images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі з 1 травня зростуть тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення

Субота, 28 березня 2015, 10:50

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, 26 березня ухвалила рішення про частковий перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для 40 водоканалів України. Серед них і КП «Тернопільводоканал».

За словами начальника планово-економічного відділу КП «Тернопільводоканал» Володимира Водовіза, з 1 травня вартість метра кубічного води та стоків зросте на 9,7% та становитиме 8,256 грн. (з ПДВ).

«Причиною коригування тарифів є зростання вартості електроенергії на 28, 2%. від травня 2014-го до березня 2015-го, - зазначає Володимир Євстахійович. - Фактичний тариф у березні 2015-го становить 1,6646 грн./кВт.год, а в розрахунку тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, які діють з 1 липня 2014-го, врахований -1,2984 грн./кВт.год. Оскільки витрати на електроенергію в структурі собівартості послуг КП «Тернопільводоканал» становлять майже 40% , то таке зростання ціни призводить до збільшення місячної суми оплати за енергоносії в розмірі близько 700 тис. грн., для яких на підприємстві відсутнє джерело відшкодування».

Міська рада

 

У Тернополі функціонує «Центр підтримки підприємництва»

П'ятниця, 27 березня 2015, 08:14

При Тернопільській міській раді знову розпочав свою діяльність «Центр підтримки підприємництва», який працює одразу у кількох напрямах: роз’яснює особливості ведення підприємницької діяльності для тернополян та функціонування ринку, у тому числі Європейського Союзу, а також організовує освітні програми для студентів та випускників.

«Ми довго шукали партнерів, із якими будемо реалізовувати цей проект, і нарешті знову розпочали системну роботу, - розповідає начальник управління стратегічного розвитку Юрій Дейнека. - Звертаюся до усіх підприємців та людей, які тільки на шляху до відкриття свого бізнесу, якщо у вас є бажання взяти участь у наших заходах – звертайтесь в управління стратегічного розвитку».

Так, спільно із львівськими партнерами у Тернополі створений «Клуб ділових людей» - об’єднання підприємців, викладачів та практиків з метою надання консультацій та проведення майстер-класів для підприємців, які лише розпочинаються свою справу.

Також польські партнери запропонували другий напрям розвитку «Центру підтримки підприємництва» - роз’яснення особливостей функціонування ринку Європейського союзу із назвою «Як українським підприємцям вийти на європейські ринки», у рамках якого аналізується європейський ринок, розглядаються особливості підприємницької діяльності у Європі, митні процедури, основи сертифікації і т.д. А індивідуальні навчальні програми стали третім освітнім блоком діяльності Центру, які організовані, у першу чергу, для студентів та молодих людей, які перебувають у пошуку роботи.

З квітня тернополяни платитимуть за газ, світло і тепло за новими вищими тарифами

Четвер, 26 березня 2015, 08:24

Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг підвищила тарифи на електроенергію та газ.

В уряді це пояснюють вимогою МВФ. У Тернопільській міській раді кажуть, що деякі тарифи у нашому місті востаннє змінювали у 2011 році. З того часу втричі зросла вартість пального та електроенергії. Суттєво зросли ціни і на матеріали, необхідні для здійснення поточного ремонту. Приміром, за фарбу, яку у 2011 році купували за 20 гривень, зараз просять 38 гривень, цемент, який вартував 1,4 грн/кг, зараз коштує 2,6 грн/кг.

Вдвічі, а то й втричі, дорожчими стали і усі робочі матеріали. Відтак, працювати за старими тарифами комунальники не можуть.

«На вимогу МВФ енергоносії в країні приведені до ринкової ціни. Окрім того, що ціна зросла на газ і електроенергію, Національна комісія з регулювання тарифів змінила вартість послуг з теплопостачання і водопостачання. Окрім того, ще й інфляція призвела до падіння гривні і вартість паливно-мастильних зросла в декілька разів. Зокрема, з 2011 року коли ми останній раз корегували тарифи, вартість солярки збільшилась в 3 рази. І це все вимагає від нас корегувати зовсім інші тарифи», - розповідає заступник міського голови Владислав Стемковський.

До слова, працівники підприємств звернулись до тернополян з проханням віднестися до потреби у підвищенні тарифу із розумінням. І нагадують, що мешканці, які неспроможні сплачувати за послуги зможуть оформити житлову субсидію.

Міська рада

 

У Тернополі відкрили консульство Республіки Вірменія

Середа, 25 березня 2015, 10:32

24 березня міський голова Сергій Надал зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Вірменія в Україні Андраніком Мануяном та Почесним Консулом Республіки Вірменія Норіком Геворкяном.

Офіційна зустріч відбулася у рамках відкриття Почесного консульства Республіки Вірменія у Тернополі, яке працюватиме за адресою Майдан Волі, 4. Установа обслуговуватиме мешканців Тернопільської, Хмельницької та Житомирської областей, які хочуть працювати або ж навчатися у Вірменії. Почесним Консулом став Норік Геворкян, який тривалий час проживав у Тернополі.

Також завдяки інвестиційним коштам вірмен на території області уже цього дня відбулося відкриття підприємства «Зарубинецький спиртзавод», який буде виробляти інноваційне біопаливо. Почесний консул надіється, що з відкриттям консульства у Тернополі таких інвестицій у наше місто та область стане ще більше.

Міський голова Сергій Надал привітав гостей та запевнив, що міська рада завжди буде підтримувати проекти інвестування у Тернопіль та створення нових робочих місць.

«Для нас дуже важливо, що люди, які довший час жили у Тернополі, повертаються сюди з інвестиціями, отже це свідчить про позитивний інвестиційний клімат у місті, - каже міський голова Сергій Надал. – Це особливо важливо у період війни та економічної кризи держави, адже притік нових коштів та ідей для бізнесу допоможе розвивати місто, створювати нові робочі місця».

Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Вірменія в Україні Андранік Манукян зазначив, що буде сприяти, щоб вірменська громада, посольства та консульство зміцнювали дружби наших народів.

Міська рада

Жах у тернопільському тролейбусі

Вівторок, 24 березня 2015, 11:07

Сьогодні, 24 березня близько 10-ї ранку тернополянка їхала маршрутом №8, який прямував з мікрорайону Березовиця. Те, що жінці довелось побачити "не вписується ні в які рамки".

На зупинці "Тубдиспансер" у тролейбус зайшло двоє чоловіків і одна жінка. Не оплативши за проїзд, вони сіли на задні сидіння. На запитання кондуктора: "що у вас на проїзд?" грубо відповіли, що у них посвідчення. При цьому, трійка пасажирів абсолютно не зважали на те, що знаходяться у громадському транспорті, адже їх розмову було чути кожному. 

- Дивись - каже один з чоловіків, - вона шось класне має, це шось нове. Сховай, нікому не показуй, бо ше люди побачать. 

На гучну розмову почали зглядатись люди. Те, що їм довелось побачити усіх шокувало.

- Один з чоловіків тримав у руках шприц і баночку з якоюсь рідиною, - розповідає очевидиця події - Згодом, він прикрив свою колегу плечима. Що там відбувалось можна лише здогадуватись... Буквально за декілька хвилин жінка, мабуть, уже була під дією речовини. Спочатку вона схилила голову до вікна. Невдовзі продовжила розмову з чоловіками. Проте, розібрати про що вона говорила було неможливо. На прохання чоловіків поділитись з ними чимсь "класним" жінка відмовила. 

Зауваження не наважився зробити ніхто. Пасажири від побаченого лиш перемістились на передні сидіння. Зрозуміло, що говорити з неадекватними людьми готовий не кожен. 

Мабуть, це були наркомани, - каже пані Ольга - На скільки я знаю, на території тубдиспансеру є кабінет "Замісної підтримуючої терапії", де наркозалежні вживають ліки за державною програмою. Розумію, що з собою препаратів їм не видають, але хто ж відповідає за них, коли вони покидають територію лікувального закладу і дозволяють собі так речі?  Як себе поводити в такій ситуації? 

 

Сторінка 1394 з 1465

«ПочатокПопередня1391139213931394139513961397139813991400НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер