images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Відбудеться мистецьке дійство «Читаючи Шевченкові листи»

П'ятниця, 29 травня 2015, 09:42

31 травня о 18.00 год. в Українському домі «Перемога» відбудеться мистецьке дійство «Читаючи Шевченкові листи». Цим заходом завершить свій 23 концертний сезон колектив муніципального Галицького камерного оркестру під орудою заслуженого артиста України В.Феленчака.

У рамках програми для тернополян та гостей міста буде представлено невідомі поезії та листи Т.Шевченка у поєднанні з музикою Я.Степового, В.Барвінського та М.Скорика. Текст від автора буде читати заслужений діяч мистецтв України Олег Герман.

Запрошуються тернополяни та гості міста. Телефони для довідок 066-114-86-34, 098-409-87-72.

 

Чи потрібні нотаріусам касові апарати?

Четвер, 28 травня 2015, 08:22

Роз’яснює головний державний інспектор відділу комунікацій Галина Оленин.

Про те, кого законодавець зобов’язав використовувати у своїй діяльності РРО, йдеться в Законі України № 265/95-ВР від 06.07.1995р. «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Так, застосовувати касові апарати зобов’язані суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій (із застосуванням платіжних карток, жетонів та ін.) формі при продажі товарів у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Вищезазначений Закон не визначає порядок здійснення розрахунків особами, що здійснюють незалежну професійну діяльність та відповідно не поширюється на цих осіб.

Відповідно до чинного законодавства України, а саме Закону України від 12 травня 1991 року № 1023-ХІІ «Про захист прав споживачів» виконавець залежно від характеру і специфіки виконаної роботи (наданої послуги) зобов’язаний видати споживачеві розрахунковий документ, що засвідчує факт виконання роботи (надання послуги). Однак, стаття 23 цього Закону, що визначає відповідальність за порушення законодавства про захист прав споживачів, не передбачає будь-якої відповідальності за ненадання розрахункового документу.

Крім того, стаття 31 Закону України від 2 вересня 1990 року №3425-ХІІ «Про нотаріат» із змінами та доповненнями визначено, що приватні нотаріуси, за вчинення нотаріальних дій справляють плату, розмір якої визначається за домовленістю між нотаріусом та громадянином або юридичною особою.

Отже, законодавство не встановлює вимог щодо надання нотаріусом розрахункового документа при наданні клієнту послуги, а також не встановлює форму такого документу.

Враховуючи наведене, особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність, може видати клієнту на його вимогу складений в довільній формі документ, який підтверджує факт наданої послуги або виконаної роботи.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Тернопільщина обрала переможців Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості

Середа, 27 травня 2015, 10:17

За доброю традицією з метою вивчення та розуміння підростаючим поколінням ролі та значення податкових та митних платежів у житті держави і суспільства, виховання податкової культури у школярів та ознайомлення їх із професією фахівця податкової та митної справи за ініціативи Державної фіскальної служби України для талановитих дітей України проводиться Всеукраїнський конкурс дитячої творчості, який проходить у три етапи.

Цьогоріч до Головного управління ДФС у Тернопільській області для участі у регіональному рівні надійшло 77 робіт переможців I етапу конкурсу, що проводився в містах та районах області, зокрема, 30 художніх робіт, 32 роботи у напрямку «Літературні твори» та 15 робіт, створених за допомогою комп’ютерної графіки.

Творчість молодих талантів оцінювало конкурсне журі, до складу якого увійшли заступник начальника ГУ ДФС у Тернопільській області Сергій Господарик, перший заступник начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович, а також письменники, представники культури, громадських установ, обласних організацій, Національної спілки художників, фахівці центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді.

Переможцями обласного етапу конкурсу у напрямку «Художні твори» у першій віковій категорії стали Філіпчук Анастасія (I місце), Зубкевич Дарина (II місце) та Стахів Андріана (III місце), у другій віковій категорії – Колісник Катерина (I місце), Суль Христина (II місце) та Кужиль Назар (III місце). Серед робіт комп’ютерної графіки у першій віковій категорії перемогу здобули Підлатюк Денис (I місце), Стець Тетяна (II місце) та Барановська Вероніка (III місце), у другій віковій категорії – Гречка Уляна (I місце), Козак Оля (II місце) та Задерейко Надія (III місце). У напрямку «Літературні твори» у першій віковій категорії перше місце дісталося Осташук Тетяні, друге – Демчану Дмитру, третє місце посіла Тетеря Ірина, у другій віковій категорії переможцями стали Таньовська Оксана (I місце), Грабчук Віра (II місце) та Добровольська Оксана (III місце). Надалі роботи переможців будуть направлені до Києва для участі у третьому етапі Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Майбутнє країни – у мріях дитини».

Головне управління ДФС у Тернопільській області вітає лауреатів Всеукраїнського рівня з перемогою та бажає їм подальших успіхів та наснаги.


Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

У Тернополі відбудеться загальноміське свято

Середа, 27 травня 2015, 10:10

«Останній дзвоник» у загальноосвітніх навчальних закладах відбудеться 29 травня, а загальноміське свято «Випускник - 2015» - 30 травня. 

30 травня о 16.15 год. тернопільські випускники, яких цьогоріч є 1318, розпочнуть ходу центральними вулицями міста від церкви Чесного Хреста, що над Тернопільським cтавом.

О 18 год. на центральному стадіоні розпочнеться урочиста частина, під час якої випускників вітатимуть представники міської та обласної влади, директори шкіл та виступатимуть славетні тернополяни. Також у цей час відбудеться церемонія нагородження золотих та срібних медалістів, переможців конкурсу на кращий вишитий костюм.

 

Сторінка 1398 з 1490

«ПочатокПопередня1391139213931394139513961397139813991400НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер