images/stories/logosait_new.jpg

 

Приготувати домашні голубці у Сімферополі коштує 80 гривень, а в столиці — на десятку дешевше

Якщо вірити офіційній статистиці, то за минулий рік ціни в Україні впали майже на три відсотки, — йдеться в сюжеті ТСН-Тиждень


Проте як насправді, вирішили перевірити журналісти ТСН у різних куточках України.

Для порівняння завітали у їдальню Кабміну. Найдорожча страва тут — це телятина, запечена під грибним соусом, яка коштує аж 12 гривень. Каші — десь по 5 гривень, а все, що з овочів — взагалі копійки.

Українські господині тим часом допомогли ТСН провести експеримент. Українським індикатором ціни традиційно є борщ. Та є ще одна хороша для цього дослідження страва, — голубці.

Мешканці різних куточків України нарікають на те, що ціни на продукти за останні роки виросли страшенно. Найдорожчі продукти — перед релігійними святами. Цікаво, що закордоном перед святами — сезони знижок, а не обдирання людей. Громадяни обурюються, що зараз приїздиш до магазину, залишаєш 200 гривень, а сумки — порожні. Українці виживають за рахунок родичів у селах, які передають у місто мішки із картоплею та морквою.

Найдорожче приготувати голубці коштує у Сімферополі —79 гривень 20 копійок, на другому місці — Тернопіль із вартістю 73,6 гривень за традиційну українську страву, на третьому — Донецьк, тут приготувати голубці "потягне" на 73 гривні. І найдешевші голубці у столиці — 70 гривень і 5 копійок.

Для порівняння: борщ із м‘ясом та сметаною, гречка з підливою та котлетою, салат, хліб і компот у їдальні в Кабміну коштують 23 гривні.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер