images/stories/logosait_new.jpg

 

Шевченківські дні розпочались в Тернополі

В Тернополі проведуть ряд заходів, які присвячені 201 річниці від дня народження Тараса Шевченка. У переліку – перегляд документальних фільмів про життя Кобзаря, концерти, художні читання та літературно-мистецькі свята.

Зокрема, 9 березня о 15 год. в Українському домі «Перемога» виступить хор ім. І.Кобилянського. Вхід вільний.

«Кожне покоління перечитує Кобзар по своєму і знаходить для себе головні цитати. Для нашого покоління буде актуальною цитата «Борітеся, поборите». Сергій Нігоян в перші дні Революції на Майдані Незалежності в Києві читав Шевченка «Кавказ». Ми з цими словами йдемо і боремось з ворогом на Сході України. Саме ці слова мають бути ключовими у проведенні будь-яких реформ та змін, які повинні відбутись сьогодні в Україні», - зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Нагадаємо, що до дня народження Шевченка у Тернополі відремонтували фундамент пам’ятника Кобзаря у сквері біля театру. Окрім цього, впродовж останніх років зазнав чимало змін і сам сквер. Там було замінено бруківку, відремонтовано сходи, оновлено вуличне освітлення, проведено благоустрій, встановлено додаткові лавки та урни.

Міська рада

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер