images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Володимиру Стаюрі присвоєно звання «Почесний громадянин Тернополя» посмертно

Вівторок, 29 серпня 2017, 08:04

У День міста Тернополя, 28 серпня, депутати Тернопільської міської ради зібралися на позачергову сесію. На засіданні було прийнято рішення про присвоєння звання «Почесного громадянина міста Тернополя» депутату міської ради, голові міської організації ВО «Свобода» Володимиру Стаюрі посмертно.

«Саме Володимир Стаюра був першим, хто підняв синьо-жовтий прапор над Тернопільською міською радою. Він був одним з перших, хто був на майданах у Києві та відстояв весь майдан у Тернополі. Саме він пішов одним з перших воювати добровольцем на Схід, - зазначив очільник Тернополя Сергій Надал. - Дякую усім депутатам, які підтримали дане рішення».

 

У Тернополі вшанували пам'ять Івана Франка

Понеділок, 28 серпня 2017, 08:24

27 серпня у Тернополі відбулися урочисті заходи та покладання квітів з нагоди 161-ої річниці від дня народження українського письменника, поета, публіциста, перекладача, ученого, громадського та політичного діяча Івана Франка.

Міський голова Сергій Надал, звертаючись до присутніх, зазначив, що саме Іван Франко сформував чітку модель єдиної Соборної України.

«Іван Франко наставляв: «Ми мусимо навчитися чути себе українцями – не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіційних кордонів». Сьогодні його слова стали основою української національної ідеї. Немає окремішніх галичан, буковинців, наддніпрянців, кримчан, донеччан, а є Велика Українська Нація, - розповів очільник Тернополя. - Сьогодні у Тернополі є вулиця Франка, пам’ятник Франкові, гімназія імені Франка, барельєф Франкові на фасаді приміщення філармонії. Тож віддамо шану митцю світового рівня, творчість якого збагатила світову літературу, ідеологу української нації та Соборної незалежної України!».

У Тернополі завершився Чемпіонат світу та Європи з водно-моторного спорту

Понеділок, 28 серпня 2017, 08:23

26 та 27 серпня на Набережній тернопільського ставу відбувся Чемпіонат Світу та Європи з водно-моторного спору. На змагання у Тернопіль приїхало 50 команд з 13-ти країн світу. Іноземні та українські спортсмени змагалися за звання кращих у етапі Чемпіонату світу у класі F500, у Чемпіонаті Європи у класах F250 та F125 та за Кубок Європи від мера Тернополя у класі S550.

«Чемпіонат завершився. Від імені усіх учасників, організаційного комітету та суддів дякую тернополянам за гостинність. Ми обіцяємо, що наступного Чемпіонату нас приїде до Тернополя ще більше», - сказав Президент Національної федерації водно-моторного спорту України Віктор Шемчук.

Захоплення містом та організацією висловив також переможець змагань у класі F500 італієць Джузеппе Россі.

«Я дуже радий бути тут, оскільки це дивовижне місце та вода для змагань – ідеальна. Організація у вас на чудовому рівні, - каже Джузеппе Россі. - У Тернополі я вже другий раз і планую повернутися сюди наступного року».

Очільник Тернополя Сергій Надал подякував Міжнародній та Національній федерацій водно-моторного спорту, організаторам та спонсорам, які подарували Тернополю це спортивне свято.

«Цими днями кожен зміг отримати величезний заряд позитивної енергії та спортивних емоцій. Гості нашого міста змогли прогулятися оновленою Набережною, вулицями та площами Тернополя, - зазначив міський голова. - Розвиток спорту, зокрема і водо-моторного є одним з пріоритетів для мерії Тернополя. Ми активно працюємо над тим, щоб стати одним з основних центрів розвитку цього спорту у Європі. Дякую всім за участь у змаганнях, бажаю учасникам нових спортивних звершень та запрошую всіх до Тернополя на змагання у 2018 році».

 

Урочиста церемонія підняття Державного Прапора відбудеться 23 серпня

Середа, 23 серпня 2017, 10:25

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України урочиста церемонія освячення та підняття Прапора відбудеться 23 серпня о 10.00 год. на Театральному майдані Тернополя.

Цього ж дня заплановані покладання квітів пам’ятників та пам’ятних знаків Тараса Шевченка, Ярослава Стецька, Ярослави Стецько, В’ячеслава Чорновола, Степана Бандери, Героїв Небесної Сотні та учасників АТО. Опісля, об 11.30 год., на Театральному майдані відбудуться Мілітарні виступи Національної Гвардії України.

Довідка. З 23 по 28 серпня у Тернополі триватимуть святкові заходи з відзначення Дня Державного Прапора, 26-ої річниці Незалежності та 477-ої річниці Дня міста. Детальний перелік усіх заходів можна побачити за посиланням (http://rada.te.ua/novyny/60167.html)


Заходи

з відзначення Дня Державного Прапора

23 серпня 2017 р. (середа)

№ п/п

Назва заходу

Час проведення

Місце проведення

1

Урочиста церемонія освячення та підняття Державного Прапора України

10.00 год.

Театральний майдан

2

Покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків Тараса Шевченка, Ярослава Стецька, Ярослави Стецько, В’ячеслава Чорновола, Степана Бандери, Героїв Небесної Сотні та учасників АТО з нагоди 26-ї річниці Незалежності України

11.00 год.

Театральний майдан, вул. С.Крушельницької, бульвар Т.Г.Шевченка, Микулинецьке кладовище, Площа Героїв євромайдану

3

Мілітарні виступи Національної Гвардії України

11.30 год.

Театральний майдан

4

Нагородження кращих людей міста

12.00 год.

Сесійний зал міської ради


Вул. Шпитальну ремонтував підприємець за власні кошти

Вівторок, 22 серпня 2017, 07:29

Днями тернополяни звернули увагу на неякісний ремонт дороги на вул. Шпитальна. У відділі технагляду пояснюють, що таке асфальтування провів один з тернопільських підприємців за власні кошти. На ремонт цієї ділянки не було витрачено коштів з міського бюджету.

Неподалік вул. Шпитальна триває будівництво багатоповерхового будинку. Підприємець прокладав туди інженерні мережі (водопровід, газопровід та каналізацію), через що пошкодив дорогу. Далі, за власні кошти, він відновив ділянку в межах прокладення інженерних мереж.

Начальник відділу технагляду Олег Вітик розповідає, що два роки тому за кошти міського бюджету був проведений капітальний ремонт ділянки від вул. Пирогова до лікарні швидкої допомоги. Іншу ділянку на вул. Шпитальна, про яку йдеться у матеріалі, міська рада планує капітально відремонтувати наступного року.

 

Сторінка 1007 з 1437

«ПочатокПопередня1001100210031004100510061007100810091010НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер