images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На соціальні гарантії платники Тернопільщини cпрямували понад 3,3 млрд гривень

Вівторок, 08 січня 2019, 09:16

Упродовж 2018 року працедавці Тернопільської області спрямували на соціальні потреби 3 млрд 313 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Порівняно з 2017 роком надходження цього платежу зросли на 718,4 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. «За грудень минулого року надходження внеску склали 356,3 млн грн, що на 63,3 млн грн більше, ніж у грудні 2017», - розповів Ігор Юлійович.

Він також констатував, що сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску – 819,06 грн позаторік та 918,06 грн у 2019 році.

«Отримані кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування направляються на забезпечення соціальних потреб мешканців області. А це, насамперед, пенсійні виплати, виплати в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, виплати по безробіттю, виплати у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням. Тому вкрай важливо не допускати виплат заробітної плати «в конвертах», сумлінно ставитись до своєчасної виплати заробітної плати та сплати ЄСВ», - підсумував Ігор Комендат.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


 

Платники Тернопілля сплатили до бюджетів понад 6,4 млрд грн платежів

П'ятниця, 04 січня 2019, 08:56

За 2018 рік платники податків Тернопілля сплатили до бюджетів усіх рівнів 6 млрд 405,4 млн грн податкових платежів, що перевищило очікування на 168,8 млн грн. Порівняно з 2017 роком до зведеної казни спрямовано платежів на 1млрд 307,2 млн грн більше. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат.

Він зазначив, що із загальної суми надходжень до державного бюджету надійшло 2 млрд 769,2 млн грн, місцеві бюджети отримали 3 млрд 636,1 млн грн, що відповідно на 604 млн грн та 703,2 млн грн більше.

Серед основних бюджетоформуючих податків є податок на доходи фізичних осіб, надходження якого склали 2 млрд 467,8 млн грн, що на 521,8 тис. грн більше, ніж у 2017 році.

Також вагому частку в доходах держбюджету склали надходження з податку на додану вартість – 1 млрд 284,8  млн грн, а це плюс 300,5 млн грн до минулого року та податку на прибуток – 276,4 млн грн, що удвічі більше за надходження 2017 року. Крім цього, місцеві бюджети отримали 310,5 млн грн плати за землю, що більше на 21,1 млн гривень.

На думку очільника фіскального відомства області, зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів – результат усвідомлення платниками необхідності сплачувати податки доброчесно та в повному обсязі.



Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


За порушення законодавства платнику необхідно відповідати

П'ятниця, 04 січня 2019, 08:55

Головне управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що відповідно до п. 123.1 ст. 123 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) якщо контролюючий орган самостійно визначає суму податкового зобов’язання, зменшення суми бюджетного відшкодування та/або від’ємного значення суми податку на додану вартість платника податків на підставах, визначених підпунктами 54.3.1, 54.3.2, 54.3.4, 54.3.5, 54.3.6 п. 54.3 ст. 54 ПКУ, - тягне за собою накладення на платника податків штрафу в розмірі 25 відсотків суми визначеного податкового зобов’язання, завищеної суми бюджетного відшкодування.

При повторному протягом 1095 днів визначенні контролюючим органом суми податкового зобов’язання з цього податку, зменшення суми бюджетного відшкодування - тягне за собою накладення на платника податків штрафу у розмірі 50 відсотків суми нарахованого податкового зобов’язання, завищеної суми бюджетного відшкодування.

Відповідно до п. 123.2 ст. 123 ПКУ використання платником податків (посадовими особами платника податків) сум, що не сплачені до бюджету внаслідок отримання (застосування) податкової пільги, не за призначенням та/або всупереч умовам чи цілям її надання згідно із законом з питань відповідного податку, збору, платежу додатково до штрафів, передбачених п. 123.1 ст. 123 ПКУ, - тягне за собою стягнення до бюджету суми податків, зборів, платежів, що підлягали нарахуванню без застосування податкової пільги. Сплата штрафу не звільняє таких осіб від відповідальності за умисне ухилення від оподаткування.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


 

Варто звірити обов’язкові реквізити у податковій накладній

П'ятниця, 04 січня 2019, 08:50

Головне управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що згідно з п. 201.1 ст. 201 Податкового кодексу України у податковій накладній зазначаються в окремих рядках такі обов’язкові реквізити:

а) порядковий номер податкової накладної;

б) дата складання податкової накладної;

в) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - продавця товарів/послуг;

г) податковий номер платника податку (продавця та покупця). У разі постачання/придбання філією (структурним підрозділом) товарів/послуг, яка фактично є від імені головного підприємства - платника податку стороною договору, у податковій накладній, крім податкового номера платника податку додатково зазначається числовий номер такої філії (структурного підрозділу);

д) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - покупця (отримувача) товарів/послуг;

е) опис (номенклатура) товарів/послуг та їх кількість, обсяг;

є) ціна постачання без урахування податку;

ж) ставка податку та відповідна сума податку в цифровому значенні;

з) загальна сума коштів, що підлягають сплаті з урахуванням податку;

і) код товару згідно з УКТ ЗЕД, для послуг – код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг; платники податків, крім випадків постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, мають право зазначати код товару згідно з УКТ ЗЕД або код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг неповністю, але не менше ніж чотири перших цифри відповідного коду;

й) індивідуальний податковий номер.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


Податковою міліцією припинено діяльність нелегальної АЗС

Четвер, 03 січня 2019, 10:40

Співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області припинили діяльність нелегальної АЗС, яка діяла в обласному центрі.

Як зазначив начальник оперативного управління ГУ ДФС у Тернопільській області Олег Гаркуша, продаж дизельного пального на АЗС здійснювався без наявності необхідних дозвільних документів, а також документів, що засвідчують якість та походження нафтопродуктів.

Особа, яка займалась незаконною діяльністю, не була зареєстрована фізичною особою – підприємцем.

У результаті проведених заходів з незаконного обігу вилучено 2000 літрів дизельного пального та обладнання АЗС (ємкості для пального, паливно-роздавальна колонка) загальною вартістю 120 тис. гривень.

Стосовно правопорушника складений адмінпротокол, відповідальність за яке передбачена ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Сектор комунікацій

ГУ ДФС у Тернопільській області








 

Сторінка 836 з 1430

«ПочатокПопередня831832833834835836837838839840НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер