images/stories/logosait_new.jpg

 

Українські діти труяться ацетоном через зловживання фаст-фудом

Через надмірне споживання жирної їжі з фаст-фудів і напівфабрикатів в Україні все частіше почали реєструвати ацетонемічний синдром у дітей.


Як пише "Фокус", через надмірне споживання жирної їжі у печінці закінчується запас глікогену, який бере участь у її перетравленні.

Таким чином спожитий фаст-фуд у організмі безперешкодно розкладається на глюкозу і ацетон. А надлишок ацетону призводить до отруєння і фізичного виснаження.

Згідно із статистикою Міністерства охорони здоров'я, отруєння ацетоном через жирну їжу діагностують у 5% дітей. Однак реальні цифри ацетонімії значно вищі, - кажуть експерти.

"Немає точних даних, але ще років 10 тому цей недуг зустрічався в рази рідше ніж зараз", - каже педіатр Інституту педіатрії, акушерства і гінекології Галина Єрмолова.

На її думку, ацетонімія розповсюджується через зміни в культурі харчування українців. Стали поширеними напівфабрикати з консервантами і емульгаторами та жирна їжа із фаст-фудів. Крім того, не рідко лікарі швидкої не впізнають у симптомах саме підвищений рівень ацетону в організмі.

Лікувати таку інтоксикацію варто в два етапи. Спочатку в пацієнта понижують рівень ацетону в крові, знімають симптоми отруєння і відновлюють нормальний обмін речовин в організмі. А потім проводять профілактику рецидивів.

"Важливо дотримуватися дієти з обмеженим вмістом жирів і високим рівнем вуглеводів, які легко засвоюються – рагу, каші, тушковане м'ясо з овочами", - радить педіатр Єрмоленко.

ТСН 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер