images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Дітлахів запрошують на майстер-клас в літньому таборі

Четвер, 18 червня 2015, 10:21

У місті вже другий рік поспіль працює літня дитяча школа для проведення цікавого та веселого дозвілля під час канікул. Школу "Дивосвіт" облаштували на "єлісейських полях" у парку Т. Г. Шевченка, пише сайт Культурно.

18 червня працівники Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення провели черговий майстер-клас для дітей літньої школи, що знаходиться на базі РК «Максим». Учасники із захопленням «складали» козаків в техніці орігамі та слухали легенди про козацтво.


Минулого року у літній школі «Дивосвіт» взяли участь близько 200 дітей. Тут маленькі тернополяни здобули нові знання у різних сферах, вчилися виготовляти корисні речі власними руками, працювати у команді, займатися спортом і весело проводили час.

У «Дивосвіт» запрошують маленьких тернополян віком від 6 до 11 роком протягом всього літа. Записатися у школу можна вже сьогодні.

І зміна 02.06 – 12.06

ІІ зміна 15.06 – 26.06

ІІІ зміна 29.06 – 10.07

ІV зміна 13.07 – 24.07

V зміна 27.07 – 08.08

VІ зміна 10.08 – 21.08

За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном (097) 312 76 60 або (050) 90 90 773 – Лілія або пишіть на пошту  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Дитяча школа "ДИВОСВІТ"

 

Тернопільські волонтери проїхали 1600 км передовою лінією фронту в зоні АТО

Четвер, 18 червня 2015, 08:44

Як уже відомо, днями зі сходу України, повернулися наші хоробрі волонтери Логістичного центра допомоги бійцям АТО Тарас Герман та Богдан Кіндій. Близько двох тижнів вони розвозили бійцям допомогу по всій лінії фронту.

Такі поїздки волонтери здійснюють щомісяця. Маршрут пролягав понад 1600 км, практично по всій лінії розмежування, починаючи від Чугинки (під Російським кордоном) аж до Широкине (Маріуполь), а загалом хлопці подолали понад 4 000 км. Було близько півсотні точок “відгрузки”. Традиційно, намагалися добратися до крайніх позицій, що є неабиякою небезпекою. Допомогу доставили у Красноармійськ, Авдіївку, Констянтинівку, Артемівськ, Новоайдар, Мар’їнку, Волноваху, Маріуполь та безліч інших населених пунктів. Волонтери передали бійцям адресні передачі, а також камуфляжну форму, берци, спорядження, одяг, засоби гігієни, продукти харчування. В Краматорську одягнули хлопця із Запоріжжя, який готовий був розцілувати тернополян, бо запорізькі волонтери не приїжджали до нього у “гарячу” точку.

Дорога була неймовірно складною та небезпечною, адже кілька разів виходив з ладу транспорт, доводилося зупинятися на ремонт. В одному з населених пунктів за 2 години до приїзду наших волонтерів, на тому ж місці підірвалася машина. В село Луганське заїжджали до танкістів та й потрапили під обстріл, ледве “ноги забрали”, мчали 100-140 км/год незважаючи на ями.

Тарас з Богданом розповідають, що хлопці прагнуть показати, як вони облаштувалися (кухня, душові), що у них чистенько. Також відзначають пильність наших військових на блок-постах. Захисники передають вісточку на “Велику землю”, вдячність тернополянкам та активістам “Смаколиків” за смачну свіжу випічку, а також всім-всім, хто дбає та не забуває про оборонців. Воїни тішаться кожній цукерці та шкарпетці.

А ми звісно ж, готуємося до чергової поїздки. Беззупинно збираємо допомогу. Необхідні бійцям речі можна приносити на склад Логістичного центра допомоги бійцям АТО, що по вул.Збаразька,16. “Гаряча” лінія: (097)2-055-055.

Невеличкий фотозвіт за посиланням.

Більше фото та деталі з експедиції шукайте щодня на сторінках Логістичного центру допомоги бійцям АТО в соцмережах та на сайті http://ato.te.ua/

Нахитрували на 400 тисяч гривень

Четвер, 18 червня 2015, 07:52

Шість підприємців, з яких половина – з Тернопільського району, а інша половина – з обласного центру, мали бажання позмагатись, в кого краще вийде надурити бюджет.

Сили виявились нерівними – податківці, за результатами проведених планових документальних перевірок, загалом донарахували майже 400 тисяч податків та штрафних санкцій, з яких 332 тисячі прийшлось на представників бізнесу від району. Пальму першості подарували районнику, який здійснює діяльність у сфері гуртової торгівлі і також, гуртом, на підставі податкового повідомлення – рішення, поповнить бюджет на 200 тисяч гривень.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

У Підгаєцькому районі судять двох чоловіків, які відмовились йти служити

Середа, 17 червня 2015, 06:29

159193Пpoкypaтypa Пiдгaєцькoгo paйoнy здiйcнює пpoцecyaльнe кepiвництвo y кpимiнaльних пpoвaджeннях cтocoвнo мicцeвих житeлiв зa фaктaми yхилeння вiд пpизoвy нa cтpoкoвy вiйcькoвy cлyжбy тa – зa мoбiлiзaцiєю.
Як пoвiдoмив пpoкypop Пiдгaєцькoгo paйoнy Івaн Кpeнцeль, oдин з мicцeвих житeлiв oтpимaв пoвicткy y вiйcькoмaт, пpoйшoв мeдичнy кoмiciю тa вiдпoвiднo дo мeдичнoгo виcнoвкy бyв визнaний пpидaтним дo вiйcькoвoї cлyжби. Однaк вiйcькoвoзoбoв’язaний нe з’явивcя нa вiдпpaвy дo вiйcькoвoї чacтини.
Зa цим фaктoм poзпoчaтo кpимiнaльнe пpoвaджeння зa cт. 335 КК Укpaїни (yхилeння вiд пpизoвy нa cтpoкoвy вiйcькoвy cлyжбy).
Тaкoж oтpимaв пoвicткy тa пpoйшoв вiйcькoвo-лiкapcькy кoмiciю щe oдин мicцeвий житeль. Бyдyчи пpидaтним дo вiйcькoвoї cлyжби, чoлoвiк нe з’явивcя нa вiдпpaвy дo вiйcькoвoї чacтини.
Зa цим фaктoм внeceнo вiдoмocтi дo Єдинoгo peєcтpy дocyдoвих poзcлiдyвaнь зa cт. 336 КК Укpaїни (yхилeння вiд пpизoвy зa мoбiлiзaцiєю).
У кpимiнaльних пpoвaджeннях тpивaє дocyдoвe poзcлiдyвaння.
Дoвiдкoвo: caнкцiя cт. 335 КК Укpaїни пepeдбaчaє пoкapaння y видi oбмeжeння вoлi нa cтpoк дo 3 poкiв, a cт. 336 КК Укpaїни – пoзбaвлeння вoлi нa cтpoк дo 5 poкiв.

tgn.in.ua

Рецепт вдалої мандрівки

Вівторок, 16 червня 2015, 11:28

У  другий день літа учні 6-го класу Тернопільської обласної комплексної школи мистецтв вирушили у неймовірну мандрівку, у пошуках чогось нового і захоплюючого пише сайт Культурно

Свою подорож розпочали  з Микулинців, села міського типу  поблизу Тернополя. Загалом в Микулинцях є на що подивитись і де погуляти, а отже отримати порцію хороших емоцій та відпочинку.


відвідали Микулинецький замок

Микулинецький палац та костел.

Наступною зупинкою була Зарваниця – духовна перлина Теребовлянщини.Учні мали можливість  припасти до чудотворних ікон Пречистої Діви Марії і Розп’ятого Спасителя, зцілити душу живильною водою ,відвідати чудові храми та скупатись у чудотворній купелі.

Кінцевою зупинкою був інтерактивний музей музичних інструментів «Камертон», який знаходиться в с.Ішків Тернопільської області.Тут учні мали можливість не тільки ознайомитися з різними музичними інструментами світу , але й пограти на них.

Класний керівник 6 класу Космина Н.В.

 

Сторінка 1391 з 1490

«ПочатокПопередня1391139213931394139513961397139813991400НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер