images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Юні тернопільські волейболістки Богдана Гицик та Владислава Губенко - срібні призерки Міжнародного турніру у Мінську

Середа, 27 жовтня 2021, 09:19

Юні тернопільські волейболістки Богдана Гицик та Владислава Губенко - срібні призерки Міжнародного турніру у Мінську

У Мінську (Білорусь) 21-23 жовтня тривав Міжнародний турнір з волейболу пам’яті заслуженого тренера БССР П.В. Ковальова. В рамках підготовки до чемпіонату Східно-європейської зональної асоціації (СЄВЗА), участь у змаганнях взяли молодіжні збірні України, - повідомляє Федерація волейболу України. В результаті юнацька збірна України (U-18) посіла перше місце, а дівоча команда (U-17) стала срібним призером змагань.

 

Серед дівчат у складі команди виступали дві вихованки Тернопільської КДЮСШ з ігрових видів спорту Богдана Грицик та Владислава Губенко. А тренер-вихователь КДЮСШ з ігрових видів спорту Людмила Борознова була на турнірі тренером збірної команди U-17.

Отож, за підсумками ігрових днів українські спортсменки вибороли друге місце у турнірі, поступившись дівчатам збірної Білорусії 1:3 та отримавши дві перемоги над представницями інших колективів, - йдеться на сторінці школи у соцмережах.

Організатори також визначили кращих гравців у кожній з команд. В складі української збірної були відзначені Євген Бойко (Нова Каховка, Херсонська область) та Богдана Грицик (місто Тернопіль). Зазначимо, що у листопаді відбудуться матчі чемпіонату Східно-європейської зональної асоціації. Українські волейболістки (U-17) відправляться до Естонії, де зіграють у підгрупі А проти Естонії, Грузії, Росії. Всього в чемпіонаті EEVZA візьме участь 8 команд - Естонія, Литва, Латвія, Грузія, Росія, Білорусь, Польща, Україна. Турнір відбудеться з 24 до 29 листопада.

Переможець чемпіонату EEVZA отримає не лише золоті нагороди, а ще й путівку до фінальної частини першості континенту.

 

Поліцейські застерігають мешканців області: через фейкові посилання на оплату аферисти крадуть гроші

Вівторок, 26 жовтня 2021, 11:05

потрапляють на гачок аферистів та довірливо віддають їм свої заощадження.

Черговою жертвою зловмисників стала мешканка обласного центру. Дівчина хотіла придбати фотоапарат, натомість допомогла злодію вкрасти гроші. Схема не нова: відома платформа з продаж, на якій виставлено товар, пропонує безпечну оплату. ЇЇ суть полягає в тому, що з карти покупця кошти списуються тільки в той момент, коли він підтверджує своє бажання зробити покупку. При цьому на карту продавця кошти надходять лише тоді, коли покупець отримав товар і переконався в його якості та відповідності своїм очікуванням. Саме на цій послузі і спекулюють аферисти. Вони надсилають покупцю фейкові посилання і крадуть дані банківських карток.

У таку пастку потрапила і тернополянка. Продавець надіслав їй у месенджер посилання на оплату, жінка ввела всі дані, однак замість 12 тисяч, з рахунку зникли всі кошти – понад 24 тисячі. Зник і продавець з товаром.

За факом шахрайства розпочато кримінальне провадження.

Пам'ятайте найголовніші правила: фішингові сайти можуть копіювати оригінал до найдрібніших деталей, а шахрай, користуючись психологічними прийомами, здатний переконати вас надати необхідну інформацію. Не покладайтеся на удачу, перевіряйте посилання!

Мають одразу насторожити:

Посилання в особисті повідомлення.  Не переходьте за такими посиланнями, які вам відправляють в особистих повідомленнях нібито для купівлі товару, скасування угоди, повернення ваших коштів.

Зазвичай офіційна доставка немає ніяких збоїв, при яких угода скасовується і вам потрібно знову вводити дані карти для повернення коштів або повторної оплати. Якщо продавець не відправить товар — кошти повертаються на вашу карту автоматично.

Будьте обережні, якщо на сторонньому сайті у вас запитують введення даних авторизації, а також платежів — адже це і є мета шахраїв: отримати доступ до ваших персональних даних, які вас попросять ввести для здійснення покупки (номер картки, термін її дії, cvv).

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/policzejski-zasterigayut-meshkancziv-oblasti-cherez-fejkovi-posilannya-na-oplatu-aferisti-kradut-groshi/

Трьом особам, підозрюваним у підробленні ПЛР-тестів, слідчі Тернопільщини оголосили підозру

Вівторок, 26 жовтня 2021, 11:04

Під час досудового розслідування вдалося встановити шість фактів підроблення офіційних документів. За фальшивки зловмисники отримували грошову винагороду у розмірі 100 гривень.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Тернопільській області повідомили про підозру трьом жителям обласного центру. Усі обґрунтовано підозрюються у підробленні офіційних документів за попередньою змовою групою осіб - частина 3 статті 358 Кримінального кодексу.

Злочинну діяльність зловмисники розпочали у лютому цього року. За грошову винагороду виготовляли підроблені довідки про проходження лабораторного дослідження на наявність захворювання – COVID-19, зазначаючи в них завідомо неправдивий результат дослідження - негативний, а також інші дані, необхідні для можливості використання таких документів як дійсних.

Слідством встановлено, що підозрювані сфальшували щонайменше шість офіційних документів, використовуючи дані як приватних медичних лабораторій, так і обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я.

За скоєне зловмисникам загрожує до п’яти років позбавленням волі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/trom-osobam-pidozryuvanim-u-pidroblenni-plr-testiv-slidchi-ternopilshhini-ogolosili-pidozru/

 

Авантюрну комедію «Де гроші» привіз до Тернополя мегапопулярний DZIDZIO

Вівторок, 26 жовтня 2021, 10:14

Авантюрну комедію «Де гроші» привіз до Тернополя мегапопулярний DZIDZIO

Співак, актор, режисер-постановник Михайло Хома, він же DZIDZIO представив у Тернополі свій новий фільм — пригодницьку комедію-квест «Де гроші». Разом із Михайлом до файного міста на прем’єру прибула продюсерка Діана Юраш та блогер Дмитро Варварук, який зіграв у стрічці одну із ролей.

Як розповів Михайло Хома, це вже третій художній фільм від компанії Dzidziofilm і перший проєкт команди, реалізований за підтримки Держкіно.

Праця над стрічкою тривала два роки.

«Ідея у мене з’явилася, коли я загубив гроші. Хтось зателефонував, я відволікся на розмову, а тоді перевернув усе навкруги, бо не міг знайти коштів ні вдома, ні на студії. Аж ввечері побачив, що кишеня розійшлася по шву і купюри зісковзнули вниз по штанині. А я вже всіх почав підозрювати, навіть себе. Оце для мене був квест», — поділився спогадами Михайло.

У фільмі окрім Михайла Хоми знялися Ада Роговцева, Ахтем Сеітаблаєв, Юрій Горбунов, Володимир Остапчук, Віктор Андрієнко, Олексій Тритенко, Сергій Либа та інші українські актори. Зйомки відбувалися на кіностудії імені Олександра Довженка й на Личаківському кладовищі у Львові. До слова, для створення цієї комедії професіонали майже два місяці облаштовували декорації з рухомими елементами.

Сюжет фільму розповідає про пригоди піаніста Міші, який зневірився в улюбленій професії та заробляє на життя шахрайством. Обікравши іноземних туристів, Михайлу та його товаришу-напарнику доводиться тікати від поліції. Друг від правоохоронців відірватися не зумів, а от Михайло заховався від стражів закону в цвинтарній капличці. Саме там аферист знайомиться із немолодою багачкою Адою Потоцькою. Вдова володіє великим будинком, мешканці якого і вдень, і серед ночі переймаються єдиним питанням: «Де гроші?»

Михайло Хома зауважив: робота над цією стрічкою стала для нього викликом, адже фільм виходить у прокат в час жорстких карантинних обмежень. Окрім цього, зйомки доводилося поєднувати з концертами, поїздками, інтерв’ю, участю в телешоу, тож подекуди мусив боротися з втомою. Проте, на думку Михайла, ідеального періоду для реалізації задумів не буває, тому треба втілювати творчі плани тут і тепер. А ще, на відміну від головного героя фільму, ніколи не варто зраджувати власним мріям.

Михайло Хома, як режисер-постановник також не відрікається від амбітних цілей. Артист зізнався, що в майбутньому сподівається отримати за котрусь із кіноробіт «Оскар», а також уже докладає всіх зусиль, аби нова комедія найближчим часом вийшла на міжнародний ринок. Наразі команда розпочала роботу над англомовним тонуванням стрічки, тобто іноземною версією фільму.

Переглянути комедію-квест «Де гроші» можна в кінотеатрі Miromax, що в ТРЦ «Подоляни» з 25 жовтня.

Маряна Бобрівець


За зберігання наркотичних речовин відповідальність понесуть троє жителів області

Понеділок, 25 жовтня 2021, 09:34

Частину 1 статті 309 (незаконне зберігання наркотичних речовин) Кримінального кодексу  слідчі інкримінують тернополянину та жителям Кременецького і Чортківського районів. Їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

У жителя обласного центру та мешканця села Великі Дедеркали Кременецького району речовини, схожі на наркотичні, поліцейські вилучили під час поверхневого огляду. Молоді люди, побачивши на вулиці правоохоронців, помітно почали нервувати, що і викликало підозру. У 24-річного тернополянина виявили поліетиленовий згорток у якому знаходилася речовина рослинного походження зеленого кольору.  Паперовий згорток з речовиною, схожою на марихуану, 16-річний житель Кременеччини видав добровільно. Слідчі Тернопільського районного управління поліції розпочали кримінальні провадження.

Під час слідчих дій співробітники відділення поліції №4 міста Заліщики по місцю проживання 28-річної жительки селища Товсте виявили та вилучили 300 грамів речовини, схожої на марихуану. Жінка заявила, що зберігала «зілля» для власного вжитку.

Усі вилучені речові докази направлено на експертизу. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Національна поліція України - лого
0-800-50-02-02

безкоштовна гаряча лінія

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/za-zberigannya-narkotichnix-rechovin-vidpovidalnist-ponesut-troje-zhiteliv-oblasti/

 

Сторінка 783 з 1430

«ПочатокПопередня781782783784785786787788789790НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер