images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Оподаткування зарплати працюючого студента

Вівторок, 30 серпня 2016, 06:22

Як повідомили у Тернопільській ОДПІ, кожен працюючий студент має право на суму податкової соціальної пільги у розмірі 150 % від загальної суми пільги (у 2016 році це становить 1 033,5 грн), при умові, що розмір його заробітної плати на місяць не перевищує 1 930 грн.

При цьому, якщо студент отримує стипендію з бюджету, то податкова соціальна пільга до заробітної плати такого платника податку не застосовується.

При нарахуванні зарплати студентам, які проходять практику на підприємстві чи у підприємця–фізичної особи – роботодавець, як податковий агент, зобов’язаний утримувати із суми такого доходу податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовий збір за ставкою 1,5 % й перераховувати зазначені податок і збір до бюджету в порядку, встановленим Податковим кодексом України.

Детальніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Подарунок тернополянам

Вівторок, 30 серпня 2016, 06:16

Міська рада зробила тернополянам чудовий подарунок до дня міста - відкриття оновленого пляжу «Циганка».

З цієї нагоди Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення спільно з Асоціацією превентивної та антиейджингової медицини (м.Київ ) провели фестиваль «Живи активно» з метою нагадати про важливість активного відпочинку та необхідністю слідкувати за своїм здоров’ям. Було роздано близько 5000 буклетів.

Усі бажаючі змогли: виміряти артеріальний тиск, дізнатися індекс маси тіла, отримати консультації лікарів та пізнавальну інформацію про своє здоров’я.

Для спортсменів компанія «Медіспорт» провела майстер-клас з темпування для професійного надання допомоги при травмах.

1

Поряд з тим відбувалися спортивні змагання. Глядачі з оглядових майданчиків пляжу змогли спостерігати боротьбу за Кубок Тернополя з віндсерфінгу та змагання з веслування «Троє в каноє». Згодом усі бажаючі змогли повчитися тонкощам веслування та каякінгу на майстер-класах від команди «TURE».

На волейбольному майданчику відбувався турнір з пляжного волейболу та у скейт-парку змагання на роликових ковзанах від ДЮСШ «Екстрім».

Малеча змагалася на веселих естафетах та приймала участь у творчих майстер-класах дитячого центру розвитку «Капітошка». Юні спортсмени отримали подарунки від партнерів ТМ «Ласунка», видавництва «Школярик», всеукраїнської мережі магазинів «Спортландія», та «МЕДІСПОРТ», а спрагу допомогла втамувати водичка від ТОВ «Микулинецькі напої».

Дорослі ж свої знання проявили під час вікторини від ПП «Колумбус», де розігрувалися: сертифікат на 1 місяць безкоштовного обслуговування, жилетки-безрукавки, настінний годинник, бейсболка та кружка.

Додали драйву та святкової атмосфери виступи вихованок «Школи вуличного танцю Nino» та спортивно-танцювального центру «Fitness House», а перчинкою стали східні танці у виконанні красунь з танцювального клубу «Асфура».

Організатори: Асоціація превентивної та антиейджинг медицини м.Київ , Тернопільська міська рада, управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту, Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення.

На Тернопільщині закриватимуть школи

Вівторок, 30 серпня 2016, 06:06

З першого вересня 2016 року на Тернопільщині планують закрити шість шкіл. Причиною такого рішення стала відмова держави фінансувати такі заклади через недостачу коштів. До них віднесли школи-девʼятирічки, відвідують які не більше 25-ти учнів.

Держава цього року утримання таких шкіл поручила місцевій владі, яка з власного бюджету повинна оплачувати потреби школи. У містах чи селах, де коштів буде недостатньо - середні навчальні заклади закриватимуть.

В управлінні освіти обласної державної адміністрації пояснюють, що сьогодні це актуальне та важливе питання для невеликих населених пунктів Тернопільщини. З першого вересня чотири школи буде закрито, а дві на певний час припинять роботу. Десять шкіл реорганізують в перший ступінь у звʼязку з тим, що навчаються там менше 25-ти учнів.

Щодо закриття освітніх закладів питання вирішуватиметься місцевою владою. Якщо ж школи вирішать закрити, діти будуть змушені навчатися у сусідніх селах чи містах, що не завжди зручно та доступно.

Олена Сабатюк

 

У Тернополі відбувся Чемпіонат світу та Європи з водно-моторного спорту

Понеділок, 29 серпня 2016, 13:55

Протягом двох днів - 27 та 28 серпня на тернопільському ставі проходив Чемпіонат світу та Європи з водно-моторних видів спорту. На змагання до Тернополя приїхали 35 учасників із 12 країн світу.

Отож, чемпіоном світу в класі F 500 став литовець Глєбасу Собчукасу, чемпіоном Європи в класі F 125 - поляк Генрик Синорацкі, у класі F 250 переміг представник Німеччини Массімо Россі.

Фото Віталія Берестецького

DSC_1496 DSC_1508 DSC_1515 DSC_1518 DSC_1525 DSC_1543

Відкриття другої дитячої мистецької галереї «Палітра»

Понеділок, 29 серпня 2016, 06:23

Сьогодні, 29 серпня, о 15.00 год. у приміщенні Українського дому «Перемога» у рамках святкування Дня міста Тернополя та 25-ї річниці незалежності України відбудеться відкриття ІІ дитячої мистецької галереї «Палітра».

На виставці будуть представлені роботи учасників художньо-мистецьких пленерів «Палітра святкового міста» і «Палітра збаразьких легенд».

Захід відбудеться за підтримки міського голови Сергія Надала, управління освіти і науки Тернопільської міської ради та Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу.

 

Сторінка 1110 з 1430

«ПочатокПопередня1101110211031104110511061107110811091110НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер