images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Капітальний ремонт доріг потребує «капітальних» коштів

Вівторок, 31 травня 2016, 05:40

Цьогоріч міська рада запланувала грандіозний проект щодо ремонту доріг та прибудинкових територій у Тернополі. Суму збільшили на 20% у порівняні із минулорічним вкладом, а саме 164 мільйони гривень. На ці кошти повинні відремонтувати не лише дороги, а й прохідні частини в парках та скверах, тротуари та проїзні частини.

На сьогодні заплановано ремонт на складніших ділянках дороги, опісля чого роботи виконуватимуть і в інших частинах міста. Ремонт доріг виконують якісно знімаючи повністю стару поверхню. У звʼязку з цим, дороги можуть бути перекриті або частково перекриті.

Вісім мільйонів гривень було виділено на ремонт парків, а саме на їх освітлення. Інші кошти будуть призначені для багатоповерхівок.

В управлінні ЖКГ Тернопільської міської ради повідомили, що зараз проводять роботи на вулиці Микулинецькій, а саме на чотирьох смугах дороги біля кладовища. Для того, щоб покриття було повністю завершене необхідно ще кілька днів.

Також нагадаємо, що окрім міста ремонтні роботи проводять на дорогах області. Зокрема, Тернопіль - Івано-Франківськ, Тернопіль - Кременець. Нещодавно Кабінет Міністрів виділив постановою для Тернопільської області 78 мільйонів гривень, проте для капітального ремонту доріг потрібно набагато більше. Зараз міська рада наполягає на збільшені фінансування області - щонайменше 300-500 тисяч гривень на ремонт доріг. До кінця року всі вище зазначені роботи обіцяють виконати і не зупинятися на досягнутому.

Олена Сабатюк

 

Конкурс на відбір у нову патрульну поліцію - знову?

Понеділок, 30 травня 2016, 11:39

Чергове проведення конкурсу на відбір у нову патрульну поліцію в Тернополі ще не гарантовано. Чого не скажеш про конкурс на відбір до лав патрульної поліції по всій Україні. Про можливість його проведення протягом місячного терміну нещодавно заявив діючий міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Що ж стосується нашої області, то такий конкурс відбудеться, проте нових працівників поліції по місту поки не добиратимуть.

На цю тему спілкувалися з начальником Управління патрульної поліції міста Тернополя – лейтенантом поліції Володимиром Струком. Як він запевнив, на теперішній час проблем із кількістю особового складу патрульних поліцейських для того, щоб якісно та повною мірою обслуговувати місто, немає. Щоправда, в планах стоїть питання добору патрульних працівників, які б займалися обслуговуванням саме доріг області. До їхніх функціональних обов’язків, як зазначає пан Володимир, входитиме патрулювання доріг державного та міжнародного значення, що за своєю суттю мало чим відрізнятиметься від роботи зарубіжної «Highway Police», діяльність якої стосується суто правил дорожнього руху.

Іде мова про те, що конкурс, який проводитимуть, буде таким, як і попередній, кількість патрульних поліцейських становитиме близько 140 осіб, і вони виконуватимуть свої контролюючі функції не тільки на дорогах.

Володимир Струк нагадує нам, яким був перший конкурс на відбір до нової патрульної поліції. Він складався із вступних тестових завдань на логіку, у його склад входила також і фізична підготовка. Не забули і про важливу та потрібну для справжнього кваліфікованого працівника поліції військово-лікарську комісію. Ну і звісно ж, куди без елементарних знань психології та усної співбесіди, які б відкривали двері у простір діалогу між патрульними та цивільними громадянами. Наших патрульних переводитимуть і на обласні дороги – за умови, якщо, звісно, будуть на це бажаючі, – продовжує начальник Управління патрульної поліції міста Тернополя. – А матимуть на те поліцейські волю – зможемо їх перевести і в місто, - довершує він. Все це – питання часу і вирішуватиметься по ходу разом з людьми. Разом з тим, поряд із збільшенням кількості штату патрулюючих працівників, транспортних засобів також побільшає.

Нами вже були привезені кілька патрульних автомобілів марки «Hyundai Sonata» - заявив Володимир Струк, а отже й доля доріг – теж ясна, – в напрямку розвитку, про що очікується наказ Національної поліції України. Для чого наказ – так це для чіткої конкретики – щоби вже була певність, що можна приймати дороги, а заразом з тим і стаціонарні пости. Наступним кроком стане добір людей для того, аби закрити всі до однієї обласні дороги.

Згадуючи досвід попереднього відбіркового туру та навчання працівників, пан Володимир зауважує, що тривалість цьогорічного навчання може сягати до півроку.


Софія Пасічник





Своєчасна сплата захистить від штрафу

Понеділок, 30 травня 2016, 11:29

Конституцією України визначено обов'язок кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, визначених законом (стаття 67).

Податковий кодекс України (далі - ПКУ) регулює відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів, зокрема, визначає вичерпний перелік податків та зборів, що справляються в Україні, та порядок їх адміністрування, платників податків та зборів, їх права та обов'язки, компетенцію контролюючих органів, повноваження і обов'язки їх посадових осіб під час здійснення податкового контролю, а також відповідальність за порушення податкового законодавства.

Статтею 38 ПКУ передбачено, що виконанням податкового обов'язку визнається сплата у повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов'язань у встановлений податковим законодавством строк.

Крім випадків, передбачених податковим законодавством, платник податків самостійно обчислює суму грошового зобов'язання, яку зазначає у податковій декларації або уточнюючому розрахунку, що подається контролюючому органу у строки, встановлені Кодексом. Така сума грошового зобов'язання вважається узгодженою (п. 54.1 ст. 54 ПКУ).

Пунктом 126.1 статті 126 ПКУ передбачено, якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Пунктом 31 підрозд. 10 розділу XX ПКУ за наслідками діяльності у 2015 році штрафні (фінансові) санкції до платників податку на прибуток підприємств за порушення порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій з податку на прибуток підприємств та повноти його сплати не застосовуються.

Вказаною нормою не передбачене звільнення від штрафних (фінансових) санкцій при несплаті узгоджених сум грошового зобов'язання протягом строків, визначених ПКУ.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Тернопіль готується до фестивалю «Галицька дефіляда»

Понеділок, 30 травня 2016, 11:27

На Зелені свята - 17-19 червня - у тернопільському парку ім. Т.Шевченка пройде етно-гастрономічний фестиваль «Галицька дефіляда». Організатори обіцяють нові кулінарні шоу, безкоштовні частування, народні забави, будуть найкрасивіші мавки та музики з тих ліпших.

Кулінарні шоу кожного дня. У зелену п’ятницю організатори обіцяють безкоштовно частувати тернополян стравами з диких рослин: кропиви, лободи, кульбаби, щоб можна було сповна відчути смак страв, які готовили наші бабусі у давнину.

У ситну суботу більше тисячі гостей фестивалю скуштують печеню з птиці з гарніром за стародавнім рецептом, а у солодку неділю - десерти та запашний мед від пасічників. Для справжніх чоловіків, які люблять українську кухню, ресторатори готують ще й конкурси на найшвидше поїдання вареників, «Як не з’їм, то понадкушую» та ін. Тож безкоштовно посмакувати різними наїдками зможе кожен!

Музики з тих ліпших - це етно-молодіжні гурти, які запалюватимуть публіку кожного дня. «Фа Мажор», «Медовий полин», «Ті, що падають вгору», «Йорий Клоц», «Петрос» - і це ще не увесь перелік. На цій «Галицькій дефіляді» забавлятися будуть усі. Щодо народних гулянь, то лише на цьому фестивалі на вас чекатиме справжня хатинка з очерету, молодіжні розваги, гойдалки, дитяче містечко, вуличні співи просто неба, вогняне шоу, живі скульптури, битва фарбами. А ще етнопоказ мод та конкурс краси «Мавка 2016» та «Русалка 2016».

За найкращу вишиванку - гроші. Якщо у скрині бабусі ви знайшли красиву вишиванку, або ви - власник чи власниця цього народного символу, то неодмінно одягайте її та ідіть на «Галицьку дефіляду». Адже за цю красу ви можете отримати 500 грн. у номінаціях: «Найкраща жіноча вишиванка», «Найкраща чоловіка вишиванка», «Найкраща дитяча вишиванка».

Галицьких панянок організатори кличуть покрасуватися в українських віночках. За найкрасивіший, найоригінальніший український вінок дівчата теж отримають грошовий подарунок.

Зелені свята - це давня традиція веселого народного гуляння українців! Усі деталі найсмачнішої події Тернополя шукайте у офіційних спільнотах фестивалю «Галицька дефіляда».

* Група http://vk.com/galychdefilyada

* https://www.facebook.com/galychdefilyada/

* Контактний телефон: +380938804032

Іноземним партнерам представили проект логістичного центру на базі Тернопільського аеропорту

Понеділок, 30 травня 2016, 05:00


Під час панельної дискусії  «Платформа для ділового спілкування: стратегічні інвестиційні проекти Тернопільщини», яка відбувалася у Збаразькому замку у рамках Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest – 2016», представили проект логістичного центру на базі Тернопільського аеропорту.


«Наш район представив три проекти, один з них – логістичний центр на базі аеропорту, - констатував голова Тернопільської районної державної адміністрації Олександр Похилий. –  Зокрема, у проекті визначено першочергові заходи – відновлення злітно-посадкової смуги та освітлення,  закупівля автотранспорту та реконструкція двох пасажирських терміналів.  Щодо коштів, то кожен інвестор може розраховувати по-різному. Однак за розрахунками, які провели тернопільські науковці, потрібно щонайменше 158 млн. євро».

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна переконаний, що відновлення  авіаційних рейсів з аеропорту «Тернопіль» призведе до фінансової стабілізації роботи летовища, створення додаткових робочих місць, покращення інвестиційного клімату, що в свою чергу забезпечить повернення коштів в державний бюджет шляхом сплати податків та платежів.


«Мене дуже зацікавив проект щодо відновлення діяльності аеропорту. Можливо, саме на цьому форумі інвестори зацікавляться цим об`єктом», - констатував очільник краю.

Аеропорт «Тернопіль» належить до класу «Г».Пропускна спроможність – 50 пас/год. Після передачі у 2001 році  авіапідприємства з державної в комунальну власність Тернопільської обласної ради практично призупинились регулярні авіаційні перевезення.

На теперішній час виконуються лише чартерні перевезення. Відсутність регулярних авіаційних рейсів не дозволяє стабілізувати роботу підприємства.

В 2015 році Тернопільським обласним комунальним підприємством «Фірма Тернопіль-авіаавтотранс» від господарської діяльності отримано 150 тис. грн доходів, в тому числі 90 тис. грн від авіаційної діяльності. Забезпечено здійснення 29  авіарейсів та відправлення 48 пасажирів.

Упродовж останніх десяти років у розвиток підприємства не вкладалися цільові кошти. За рахунок коштів, які виділялись відповідно до діючих обласних програм розвитку аеропорту, погашалась лише кредиторська заборгованість підприємства за попередні роки.

 

Сторінка 1141 з 1427

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер