images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Розпочався ІІ Всеукраїнський Мистецький конкурс на податкову тематику

Четвер, 24 січня 2019, 08:00

За ініціативи Університету Державної фіскальної служби України в січні–лютому 2019 року в Головному управлінні ДФС в Тернопільській області проводитиметься перший відбірковий етап ІІ Всеукраїнського Мистецького конкурсу «Податкова абетка» - для учнів 1-4 класів та «Сьогодення та майбутнє податкової та митної справи» - для учнів 5-9 класів.

Метою конкурсу є популяризація податкової та митної грамотності, сприяння творчому підходу до виховання та формування свідомого ставлення до сплати податків у дітей та молоді шкільного віку.

На Конкурс приймаються роботи у форматі А2, А3, А4, а також сюжетні композиції виконані за допомогою: аплікації, колажу, вишивки, в’язання, батику, бісероплетіння, випалювання, художньої різьби, чеканки, ліплення, вітражу тощо.

Конкурсні роботи можуть бути підготовлені до експонування (укомплектовані паспарту, підрамником, рамкою). Відповідно до Положення про конкурс, не прийматимуться роботи дітей працівників органів ДФС.

Конкурс проводитиметься в два етапи. Перший етап – у січні – лютому 2019 року на регіональному рівні, другий – у березні 2019 року на базі Національного університету ДФС України.

Творчі роботи необхідно надсилати до 22.02.2019 року на адресу Головного управління ДФС у Тернопільській області: м. Тернопіль, вул. Білецька,1, к.1002.

Детальнішу інформацію про проведення Конкурсу можна отримати за телефоном (0352) 43-46-01 (контактна особа - Наталя Сорока) або на сайті Університету за посиланням: www.nusta.edu.ua.



Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


 

На тернопільських дорогах тривають роботи з ліквідації глибоких вибоїн

Вівторок, 22 січня 2019, 10:48

Цими днями працівники комунального підприємства «Міськшляхрембуд» продовжували ліквідовувати глибокі вибоїни на дорогах Тернополя за допомогою щебенево – цементно – піщаної суміші (ЩПС).

Як наголошують у відділі технагляду, це не є поточним чи капітальним ремонтом дорожнього покриття, а лише попереджувальними заходами, щоб забезпечити безперебійний рух автотранспорту.

Загалом у січні роботи з аварійного ямкового ремонту щебенево – цементно – піщаною сумішшю виконувалися на проїзних частинах вулиць: 15 Квітня, С. Будного, транспортній розв'язці вулиць Ст. Бандери – Протасевича – 15 Квітня, Кн. Острозького, Замонастирській, Довженка, Об’їзній, Чехова, Руській, Микулинецькій, Протасевича, Л. Українки, В. Стуса, В. Великого, Текстильній, Танцорова, Паращука, Гоголя, Б. Хмельницького, С. Качали, Галицькій, Рєпіна, Глибокій, Бережанській.

Станом на  21 січня роботи продовжаться на вулицях С.Будного, Протасевича та 15 квітня.

Окрім того, цими днями на 18-ти вулицях міста здійснювалася ліквідація вибоїн  з використанням холодної  бітумної  органо – мінеральної суміші, яка застосовується у холодний період року.

До слова, роботи з поточного ремонту тернопільських доріг підрядники розпочнуть,  коли середньодобова температура повітря буде становити +5 градусів.

Мешканців та гостей Тернополя запрошують на «Зимові забави»

Вівторок, 22 січня 2019, 10:47

27 січня в тернопільському парку ім. Тараса Шевченка (неподалік пристані) відбудеться спортивно-розважальний захід «Зимові забави», участь в якому можуть прийняти як дорослі, так і діти.

Початок  святкового дійства о 13.00 год.

В програмі забав:

- запальна танцювальна розминка для дітей та дорослих;

- ліплення снігової скульптури та її декорування;

- спортивно-розважальна програма для дошкільнят та школярів;

- сімейні забави для дорослих;

- малюнок на снігу;

- подарунки для всіх учасників свята.

Для тернополян та гостей міста «Зимові забави» організовують фахівці «Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення» спільно з управлінням у справах сім'ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради.

 

Легальна зарплата наповнює місцеві бюджети

Вівторок, 22 січня 2019, 10:38

Виплата заробітної плати у розмірі вище мінімальної, ліквідація зарплатної заборгованості, дотримання законодавства про оплату праці – та ніша діяльності, де фіскальна служба діє спільно з органами місцевого самоврядування. Адже завдяки такому тандему суб’єкти господарювання працюють у правовому полі, дотримуючись трудового законодавства, а місцеві бюджети отримують додаткові надходження від податку на доходи фізичних осіб.

Так, впродовж 2018 року  працівники територіальних органів Головного управління ДФС у Тернопільській області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 35 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. За наслідками проведеної роботи 34 суб’єкти господарювання виплатили заборговану зарплату на суму 6 млн 72 тис. гривень. Вони також сплатили 10,6 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та  100,3 тис. грн єдиного соціального внеску.

Крім того, фахівці фіскальної служби проводили індивідуальну роз’яснювальну роботу з керівниками 164 підприємств. Результатом таких вжитих заходів є те, що 163 юрособи  погасили 7 млн 739,1 тис. грн заборгованої заробітної плати, 2 млн 535 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 4 млн 751,5 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Працівники територіальних органів ДФС в області спільно з органами місцевої влади проводять контроль за дотриманням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. Впродовж 2018 року на засіданнях комісій заслухали керівників 306 підприємств та організацій, де заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче розмірах. За наслідками проведеної роботи 289  підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. Як наслідок, до бюджету надійшло 1 млн 181,7 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 1 млн 392,5 тис. грн єдиного внеску.

Також проведена роз’яснювальна робота з аналогічних питань із 633 суб’єктами господарювання області. Опісля цього 604 підприємства підвищили рівень виплати заробітної плати. Як наслідок, до бюджету надійшло 9 млн 24,3 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 10 млн 801,8 тис. грн. єдиного внеску.

Варто мати на увазі, що відомості про представників підприємництва, які виплачували заробітну плату працівникам нижче мінімальної, надано Управлінню держпраці у Тернопільській області, Департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації, Головному  управлінню Пенсійного фонду України в Тернопільській області та головам об’єднаних територіальних громад, сільських селищних та міських рад.



Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області



Найбільше товарів імпортували з Польщі

Понеділок, 21 січня 2019, 10:17

Впродовж минулого року на теренах Тернопілля зовнішньоекономічні операції проводилися із торговельними партнерами 83 країн світу. Про це повідомили у Тернопільській митниці ДФС у Тернопільській області. Перші позиції серед держав-партнерів займають Польща - 49,7 відс. від усього товарообігу, Німеччина - 7,5 відс., Швейцарія - 5,9 відс., Білорусь - 4,5 відс., Італія - 3,6 відсотка.

У географічному розрізі найбільше товарів, імпортованих в область, надійшло з Польщі - 44,9 відс. від усього імпорту, Німеччини - 12,5 відс., Швейцарії -  8,7 відс., Італії - 5 відс. та США - 3 відсотки. Серед продукції, яку найчастіше ввозили, електроустаткування (проводи та арматура ізольовані, радіотехнічні пристрої тощо),  механічне обладнання, транспортні засоби, що відповідно складають 31 відс., 16,3 відс., 10,7 відс. від загальної частки імпортованих товарів.

Що стосується експортованих предметів торгівлі, то 53,6 відс. від усього експорту складають товари, вивезені до Польщі. Здійснювався експорт також до Білорусі - 9,3 відс., Узбекистану - 3 відс., трохи менше до Нідерландів та Німеччини – по 2,5 відсотки.

Найчастіше експортували такі товари: електроустаткування (кабельні модулі електромереж автомобілів, як продукти переробки на митній території тощо) – 42,6 відс. від загальної частки експортованих товарів, м'ясо яловичини – 11,7 відс., продукти переробки овочів, плодів – 5,5 відс.

Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області





 

Сторінка 831 з 1430

«ПочатокПопередня831832833834835836837838839840НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер