images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Портрет Кузьми планують зобразити у Тернополі

Субота, 19 березня 2016, 08:00

Тернополяни активно обговорюють ідею створення у місті скверу, алеї або портрету фронтмена гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка.

Відповідну петицію про вшанування пам’яті співака розмістили на сайті міськради більше місяця тому. Після довгих роздумів та дискусій створити у місті портрет із зображення Кузьми таки затвердили.

Портрет Кузьми планують зобразити у Тернополі

Спершу портрет із зображенням улюбленого українцями виконавця пропонували відтворити на будинку по вул. Брюкнера, 3. Нагадаємо, саме тут в рамках мистецького проекту «Артервізія» минулоріч не вдалося зобразити портрет Митрополита Шептицького. Причиною непорозумінь стали заперечення мешканців будинку, що живуть навпроти. Прийнявши до уваги скарги жителів, міська рада прийняла рішення припинити художні роботи і зафарбувати стіну у білий колір. Така ж ситуація спіткала ідею із зображенням портрету Кузьми. Щоправда цього разу не погодились жителі конкретного будинку.

В результаті вибір зупинили на стіні будинку, що знаходиться за адресою вул. Грушевського, 1 (арка, що веде з театрального майдану в двір).

Наразі молоді активісти працюють над розробкою ескізів та обрахуванням проекту.



 

«Україночки» завітали в ЗОШ №19

П'ятниця, 18 березня 2016, 14:12

«Крок до успіху» - так називаються заходи, які проводить у школах Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення.

18 березня в спортивній залі ЗОШ №19 відбулась зустріч діючих спортсменів Ярош Світлани, капітана, та Головко Лілії, гравця команди жіночого футбольного клубу «Україночка» ( в минулому «Тернополянка») з ученицями 7-8-их класів.

+SAM_7169

Зустріч відбувалась у дружній та невимушеній атмосфері. Спочатку діти дізнались про футбол, цікаву та захоплюючу командну гру: як вона виникла та стала найпопулярнішим видом спорту у світі.

В свою чергу, гості розповіли про те як вони прийшли у цей спорт, поділились досвідом у досягненні успіху в улюбленій справі.Усі бажаючі дівчатка взяли участь у тренуваннях, проведенного професіоналами жіночого футболу. Закріпили набуті вміння юні футболістки під час дружнього матчу.

+SAM_7175

«У дворах та на спортивних майданчиках грають переважно хлопчаки та згодом, ми сподіваємось, можна буде спостерігати граційний дівчачий футбол. Тож, ласкаво просимо у футбол!», - запросили учасниць Ліля та Світлана.

Що обіцяють військовим контрактникам?

П'ятниця, 18 березня 2016, 09:04

Грошима, нагородами, пільгами і навіть безкоштовною вищою освітою. Саме так заохочують тернополян йти на військову службу за контрактом.

Військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату Володимир Катинський каже, що на разі контракт підписало лише 40 % з потрібної кількості. Комісар також нагадав, що у випадку повного виконання плану набору тернополян на військову службу, сьомої хвилі мобілізації не буде.

Тим, хто виявить бажання служити по контракту у військовому комісаріаті обіцяють зарплатню у розмірі 7 тисяч гривень, чисельні нагороди, значні пільги для усієї сім’ї службовця, а також заохочують безкоштовною вищою освітою.

Отримати диплом пропонують у більш ніж ста вузах України, серед них – Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Перелік професій досить різноманітний: від офіцера до водія та кухаря.

Комісаріат також зазначив, що військова служба за контрактом не є обов’язковою.

 

Повне оновлення набережної у Тернополі відбудеться до кінця літа

П'ятниця, 18 березня 2016, 06:29

Цьогоріч місцева влада планує повне оновлення набережної у Тернополі. Роботи розпочнуть з Острівця кохання і протягнуться до «Циганки». Нова зона відпочинку повинна бути модернізованою повністю до Дня міста, кажуть у міській раді. На таке оновлення виділено чимала кількість коштів з місцевого бюджету - 10 мільйонів гривень.

Заступник начальника міського управління ЖКГ Андрій Дроздовський повідомив, що документи на проведення робіт вже готові. Проект втілювати у життя розпочнуть зовсім скоро.

Став_набережна

Роботи будуть проводити у чотири етапи. Оновлення передбачає: пішохідну та велосипедну доріжку, зону відпочинку та фонтан, який буде влаштований на рівні з пішохідною зоною. Також планують створити дитячий та спортивний майданчик, міні-екстрім парк і нові парковки. У план проекту включили ремонт проїзної частини, що на вулиці Білецькій, та Тернопільської дамби.

Оскільки робота буде колосальна, до цієї ідеї залучили чимало спеціалістів, які довго працювали над розробкою кожної частини території. Часу для такого великого проекту мало, тож колектив намагається працювати організовано, якісно та швидко.

Олена Сабатюк


Хенд-мейд - шедеври своїми руками

Четвер, 17 березня 2016, 14:19

На березневому засіданні жіночого клубу «Гармонія», яке відбулось у гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, учасники заходу поспілкувались з представником «Творчої майстерні «Арт-Колесо» Антоніною Кутрань на тему «Хенд-мейд-шедеври своїми руками».

- «Хенд-мейд», якщо розуміти цей термін буквально - це речі створені власноруч, - такими словами розпочала зустріч у жіночому клубі фахівець центру зайнятості Інна Лісовська. - Це мистецтво створювати те, що несе в собі позитивну енергетику та чудовий настрій, адже хенд-мейдом займаються тільки ті люди, які дійсно люблять свою справу, створюють абсолютно унікальні речі в одному екземплярі.

Під час теплої бесіди з'ясувалось, що у кожної із присутніх жінок є своє захоплення. Хтось вивчає психологію, хтось вишиває, в'яже, куховарить, випікає смаколики...

Новою та цікавою для учасниць заходу стала розповідь Антоніни Кутрань про те, чим займається їхня спільнота, з якою метою вони організовані та які результати їх діяльності.

«Ми об’єднали зусилля для того, щоб разом приносити радість та естетичне задоволення іншим через творчість, - зазначила майстриня. - Хенд-мейд продукція, включає в себе: художньо розписаний посуд, картини, прикраси та аксесуари, ляльки-мотанки, вітальні листівки, вироби з дерева, сумки, квіти та букети з цукерок, весільну атрибутику тощо. У своїх виробах акцент робимо на етнічно-українському стилі. Наша майстерня існує і для майстрів, і для тих, хто хоче навчитись цьому мистецтву».

Запрошена гостя також продемонструвала різні вироби у стилі хенд-мейду, провела майстер-клас з виготовлення паперових квітів.

 

Відділ активної підтримки безробітних ТМРЦЗ

Інна Лісовська

 

Сторінка 1181 з 1435

«ПочатокПопередня1181118211831184118511861187118811891190НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер