Медики назвали п'ять найнебезпечніших алкогольних напоїв
Субота, 04 травня 2013, 12:03
Також вони пояснили, чому саме ці напої приносять найбільшу шкоду людині та скільки й якого алкоголю краще вживати.
Медики визначили п'ять найбільш небезпечніших алкогольних напоїв. Серед них - пиво, слабоалкоголка і коктейлі, йдеться у сюжеті випуску ТСН.19:30.
"Найбільш небезпечні - це слабоалкогольні напої. Бо ми не можемо контролювати надходження етилового спирту. Ми думаємо, якщо це 3-5% пиво, воно не таке небезпечне як скажімо 40% горілка чи щось подібне", - пояснює лікар-гастроентеролог Наталія Міхньова.
Гірша за пиво лише слабоалкоголка. На смак вона як ситро, а шкодить більше, ніж горілка. Алкогольні коктейлі - які так полюбляють жінки на вечірках - вбивають печінку сумішшю різних видів алкоголю. Ігристе - небезпечне вуглекислотою. І нарешті - солодкі лікери, що призводять до гірких наслідків.
Особливо категоричні лікарі щодо підлітків. Саме вони - головні споживачі слабоалкоголки.
Якщо вже пити, кажуть лікарі, то жінці - келих-два вина чи якісного шампанського. Чоловікові - 40-градусних напоїв не більше ніж 200 грамів і з хорошою закускою. Українці норму перебирають більш ніж удвічі.
Нарколог Олександр Шипунов радить - зупинятися треба, щойно світ почав набувати яскравих барв. Чекати ж поки все довкола втратить чіткість не треба.
"Якщо ви вирішили випити 100-150 грамів міцного напою, то на цьому потрібно і зупинитися", - радить нарколог.
Ще одна порада лікарів купувати лише перевірені напої - це принаймні вбереже від додаткових неприємностей.
Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак