images/stories/logosait_new.jpg

 

Спаржа рятує від похмілля після гулянки

Вчені знайшли в рослині амінокислоти, які запобігають отруєнню організму.

Перш ніж йти на велику новорічну гулянку, варто з'їсти кілька паростків спаржі. Так робити радять південнокорейські вчені, які дослідили вплив рослини на організм людини.

Як повідомляє The Daily Mail, науковці з Національного університету Чеджу встановили, що в спаржі, зокрема в її листках, є необхідні амінокислоти й мінерали, які запобігають токсикації людського організму.

Преш ніж прийняти велику дозу алкоголю з нагоди Нового року, науковці радять з'їсти всього кілька пагонів спаржі, аби вберегтися від симптомів похмілля на наступний день.

Крім того в спаржі містяться ферменти, які прискорюють розпад алкоголю в організмі.

"Дуже важливим аспектом є те, що ці ферменти захищають від загибелі клітини печінки. Однак це не значить, що можна напиватися до чортиків і закушувати спаржею", - пояснив один із дослідників доктор Кім.

ТСН 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер