images/stories/logosait_new.jpg

 

Мікрохвильова піч перетворює супер корисні овочі на туалетний папір


Убивця продуктів Фото: lifetips.org.ua

Убивця продуктів
Фото: lifetips.org.ua

За всіма правилами здорового харчування, овочі — обов’язкова та основна складова раціону. Але, згідно з результатами, отриманими в ході дослідження, проведеного у Сполучених Штатах, спосіб приготування овочів визначає ступінь корисності їх для організму.

У ході дослідження експерти готували брокколі — капусту, відому своїми протираковими властивостями і здатністю поліпшувати травлення. Вчені варили брокколі в окропі, смажили на сковороді, готували з використанням мікрохвильової печі і в пароварці, а потім вивчали «зразки» на наявність і рівень різних корисних для організму хімічних сполук.

В результаті самим «безпечним» для корисних речовин був визнаний спосіб приготування брокколі на пару. Саме в такій формі капуста зберігає всі необхідні для профілактики раку речовини: в першу чергу — мірозінази — речовини, що сприяє виробленню сульфорафана, який, у свою чергу, і є «засобом профілактики» онкологічних захворювань.
При приготуванні в мікрохвильовій печі або в окропі мірозінази руйнується. Тобто перетворюються на звичайний туалетний папір. Як стверджують автори дослідження, інші овочі, що потрапляють під вплив «мікрохвиль», також втрачають свої корисні речовини, тому оптимальним способом приготування будь-яких «здорових» страв на основі овочів слід вважати парообробку. І навіть розігрівати їх у мікрохвильовці фахівці не рекомендують.

За матеріалами “Здоров’я”

7 Днів

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер