images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Літературна студія «Сім Герц» буде читати «Більше, ніж тексти»

Субота, 19 грудня 2015, 13:05

У п’ятницю літературна студія «Сім Герц» буде читати «Більше, ніж тексти».

Усіх шанувальників поезії запрошують у книгарню «Є» 24 грудня, на 18:00.

Джерело: Культурно

12322455_684611285008879_8231095257847350444_o

 

Двом спробам проникнення завадили працівники поліції охорони

Субота, 19 грудня 2015, 11:50

Сімейний конфлікт між батьком і сином припинили працівники Управління поліції охорони в Тернопільській області.

Конфлікти у цій сім'ї траплялися часто, оскільки батько полюбляє заглядати у чарку. А, перебуваючи в захмелілому стані, починає пригадувати синові про старі образи та майно, яке не поділили.

У той вечір батько згадав, що у гаражі залишились його речі і аби ті не дістались синові - пішов їх забирати. Проте, передбачливий син встиг змінити колодку та встановити сигналізацію, але і це не зупинило 54-річного чоловіка. Аби потрапити всередину і «насолити» синові, він почав зрізати колодки та ламати замки.

Миттєве спрацювання сигналізації передало сигнал «тривога» на пульт централізованого спостереження Управління поліції охорони в Тернопільській області. За три хвилини група реагування вже була на місці події, де і застала чоловіка за «роботою». Підігрітий оковитою мужчина не був радий неочікуваному візиту поліцейських охорони, тому намагався протистояти правоохоронцям та закінчити розпочате.

Проте, завдяки професійним діям працівників Управління поліції охорони вдалося втихомирити чоловіка та відвернути від протиправних дій.

Цієї ж ночі марною була спроба молодика обікрасти підвал. Група реагування Управління поліції охорони затримала 20-річного юнака, який намагався проникнути до підвального приміщення житлового будинку.

Спроба проникнення та викрадення чужого майна молодику не вдалась, адже він не зміг залишитись непоміченим. Жителі будинку почули гуркіт та подзвонили на лінію «102».

Приїхавши на місце виклику поліцейські охорони затримали юнака, який невправно копирсався в колодці підвалу. Зловмисника була затримано та доставлено до Тернопільського відділу поліції для з’ясування усіх обставин події.

Юним тернополянам розповідали про користь молочних продуктів

П'ятниця, 18 грудня 2015, 10:31

Молоко є виключною їжею, яку приготувала для людини сама природа. У цьому продукті є всі необхідні речовини, що забезпечують нормальну життєдіяльність людини від самого народження і до глибокої старості. Корисні властивості молока та молочних продуктів не можна недооцінювати.

Жодна їжа не може зрівнятися з молоком по повноті хімічного і біохімічного складу. Доведено, що в цьому продукті міститься більше ста різних найцінніших для організму людини компонентів.

1932005_1692294491057263_1184919319_n

15-16 грудня  Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення провів комплексний захід «Молочне здоров’я» у Тернопільському дошкільному навчальному закладі №7.

Дітки почули про користь молочних продуктів та помандрували у  пізнавальну подорож,  щоб дізнатися, звідки ж береться молочко і як потрапляє на стіл.

12386810_1692294487723930_1623700439_n

Малечі дуже сподобалося подорожувати і дізнаватись багато нового, а ще вони пообіцяли кожного ранку їсти молочну кашку.

На згадку про цю пізнавальну подорож кожному вихованцю вручили магнітики із зображенням корівки Муні від партнера ТМ «Молокія».

Такі розважально-пізнавальні заходи Тернопільський міський центр фізичного здоров’я  і надалі планує проводити у Тернопільських ДНЗ.

Шановні батьки та вихователі, якщо Вас зацікавили такі заходи звертайтесь, ми з радістю Вам допоможемо.

 

Державна допомога для дітей при ухиленні від сплати аліментів

П'ятниця, 18 грудня 2015, 10:24

Якщо ж використавши всі можливі правові методи для стягнення аліментів, в тому числі на стадії виконавчого провадження, стягнути аліменти все ж таки не виявилось можливим (встановити місце перебування боржника не вдалося, дохід чи будь-яке майно відсутні), це є підставою для призначення тимчасової державної допомоги для дітей, розповідає адвокат Іван Парубій.

За Сімейним кодексом України, якщо батьки ухиляються від сплати аліментів, дитині призначається тимчасова державна допомога, яка не може бути меншою, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

kak-rasschitat-alimenty-s-zarplaty

Виплата тимчасової державної допомоги здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.
Детальна процедура отримання таких виплат регламентована Порядком призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 р. №189.

Формально, держава бере на себе обов’язок забезпечувати добробут дітей, батьки яких відмовляютьсябрати на себе батьківські зобов’язання по їх утриманню, проте, мінімальний розмір державної допомоги свідчить про протилежне.

Виплата тимчасової державної допомоги здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.
Вирішувати подібні проблемні питання в першу чергу слід доброзичливим шляхом, адже діти – найголовніше в нашому житті, і повинні рости в гармонії і турботі поряд із батьками, які хоч і розлучилися, проте, сумлін но несуть відповідальність за свою дитину.

Електронний цифровий підпис можна оформити за довіреністю

П'ятниця, 18 грудня 2015, 08:14

Відповідно до п. 5.1 Регламенту Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС передбачено, що заявник може бути представлений довіреною особою, якщо немає можливості його особистої присутності в Акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (далі - АЦСК ІДД ДФС). У цьому випадку заявник надає довіреність на подання документів для реєстрації.

Представництво юридичних осіб (за винятком органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій державної форми власності), фізичних осіб – підприємців, фізичних осіб та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, в АЦСК ІДД ДФС здійснюється особисто або виключно на підставі довіреності, посвідченої нотаріально. Зазначена довіреність повинна бути оформлена на номерному бланку суворої звітності.

Заявник наділяє представника відповідними повноваженнями для отримання послуг електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) (подання до відокремлених пунктів реєстрації реєстраційних документів заявника, вчинення необхідних реєстраційних дій, генерація особистих ключів заявника, блокування, поновлення, скасування посилених сертифікатів тощо). Якщо реєстраційні документи заявника (реєстраційна картка тощо) підписані безпосередньо представником, в довіреності повинно бути додатково обумовлено наділення представника повноваженнями укладати від імені заявника договір про надання послуг ЕЦП.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1236 з 1439

«ПочатокПопередня1231123212331234123512361237123812391240НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер