzhe-100-000-griven/

«Україна пам’ятає. Світ визнає»: у Тернопільському обласному відділенні МАН України організували захід до Дня вшанування пам’яті жертв Голодоморів

Середа, 24 листопада 2021, 10:59

«Україна пам’ятає. Світ визнає»: у Тернопільському обласному відділенні МАН України організували захід до Дня вшанування пам’яті жертв Голодоморів

Остання субота листопада – День вшанування пам’яті жертв Голодоморів.

0Голодомор 1932–1933 років – одна з найтрагічніших сторінок української історії, яка поглинула мільйони безневинних, – не підлягає забуттю…

У переддень вшанування цієї трагічної сторінки нашої історії, керівник секції обласного відділення МАН України, викладач Тернопільського фахового коледжу – Мурмила Н.І., організувала спільне заняття для слухачів обласного відділення МАН України (Зборівська філія та міське відділення) і студентів Тернопільського фахового коледжу «Україна пам’ятає. Світ визнає».

«Учасники зустрічі підготували змістовні доповіді про трагічні події 1932–1933-их рр. (споживчий раціон в добу Голодомору 1932–1933-их рр.; діячів культури та літератури, які пережили голод; дітей у цю страшну  епоху; Голодомор у Великій Україні та ін.), – розповідають в Тернопільському обласному відділенні МАН України. – Все це викликало у сучасної молоді багато роздумів: про життя, країну, минуле, сьогодення та майбутнє. Захід допоміг усвідомити, наскільки дорогим даром є життя і як треба цінувати кожну хвилину, яку воно дарує».

 

Вийшов друком бібліографічний покажчик «Література до знаменних і пам’ятних дат Тернопільщини на 2022 рік»

Середа, 24 листопада 2021, 10:58

Вийшов друком бібліографічний покажчик «Література до знаменних і пам’ятних дат Тернопільщини на 2022 рік»

Видання побачило світ у місцевому видавництві «Підручники і посібники» та містить інформацію про пам’ятні події краю й видатних людей. Посібник адресований науковцям, краєзнавцям, працівникам засобів масової інформації, освіти, культури, а також усім, кого цікавить регіональне краєзнавство. Бібліографічний покажчик «Література до знаменних і пам’ятних дат Тернопільщини» Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека видає з 1991-го року щорічно.

0«Мета цього посібника — надати представникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, викладачам навчальних закладів, учителям, краєзнавцям, журналістам, бібліотекарям, студентам, а також усім, хто небайдужий до історії краю, його сьогодення, довідковий матеріал про важливі події в історії області, ювілеї уродженців краю й видатних діячів, які життям та діяльністю пов’язані з Тернопільщиною, і допомогти в плануванні роботи на наступний рік, — розповідають у бібліотеці. — Розпочинає покажчик перелік основних ювілейних і пам’ятних дат року. Далі розміщено інформацію про імена та події, що не увійшли до основного списку. Основні ювілейні дати систематизовано за хронологією, зокрема подано число, місяць, найменування події, текстову довідку та рекомендаційний список літератури, а в персоналіях — за алфавітом. Дати вказано за новим стилем, відомості почерпнуто з друкованих джерел інформації, водночас перевагу віддано енциклопедичним виданням, зокрема, «Тернопільському енциклопедичному словникові». Полегшить користування бібліографією «Іменний

Спортсмен з Тернополя Захар Фірман став віце-чемпіоном України з боксу

Середа, 24 листопада 2021, 10:57

Спортсмен з Тернополя Захар Фірман став віце-чемпіоном України з боксу

Впродовж п’яти днів в смт. Ворохта Івано-Франківської області тривав Відкритий чемпіонат України з боксу серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл ГО ВФСТ «Колос» під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?». У змаганнях взяли участь понад 200 боксерів з 21 області України, серед яких були призери та чемпіони Європи. У ваговій категорії 46 кг срібним призером став тернопільський боксер Захар Фірман. Змагаючись за медалі найвищого ґатунку, в фінальному поєдинку наш земляк поступився більш досвідченому супернику з Одеси та посів друге місце.

Захар Фірман  представляє Тернопільський обласний осередок ФБУ, ТОДЮСШ з літніх видів спорту та боксерський клуб «Шкіряна Рукавичка».

Готували спортсмена до змагань Заслужений тренер України Віктор Петров та Анатолій Фірман, - ідеться на сторінці ТОДЮСШ з літніх видів спорту у соцмережах.

 

Сторінка 767 з 1430

«ПочатокПопередня761762763764765766767768769770НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер