images/stories/logosait_new.jpg

 

Які найбільш фальсифіковані продукти споживають тернополяни

Одним з найпопулярніших з фальсифікованих продуктів є апельсиновий сік. Цей продукт далеко не завжди виготовляється з апельсинів. Часто напій з назвою “апельсиновий сік” містить не тільки аскорбінову кислоту, але навіть суміш цукрового буряка, кукурудзяного цукру, глутамату натрію і сульфату калію.
Скандали з відмивання меду останнім часом набирають обертів. Останній великомасштабний випадок у Китаї був пов’язаний з зараженням меду потенційно небезпечними антибіотиками.Найчастіше дешевий мед видають за більш дорогі сорти. Мед є одним з найбільш часто фальсифікованих продуктів і становить 7% випадків харчового шахрайства. Торік у США в 75% придбаного в магазині меду навіть не містило пилок.
Не дивлячись на те, що цей продукт розрахований більше на гурманів, ніж на масовий ринок, його все ж підробляють через високу вартість. Шахраї примудряються видавати за трюфельне масло суміш оливкової олії з ароматизаторами.
Чорниця є дорогою ягодою, і, отже, випадки її підробок також високі. У багатьох поживних батончиках і рогаликах, які нібито містять чорницю, нерідко виявляється суміш цукру, кукурудзяного сиропу, масла, штучних ароматизаторів і харчових барвників синього і червоного кольору. Тому експерти Кedem.ru радять уважно перевіряти список інгредієнтів у продуктах, які нібито містять чорницю.
Молоко також є одним з найбільш часто підроблених продуктів харчування. У ньому можна знайти великий список домішок: меламін, формальдегід, сечовина, перекис водню, машинне масло, каустична сода, крохмаль, коров’яче або свиняче сало.
Як повідомляє Кedem.ru, дослідження, проведені з 2010 по 2012 рік, показали, що 33% риби з 1215 зразків були визначені як невідповідні своїй назві. Зразки були зібрані з 674 магазинів в 21 державі. Найбільш часто підроблюваними виявилися окунь і тунець.
Під виглядом екзотичної спеції нерідко можна виявити суміш квіток календули, куркуми, кукурудзяних рилець, пелюсток маку, гіпсу, крейди, крохмалю, сульфату барію і пофарбованих у червоний колір шовкових волокон.
Дослідники виявили, що під виглядом оливкової олії нерідко продається масло нижчої якості, а справжня італійська оливкова олія часто не має до Італії ніякого відношення. Оливкову олію часто розбавляють іншими маслами: маслом фундука або волоського горіха, кукурудзяним, соняшниковою, арахісовим, рослинним, соєвим і пальмовою маслами.
Гранатовий сік є дуже корисним, містить багато антиоксидантів, тому багато споживачів готові платити за нього чималу ціну. Але гранатовий сік часто розбавляють виноградним або грушевим соком, додають цукор і кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози. Іноді такий сік навіть не містить ніяких слідів реального гранатового соку.

У молотій ж каві можна знайти смажену кукурудзу, смажений ячмінь, смажені соєві боби, цикорій, житнє борошно, картопляне борошно, палений цукор, карамель, інжир, смажене насіння фініків, глюкозу, мальтодекстрин і крохмаль. Щоб уникнути підробки фахівці Кedem.ru рекомендують купувати каву в зернах і самостійно її перемолочувати.

Нагадаємо, раніше в Євросоюзі розгорівся скандал з приводу вмісту конини в традиційних м’ясних продуктах, внаслідок чого споживання кінського м’яса в деяких країнах Європи помітно зросла.

“Тернопільський тиждень”

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер