images/stories/logosait_new.jpg

 

Сезонні фрукти: що краще з’їсти в серпні

Про користь сезонних фруктів говорить незліченна кількість мінералів та вітамінів у складі.

Що встигнути з’їсти в серпні, аби збагатити свій раціон та не забувати про здорове харчування? Чим корисні сезонні фрукти?

Зібрали інформацію про те, чому потрібно вживати фрукти та яку користь несуть свіжі сезонні продукти.

Користь серпневих фруктів

Серпень – один з найбільш врожайних місяців. Хоча фруктовий сезон почався значно раніше, саме зараз час збору найбільшої кількості смачних плодів.

Фрукти цьогорічного врожаю вже достигли в садах або ж чекають на прилавках, пропонуємо ознайомитись з їх складом та поживними властивостями.

Користь сезонних серпневих фруктів. Фото: dragi52/Depositphotos

Читайте також: Як правильно мити фрукти та овочі: лайфхаки для очищення продуктів

Свіжі фрукти: користь та вплив на організм

Ожина

  • Це чудове джерело вітаміну С, вітаміну К та марганцю.
  • Ожина покращує травлення та рівень цукру в крові, адже містить клітковину.
  • Однією з головних переваг ягоди є те, що вона багата на антиоксиданти, які називаються поліфенолами – вони допомагають боротися зі стресом.
  • Ожина містить поліфенол антоціан, який є корисним для лікування запалення. Антоціани в ожині також можуть допомогти при серцево-судинних захворюваннях. Дослідження показують, що ці речовини збільшують приплив крові до мозку та активують ділянки, які контролюють мовлення, пам'ять та увагу.
Ожина є джерелом вітаміну С, вітаміну К та марганцю. Фото: Olyina/Depositphotos


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер