images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Вечір експериментальної музики відбудеться у Тернополі

Вівторок, 22 березня 2016, 11:42

У суботу, 26 березня, шанувальників експериментальних вечірок запрошують в арт-кафе «Метро», що знаходиться за адресою вул. Миру, 2, пише сайт Культурно.
арт-кафе Метро Тернопіль

На імпровізованій вечірці звучатиме нойз, думкор від тернопільського музичного середовища Субпродукт та Бодгісатва.

940966_1041333282579416_3713277766455270505_n

Поекспериментують хлопці й з танцювальною музикою.

Для тих, кому до вподоби спокійна атмосфера, можна буде відпочити у chill-залі.

Як обіцяють організатори, відвідувачі також зможуть пограти на інструментах та спробувати свої вміння в електронній музиці.

10478586_1041333199246091_5737387121843221357_n

Крім музичної частини, для любителів кіномистецтва покажуть відбірний арт-хаус.

26 березня, 18:30, арт-кафе «Метро»

 

Скоро у Тернополі функціонуватиме кардіохірургічний центр

Вівторок, 22 березня 2016, 08:43

Незабаром у Тернополі проводитимуть складні операції на серці. На основі університетської лікарні у місті планують відкрити кардіохірургічний центр. Відтепер у тернополян буде змога розпочати лікування відразу, не втрачаючи час на пошук таких центрів в інших містах України. 

Голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук повідомив, що облаштування медичного закладу відбудеться зовсім скоро. Його вартість становить близько 40 мільйонів гривень. Частину коштів виділено з міського бюджету.

Скоро у Тернополі функціонуватиме кардіохірургічний центр

Кардіохірургічний центр буде складатися із чотирьох блоків, де окремо функціонуватиме цілодобова операційна. Також тут будуть лікувати нейрохірургічні, травматологічні та облікові травми. Медична допомога буде надаватися швидко та якісно, запевняє пан Віктор.

Додатково працюватиме кардіохірургічне відділення, відділення агіографічних операцій та післяопераційне відділення. 

Через те, що вартість облаштування кардіохірургічного центру значна, сьогодні доводиться шукати додаткові кошти для повного оновлення. У звʼязку з цим, відкриття може буде відтерміноване. 

Олена Сабатюк

У Тернополі - День кар'єри

Вівторок, 22 березня 2016, 07:54

З метою надання допомоги студентам і випускникам у плануванні професійної кар’єри, налагодження тісної співпраці з роботодавцями в приміщенні читальної зали науково-технічної бібліотеки Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя відбувся День кар’єри – 2016, у якому також взяли участь фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості.

Цей захід проводився в університеті уже вп’яте і є знаковою подією для студентів, випускників та роботодавців. Адже це важливий елемент сприяння студентам і випускникам в їх працевлаштуванні, адаптації студентської молоді до умов ринку праці і поліпшення професійної підготовки молодих фахівців.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У програмі заходу: презентації підприємств, установ та організацій, безпосереднє спілкування роботодавців із студентами, випускниками; надання студентам університету інформації про стажування, вакансії постійної і тимчасової роботи; отримання роботодавцями від студентів резюме та проведення з ними коротких співбесід; запрошення потенційних кандидатів для проходження кваліфікаційної співбесіди.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Фахівці Тернопільського МРЦЗ проводили профдіагностику професійних схильностей та інтересів, допомагали у написанні резюме, ділилися секретами спілкування під час співбесіди з потенційним роботодавцем, знайомили з актуальними вакансіями.

Загалом у цей день було представлено понад 50 фірм-роботодавців, захід відвідали представники органів місцевої виконавчої влади і місцевого самоврядування.

 

Тернопільські гімназисти побували «У світі професій»

Вівторок, 22 березня 2016, 07:52

У приміщенні Тернопільської обласної бібліотеки для 25-ти учнів 9-го класу Тернопільської української гімназії ім. І.Франка відбувся профорієнтаційний урок «У світі професій», який провела фахівець Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Любов Смик.

Вона ознайомила гімназистів з правилами вибору професії за формулою «хочу, можу, треба»; розповіла про ті види трудової діяльності, які мають попит у роботодавців, послуги служби зайнятості молоді.

Бібліотекар Іванна Печунь представила професію, за якою працює, ознайомила з організацією роботи у бібліотеці.

бібліотека

«Слово “бібліоте́ка” походить від грецького βιβλιον — книжка і θηκη — сховище, скриня - і по суті є хранилищем книжок. Людина, яка обирає цей фах, повинна мати широкий та багатий світогляд, належну підготовку з мови, літератури (рідної та світової), художньої культури, бути комунікабельною, акуратною, організованою», - зазначила Іванна Печунь.

Виконавши психометричний тест, який визначає особистісні характеристики людини, учні більше дізнались про власні здібності та нахили. Під час заходу діти активно дискутували щодо становлення молодої людини у професійному середовищі та кроки до успіху; розповідали про плани на майбутнє та професії своїх батьків.

«Якщо людина майстер своєї справи, постійно займається самоудосконаленням, а ще й якщо має якісь особливі професійні знання чи уміння, -вона завжди зможе знайти собі роботу», - резюмував дев’ятикласник Антон.


 Провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних 

Дізнатися про свої доходи можна за лічені хвилини

Понеділок, 21 березня 2016, 09:37

За інформацією, наданою в управлінні обслуговування платників Тернопільської ОДПІ, в рамках кампанії декларування доходів громадян та електронного декларування доходів державних службовців, Державною фіскальною службою доопрацювано оновлений сервіс «Електронний кабінет платника» в частині отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді.

Сервіс доопрацьовано з використанням сучасних Web-технологій з метою забезпечення зручності платників, які бажають отримати відомості про доходи в електронному вигляді.

Як відомо, з 1 вересня 2015 року у штатному режимі працює електронний сервіс щодо отримання відомостей про доходи засобами спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП). Безкоштовно отримати ЕЦП можна в акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (АЦСК ІДД). Запит для отримання відомостей про доходи формується виключно фізичними особами – платниками податків для отримання інформації про себе.

Детально ознайомитись з Порядком отримання відомостей про доходи засобами «Електронного кабінету платника» можна на офіційному веб-порталі ДФС у рубриці: Фізичним особам/Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді http://sfs.gov.ua./fizichnim-osobam/vidomosti-doxid.

За словами начальника управління Василя Кравця, відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків у електронному вигляді надаються за останні три роки (поквартально), а відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів після його закінчення.

Також начальник управління повідомив, що засобами електронного сервісу «Електронний кабінет платника» найближчим часом буде надана можливість підготувати, заповнити та надіслати декларацію про майновий стан і доходи фізичних осіб.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1172 з 1427

«ПочатокПопередня1171117211731174117511761177117811791180НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер