images/stories/logosait_new.jpg

 

Українці ласують саморобними біляшами, піцою та шаурмою, незважаючи на ризик отруєнь

Про вплив вуличного фаст-фуду на шлунок і фігуру лікарі говорити не втомлюються, а зараз у спеку просто волають. Саморобні біляші і піца гріються на сонечку з ранку до вечора. Шаурма загортається без усякого контролю, — йдеться в сюжеті ТСН.19:30.


Тим часом в Україні ятки з хот-догами та біляшами розміщені практично усюди. У чергу вишиковуються охочі поласувати шаурмою. Сонце припікає, а пиріжки і піца ризикують підсмажитися вдруге. Продавці саморобної продукції від сонця рятують свою продукцію тим, що просто її пересовують у тінь. Проте документи показати не можуть. Мовляв, забули вдома.

Українці охоче купують піцу та пиріжки. Кажуть, що про наслідки подумають завтра. На наслідки, кажуть медики, часто можна не тільки подивитися. Їх любителі вуличних перекусів ризикують сповна відчути на собі. Токсикоінфекції уникнуть найщасливіші. Бо їжа лежить без холодильника, а з чого і як готували — невідомо. Навіть на легальних точках із обладнанням не кажуть із чого виготовляють їжу.

Згідно законодавства тепер СЕС не має права здійснювати заходи нагляду.

Нагадаємо, що у травні в Миколаєві 18 людей поласували шаурмою в закусочній і опинилися в лікарні.

Кореспондент ТСН Людмила Бадалян.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер