images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


З 10 жовтня у Тернополі розпочнеться опалювальний сезон

Неділя, 09 жовтня 2016, 19:21

Опалювальний сезон у Тернополі розпочнеться у понеділок, 10 жовтня. Відповідне розпорядження підписав міський голова Сергій Надал.

Очільник Тернополя зазначає, що за останніми даними Українського Гідрометцентру, у найближчі дві доби буде спостерігатися суттєве зниження температури повітря до мінусового значення. Це означає, що середньодобова температура буде менше, аніж +8 градусів, тому було прийнято рішення розпочинати опалювальний сезон. Місто зробило усе можливе, щоб підготуватися до початку опалювального сезону та провело необхідні ремонтні роботи.

«У цьому році майже у 2,2 рази підняли вартість плати за послуги теплопостачання через зростання цін на природній газ, електроенергію та воду. Міська рада не може впливати на тариф, - каже міський голова. - Населення ще не відчуває підвищення тарифу, оскільки не отримувало рахунки. Тому я звертаюся до тернополян якомога швидше оформити субсидії ті, кому вона може бути нарахована, а інших прошу вчасно розраховуватися за спожиті послуги».

Тернополянам також варто знати, що за функціонування усіх внутрішньобудинкових мереж відповідають ЖЕКи. Днями буде підписано розпорядження міського голови про посилення контролю за роботою ЖЕКів та КП «Тернопільтеплокомуненерго», тому, якщо у тернополян будуть скарги на їх роботу, варто звертатися за телефоном 15-80.

«Хочу попросити усіх тернополян у понеділок та вівторок відчиняти двері помешкань аварійним службам КП «Тернопільтеплокомуненерго» для проведення необхідних ремонтних робіт, які можуть виникнути при запуску системи теплопостачання, - додав Сергій Надал. - Так в усіх помешканнях будуть надаватися якісні послуги».

 

Оленка Кривицька поділилася секретом успіху з дітьми

Субота, 08 жовтня 2016, 00:00

Відомі спортсмени - знакові особистості. З них беруть приклад цілі покоління, їх наслідують. Багато видатних спортсменів ставали кумирами для мільйонів хлопчиків і дівчаток. І це дуже добре! Адже для того, щоб досягти значних висот у спорті, необхідно мати не тільки талант, а щоденно працювати над собою, своєю волею, сміливістю, рішучістю і наполегливістю, вдосконаленням тіла і духу.

6-го жовтня в Тернопільській загальноосвітній школі №10 відбувся спортивно - пізнавальний захід «Крок до успіху», який організував Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення для учнів шостих класів .

Гостями свята стали: заслужений майстер спорту України, учасниця Олімпійських ігор 2012 р. у Лондоні та 2016 р. в Ріо де Жанейро, бронзова призерка чемпіонату Європи срібна призерка Кубку світу 2012 у командному заліку, багаторазова переможниця та срібна призерка Всесвітньої Універсіади у командному та індивідуальному заліках - Олена Кривицька.

Вихованці Комплексної дитячо- юнацької спортивної школи №2 демонстрували феєричний показовий виступ з фехтування. А директор Рибак Андрій Григорович запрошував школярів у секцію з фехтування.

Спортсменка розповіла про свій спортивний шлях, поділилася зі школярами своїми секретами успіху та побажала їм: «Мені дуже приємно побувати у стінах рідної школи, спортзалу, де я розпочинала свою спортивну кар’єру. І тепер я можу побажати вам завжди вірити в себе та цілеспрямовано йти до мети і вам обов’язково все вдасться ».

Діти із захопленням слухали Олену активно давали запитання та навіть виготовили своїми руками плакат, який подарували на пам’ять спортсменці, а також сфотографувалися та взяли автограф.

Такі зустрічі дуже позитивно впливають на вибір дітей вести здоровий спосіб життя, піклуватися про своє здоров’я , а також йти в спорт, ставити цілі і досягати їх.

У Тернополі утеплюють будинки за новим зразком

П'ятниця, 07 жовтня 2016, 08:16

До початку зими у Тернополі планують утеплити значну частину будинків. Ці роботи проводять за новим європейським зразком, який якісніший та витриваліший за попередні технології. Такі ремонтні роботи проводять за кошти з міського бюджету  - 70% від усієї суми. Інші 30% оплачують жителі квартир.

Досвід нової технології утеплення запозичений із європейських країн, які практикують тепмодернізацію вже протягом 10 років. Наприклад, у  Чехії, у Польщі тощо.  Завідуючий сектором з питань енергозбереження Тернопільської міської ради Павло Савченко повідомив, що позитивних моментів у цих роботах є дуже багато. В Україні їх почали виконували порівняно нещодавно, том зараз застосовують технологію утеплення 10-метровим слоєм, коли в інших країнах він два рази більший. Для збільшення рівня потрібні значні фінансові інвестиції.

На сьогодні таку модернізацію зазнали будинки на вулицях Бродівській 50, Лічаківського 12А, Злуки 39, Київсьій 10, Чалдаєва 10. На вулицях Будного 20 та Хмельницького 21А вже утеплено покрівлю. Тому до початку зимового періоду ремонту зазнають ще небагато будинків, а з початком весни роботи будуть оновлені.

 

Олена Сабатюк

 

Із Тернополя до Львова – двоповерховим електропотягом

П'ятниця, 07 жовтня 2016, 06:33

4 жовтня на своїй сторінці у одній із соціальних мереж Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун повідомив, що незабаром планують запустити по маршруту двoпoвepхoвий eлeктpoпoїзд Skoda, який курсуватиме і через Тернопіль.  Із Тернополя до Львова – двоповерховим електропотягом

Поки остаточний маршрут залишається під питанням. Рoзглядaють двa ocнoвнi варіанти: Київ – Пoлтaвa – Хapкiв  i  Київ – Вiнниця – Хмeльницький – Тepнoпiль – Львiв. Того ж дня пpaвлiння передало двa eлeктpoпoїзди марки Skoda з бaлaнcy Пiвдeннoї зaлiзницi нa бaлaнc Укpaїнcькoї зaлiзничнoї швидкicнoї кoмпaнiї. Ось що пише Войцех Балчун з цього приводу:

«Нapeштi вивoдимo з «кyщiв» бaгaтocтpaждaльний eлeктpoпoїзд «Skoda». Гoвopю пpo нeoбхiднicть цьoгo з пepшoгo тижня cвoгo пepeбyвaння нa пocaдi. Тpимaти тaкий пoтяг бeз pyхy,– як мiнiмyм, – нeдбaлicть, як мaкcимyм – пpeдмeт iнтepecy пpoкypopiв. І oт тeпep дpyгa «Skoda» вихoдить з peмoнтy. Цьoгo тижня чecькi фaхiвцi пpoвeдyть нeoбхiднi oбcтeжeння i тecтyвaння. Слyжби мaють зaбeзпeчити її гoтoвнicть дo eкcплyaтaцiї дo 1 лиcтoпaдa. Я, пpaвдa, хoтiв би, щoб цe cтaлocя вжe y двaдцятих чиcлaх жoвтня».

Своїми кроками «Укрзалізниця» йде назустріч пасажиру, створює додаткові можливості добратися швидко та з комфортом до місця подорожі в найбільш прийнятний час.


Підготувала Юлія Хім’як

Фото із соціальної Інтернет-мережі Facebook

Скоро стартуватиме опалювальний сезон

Четвер, 06 жовтня 2016, 06:03

Невідкладною проблемою для тернополян став початок опалювального сезону. Оскільки на вулиці температура значно понизилась, мешканці міста наполягають на постачанні тепла. Органи влади у свою чергу повідомляють, що розпочнуть отоплювати приміщення, якщо протягом 3-ох діб температура буде нижче 8˚С.

Так в управлінні житлово-комунального господарства оголосили, що до початку опалювального сезону вже готові. Не у всіх котельнях вдалось провести ремонт, проте більшість з них у робочому стані. Начальник управління ЖКГ Михайло Олійник розповів, що у звʼязку із різким похолоданням розпочати опалювати приміщення вже необхідно. Це питання вирішили на рівні місцевої влади.

На сьогодні 35% мешканців міста на індивідуальному опаленні, тому вони самостійно регулюють тепло в домі. Варто не забувати про збільшення оплати на опалення та раціонально використовувати цю послугу. Для того, щоб платити менше коштів необхідно оформити субсидію. Тоді особа може зберегти власні кошти на інші речі.

Тому тернополянам необхідно чекати середньодобового зменшення температури на вулиці, щоб стало тепло у власній хаті.

Олена Сабатюк

 

Сторінка 1098 з 1433

«ПочатокПопередня1091109210931094109510961097109810991100НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер