images/stories/logosait_new.jpg

 

На Буковелі намагалися віднайти рецепт ідеального глінтвейну

Ідеальний рецепт глінтвейну – гаряче червоне вино з медом та спеціями. Його намагалися віднайти на гірськолижному курорті "Буковель". На першому фестивалі глінтвейну змагалися сомельє та бармени тамтешніх ресторанів, йдеться в сюжеті ТСН.

У кожного учасника були свої секрети. Хтось, крім традиційних спецій - кориці, гвоздики, лимона - додає імбир, щоб напій ще краще грів; інші рекомендують використовувати не дольки цитрусових, а фреш із них.

Одностайні у єдиному - треба пильнувати , щоб вино не закипіло , інакше втратить свої цілющі властивості. Після того, як конкурсні "експонати" скуштували члени журі, ними пригощали глядачів. Вони, хоч і випили все до краплини, але п'яним з фестивалю не пішов ніхто.

"Мед ми не даємо в глінтвейн, а у стаканчики. Бо при 60 градусах всі цілющі властивості меду пропадають. А напій гріється про 70-80 градусів", - розповів учасник фестивалю Олександр Андросов.

"Глінтвейн потрібен, щоб зігрітись у хорошу погоду, покращити свій настрій. Не обов'язково таку дозу глінтвейна прийняти, щоб була небезпека для себе та інших", - розповідає директор туристичного комплексу "Буковель" Олександр Шевченко.

Нагадаємо, на Буковелі влаштували масштабний фестиваль барбекю. Учасники фестивалю намагалися довести, що барбекю - це не тільки м'ясо, а й риба, овочі і фрукти.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер