В Україні почався проект ЄС з вдосконалення контролю за харчовими продуктами
Неділя, 06 липня 2014, 05:04
4 липня відбулося відкриття Проекту ЄС “Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні”. Про це УНН повідомили у прес-службі Держветфітослужби.
Проект ЄС "Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні" ініційовано Європейським Союзом в рамках Програми всеохоплюючої інституційної розбудови (Comprehensive Institution Building Programme – CIB) у сфері безпечності харчових продуктів в Україні із бюджетом у 10 мільйонів євро. Завдання Проекту ЄС направлені на продовження роботи започаткованої та проведеної двома нещодавніми проектами з боку Європейського Союзу, а саме:
Проекту технічної допомоги “Виконання Україною зобов’язань щодо членства в СОТ та реалізації Європейської політики добросусідства в сільському секторі (секторальний підхід)”(10/2008-01/2013);
Проекту Twinning "Надання допомоги українській ветеринарній службі з метою покращення правових та технічних аспектів системи контролю безпечності харчових продуктів" (09/2009-06/2011).
Діяльність, передбачена нинішнім Проектом ЄС, тісно пов’язана з цілями Плану інституційної реформи України у сфері здійснення санітарних та фітосанітарних заходів (СФЗ), затвердженого Кабінетом Міністрів України в червні 2012 року, та сприятиме створенню і функціонуванню Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі Україна – ЄС у рамках Угоди про асоціацію. Цього можна досягнути шляхом приведення системи державного контролю та нагляду за безпечністю харчових продуктів за принципом "від лану до столу" у відповідність із нормами ЄС.