images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські велосипедисти вибороли бронзові нагороди на змаганнях у Білій Церкві

П'ятниця, 27 серпня 2021, 10:30

Тернопільські велосипедисти вибороли бронзові нагороди на змаганнях у Білій Церкві

Кубок України в олімпійських видах та чемпіонат України в командній гонці на шосе 20-23 серпня тривав у місті Біла Церква. Вдало виступили на цих змаганнях тернопільські велосипедисти, здобувши бронзові медалі у різних видах програми. Як повідомляє Тернопільський осередок Федерації велосипедного спорту України, Віталій Гринів став бронзовим призером в індивідуальній гонці на 20 км. Поступившись лише одну секунду у боротьбі за «бронзу», четверте місце посів Владислав Щербань. Зате в командному заліку у цьому виді наші хлопці зайняли третє місце.

Також бронзові нагороди Владислав Щербань, цього разу уже разом із Назаром Покойовим, здобули у командній гонці на 75 км.

У ще одному виді змагань - груповій гонці на 145 км - Владислав Щербань знову посів четверте місце. І у підсумку у цьому виді в командному заліку наші хлопці стали четвертими.

Усі спортсмени – вихованці обласної ШВСМ. У складі тернопільської команди виступав також Артем Авдалян – учень ОДЮСШ. Тренер команди Володимир Павелко.

 

З нагоди 30-ї річниці Незалежності України територіальні громади Тернопільщини підготували флешмоби

Четвер, 26 серпня 2021, 09:06

З нагоди 30-ї річниці Незалежності України територіальні громади Тернопільщини підготували флешмоби

Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»впроваджуватиме на території нашої області соціальний проект Президента України «Активні парки – локації здорової України». Мета проекту  – зробити спорт ближчим до людей, створити умови для того, щоб кожен громадянин України, а саме, діти дошкільного та шкільного віку, підлітки, молодь, люди середнього та похилого віку, люди з інвалідністю, ветерани війни та члени їх сімей мали можливість зміцнити своє здоров’я, підвищити якість та тривалість активного життя, не витрачаючи великих коштів та використовуючи наявні у місці проживання умови для занять.

Заходи соціального проекту Президента України «Активні парки – локації здорової України» проходитимуть у десять етапів. Їх також можна проводити і в онлайн-форматі. Передбачається проведення естафет, конкурсів, акцій, показових виступів, розробка маршрутів зі спортивного орієнтування, рухливих ігор з елементами спорту за участю провідних спортсменів, спортивних змагань, вікторин, естафет, занять із ознайомлення з новими видами спорту, майстер-класів та показових виступів спортсменів з різних видів спорту, виконання комплексів фізичних вправ помірної інтенсивності для учасників без спеціальної підготовки, проведення спортивних фестивалів та фізкультурно-оздоровчих заходів, демонстрація спортивного інвентарю для різних видів спорту, різноманітних видів рухової активності, також підготовка фізкультурно-розважальних програм.

Відповідно до вищеназваних завдань, територіальні громади Тернопільщини розпочали свою роботу зі створення фізкультурно-розважальних програм. Тобто, підготували різноманітні та цікаві флешмоби за участю дітей та жителів громад, присвячені 30-й річниці Незалежності України. Головною метою таких заходів стало формування в українців різного віку національно-культурної ідентичності, активної громадянської, державницької позиції, підтримання патріотичного духу населення України, виховання поваги до історії та культури України. А ціллю та завданнями флешмобу є формування у людей традицій здорового способу життя, залучення до занять фізичною культурою і спортом.

Одинадцять чудових колоритних відеороликів надійшли у Тернопільський обласний центр фізичного здоровя населення «Спорт для всіх» та Всеукраїнський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» від Товстенської (координатор Саковська Антоніна), Більче-Золотецької (координатор Бабич Володимир), Великобірківської (координатор Дулібан Сергій), Байковецької (координатор Хома Марта), Васильковецької (координатор Лахман Олег), Кременецької (координатор Запольський Євген), Борщівської (координатор Николаїшин Надія), Підволочиської(координатор Дрейко Сергій), Бережанської(кординатор Марта  Сеньків-Ковбасюк) Козівської(координатор Оксана Юрків) та Гусятинської(коордимнатор Галиняк Олег) територіальних громад.

Діти виконували різноманітні комплекси фізичних вправ, тобто заоохочували власним прикладом усіх бажаючих щодня займатись фізичною культурою і спортом, та вітали українців з днем Незалежності нашої держави.

Всі представлені флешмоби можна побачити на сторінках у фейсбук вищеназваних громад за адресами, набравши на пошуковому віконці на фейсбук: Активні парки – локації здорової України та назва громади.

У Тернопільському краєзнавчому музеї створили новий експозиційний розділ

Четвер, 26 серпня 2021, 09:04

У Тернопільському краєзнавчому музеї створили новий експозиційний розділ

У відділі нової і новітньої історії музею створено експозиційний розділ, присвячений 30-річчю Незалежності України. Тут представлені унікальні фотодокументальні артефакти з фондових збірок музею, які відображають передумови й основні віхи розбудови української державності.
0Кінець 80-х початок 90-х років ХХ ст. — воістину неповторний час. Політичні пристрасті вирували по всій Україні, і в тому числі на Тернопільщині. На численних мітингах, демонстраціях та інших протестних акціях наші краяни рішуче виступали проти тоталітарної системи, вимагали демократичних перетворень, свободи й суверенітету для Української держави. Все це можна побачити на фото в експозиції.
Експонати розповідають про діяльність Народного Руху України на Тернопільщині. Привертають увагу матеріали про важливі суспільно-політичні події, які відбувалися в Україні і в нашому краї у цей період. Зокрема, прийняття нової Конституції України, історичний ланцюг єднання між Києвом та Львовом, який організували 21 січня 1990 року з нагоди 71-ої річниці Акту Злуки УНР і ЗУНР, святкування 450-річчя міста Тернополя та ін.
1Особливо хвилюють експонати, які безпосередньо висвітлюють події тих незабутніх днів, пов’язаних з проголошенням Незалежності України і проведенням Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року на підтвердження цього доленосного рішення. Прийняття нової Конституції України, грошова реформа, духовне й культурне відродження, нове сучасне будівництво, розвиток новітньої інфраструктури — про все це розповідають матеріали експозиції.
Поряд з фото і документами розміщено багато національної символіки, зокрема, синьо-жовті прапори, кожний з яких має свою унікальну історію. Особливо вражають бойові знамена з зони російсько-української війни.
Любов Катеринюк,
завідувачка відділу
нової та новітньої історії.


 

Українські юніори завоювали більше двадцяти медалей на чемпіонаті Європи з боксу

Четвер, 26 серпня 2021, 07:45

Українські боксери успішно виступили на юніорському чемпіонаті Європи в Сараєво (Боснія і Герцеговина), в якому брали участь юнаки та дівчата.

Наші спортсмени викликали справжній фурор, взявши 23 медалі із 29-ти можливих. Українці завоювали сім золотих, дев'ять срібних і сім бронзових нагород. Такий показник дозволив збірній України посісти друге місце в загальнокомандному заліку чемпіонату Європи.

Найбільше здивувала боксерський бомонд 13-річна красуня Кіра Макогоненко. Вона завоювала одну із золотих медалей, перемігши в фіналі турніру суперницю з Росії. Українка стала кращою в категорії до 42 кілограмів.

Відсвяткувала перемогу на рингу наша «Ломаченко в спідниці», як вже охрестили дівчину, українським національним танцем «гопак».

«Спасибі Всевишньому за все! - написала у себе в Інстаграм Кіра Макогоненко. - Перемогу в цьому чемпіонаті Європи я присвячую, в першу чергу, своїм батькам. Кращому татові і тренеру, який вірив у мене і підтримував. Своїй мамі, у якої був день народження 12-го числа - дарую цю перемогу тобі, рідна».

Додамо, що юна боксерка представляє Україну на міжнародній арені від Харкова, їй 13 років і вона вже активно веде свій Інстаграм, в якому є спільна фото з чемпіоном Василем Ломаченко.

Незважаючи на захоплення таким жорстким видом спорту, як бокс, дівчина намагається представляти себе в мережі і як майбутня модель, що у неї так же добре виходить, як і боксувати на ринзі.

З іншими цікавими новини, а також прогнозами експертів на важливі спортивні події, знайомтесь на порталі Metaratings.


Зеленський вручив Блохіну нагороду «Національна легенда України»

Четвер, 26 серпня 2021, 07:44

Президент України Володимир Зеленський вручив перші державні нагороди «Національна легенда України» 7 українцям. Про це повідомляє видання Українська правда.

Серед перших нагороджених - легенда футболу, колишній гравець «Динамо» і тренер збірної України Олег Блохін.

Легендарний український футболіст і тренер, володар «Золотого м'яча» отримав орден князя Ярослава Мудрого II ступеня. Почесну нагороду Блохіну вручив в Будинку футболу міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

«Висока нагорода для одного з найяскравіших футбольних талантів України! Це прекрасна можливість, щоб згадати пам'ятні сторінки, які Олег Володимирович вписав в футбольну історію нашої держави як гравець і як тренер національної збірної України», - прокоментував нагородження Блохіна член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

Також глава УАФ подякував міністру за високу нагороду для Блохіна, відмітивши його досягнення та вклад в розвиток професійного футбол.

«Дякую Олегу Блохіну за відданість грі і історичні перемоги українського футболу на міжнародній арені», - сказав президент УАФ.

Разом з Олегом Блохіним нагороди отримали співачка Софія Ротару, художник Іван Марчук, хореограф Мирослав Вантух, поет Юрій Рибчинський, артистка балету і педагог Олена Потапова і композитор Мирослав Скорик (посмертно).

Про інші актуальні спортивні новини України і світу дізнавайтесь на порталі Metaratings.


 

Сторінка 806 з 1427

«ПочатокПопередня801802803804805806807808809810НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер