images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Ярослава Магучіх отримала нову квартиру в Дніпрі

Четвер, 26 серпня 2021, 07:44

Олімпійській призерці, стрибунці у висоту Ярославі Магучіх за дорученням президента України вручили ключі від квартири в Дніпрі.



Згідно розпорядження Володимира Зеленського, квартиру в Дніпрі, крім спортсменки, також отримав ветеран АТО Ігор Сулима. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Дніпропетровської ОДА.

«Державний прапор захищають військові на фронті. Його прославляють і спортсмени на міжнародних змаганнях. Символічно, що саме в День Прапора України відзначаємо тих, ким пишаємося - легкоатлетку Ярославу Магучіх і учасника АТО Ігоря Сулиму», - сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко під час вручення ключів від квартир.

«Дуже приємно, що цінується наполеглива праця. Круто, коли так нагороджують людей за їх досягнення. Дизайн квартири є в голові - хочу модерний стиль. Але поки втілювати це в життя немає часу. Візьмуся після закінчення змагального сезону», - поділилася планами Ярослава.

Другий власник новенького житла військовий Ігор Сулима зазначив, що подарунок сім'я отримала напередодні 5-річчя доньки, яка народилася 24 серпня - в День незалежності України.

Нагадаємо, 19-річна легкоатлетка з Дніпра Ярослава Магучіх стала призером Олімпіади-2020 в Токіо. 7 серпня спортсменка завоювала бронзову медаль у стрибках у висоту. Варто відмітити, що експерти сайту Bookmaker Ratings прогнозували успіх українки, котра являється чинною чемпіонкою Європи та України.


 

Українка Костюк пробилася в чвертьфінал турніру в Чикаго

Четвер, 26 серпня 2021, 07:43

Українська тенісистка Марта Костюк (№56 WTA) перемогла естонку Кайю Канепі (№69 WTA) у другому колі турніру WTA в Чикаго.


Переможний для українки поєдинок тривав 1 годину і 33 хвилини і закінчився з рахунком 6:2, 6:3.

Марта зробила 4 ейси, допустила 6 подвійних помилок, реалізувала 4 з 9 брейк-поінтів. Це була перша зустріч тенісисток в історії. На стартовому колі естонка перемогла українку Ангеліну Калініну.

Наступною суперницею в рамках чвертьфіналу Костюк буде росіянка Варвара Грачьова (№88 WTA). Попередня зустріч суперниць завершилась перемогою українки - 6:1, 6:2. Переконливу перемогу Марти прогнозували експерти сайту «Рейтинг Букмекерів».

Нагадаємо, в першому колі Марта обіграла канадку Кетрін Себов. Костюк розбила суперницю за півгодини. Рахунок поєдинку - 6:0, 6:3.

Здобула перемогу на турнірі в першому колі й інша українка - Еліна Світоліна. У статусі першої сіяної турніру WTA 250 в Чикаго вона на відмові обіграла 91-у ракетку світу Клару Бюрель (5:7, 6:1, 2:0, відмова француженки).

Світоліна у першому матчі в Чикаго реалізувала 6 з 9 брейк-поінтів, віддала 4 гейми на своїй подачі, а також подала 3 ейси і виграла 69% очок з першого м'яча.

У другому раунді в Чикаго Світоліну чекає зустріч з ще однією тенісисткою з Франції - Фіоною Ферро (№80 рейтингу WTA). В наступному раунді переможниця пари зіграє з Крістіною Младенович (№57 WTA).


Букмекери оцінили шанси Петракова вивести збірну України на ЧС-2022

Четвер, 26 серпня 2021, 07:42

Після невдалого старту у відборі до світового футбольного форуму аналітики досить низько оцінюють шанси нового тренера збірної України Олександра Петракова виправити ситуацію.


Посилання на обкладинку (картинку):




Майже три тижні збірна України з футболу не мала керманича, аж допоки Виконком УАФ не затвердив на посаді виконувача обов’язків Олександра Петракова. У першому своєму інтерв’ю новоспечений наставник пообіцяв докласти максимум зусиль, щоб успішно подолати груповий етап кваліфікації до чемпіонату світу.


«У відбірному турнірі чемпіонату світу потрібен результат. Залишилося п’ять матчів. Кожна гра — як фінальна, це не клубний футбол. Я зроблю все, що від мене залежить, щоб вивести команду на чемпіонат світу в Катарі», – сказав спеціаліст.


Однак, на думку експертів інтернет-видання «Bookmaker Ratings», шанси українців потрапити у фінальну частину Мундіалю невеликі. Вони оцінюються у 22%.


Серед команд, що потрапили у квартет D, фаворитом являється збірна Франції. Ймовірність того, що команда продовжить боротьбу за звання чемпіона, складає 86%, а шанси на перемогу в першості оцінюються у 14%.


Можливість того, що «Синьо-жовті» отримають титул кращої команди в світі, оцінюється у 1%.


Нагадаємо, за підсумками минулого розіграшу звання чемпіона здобула збірна Франції. Підопічні Дідьє Дешама у фінальному матчі, що відбувався у Росії в 2018 році, переграли Хорватію (4:2). Українська збірна тоді не змогли подолати кваліфікаційний турнір.


 

Проголошення Незалежності України сьогодні підтримали б 80% українців – соціологія

Четвер, 19 серпня 2021, 09:23

ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

Згідно з опитуванням, проголошення Незалежності України сьогодні підтримали б 80% опитаних, а не підтримали б – 15%.

Джерело: опитування групи "Рейтинг"

Деталі: Проголошення Незалежності України сьогодні загалом підтримали б 80% опитаних. Не підтримали б – лише 15%, вагалися з відповіддю – 5%.

Найвищий рівень підтримки Незалежності серед покоління, яке народилося після 1991 року (87%).

Також більше тих, хто підтримав би Незалежність, серед мешканців західних та центральних регіонів та більш заможних. Попри розбіжності, не менше двох третин у кожній із демографічних груп підтримали б сьогодні проголошення Незалежності.

 

 

Українська правда

76% українців вважають себе щасливими. Опитування

Четвер, 19 серпня 2021, 09:19

76% українців можуть назвати себе щасливими людьми, а більше 50% громадян ототожнюють щастя з успіхом.

Про це свідчать дані всеукраїнського соціологічного дослідження "Хто ми: дослідження українського суспільства до 30-річчя Незалежності України".

39% респондентів однозначно вважають себе щасливими і 37% – скоріше вважають себе такими.

Жителі різних регіонів одностайні щодо визначення свого стану, розбіжності складали лише кілька відсотків:

  • Захід – 78%;
  • Центр – 77%;
  • Південь – 77%;
  • Схід – 73%;
  • Донбас – 75%.

Найбільше щасливих – серед молоді. Утім, великої розбіжності серед вікових категорій немає.

Зокрема, 49% молоді однозначно вважають себе щасливими людьми, а 38% – скоріше є щасливими.

Фото: stockasso/Depositphotos

Серед людей віком 31-54 роки 40% відносять себе до щасливих людей і скоріше відносять – 39%.

Серед покоління від 55 років однозначно щасливими вважають себе 33%, скоріше щасливими – 36%.

58% громадян впевнені, що успіх є тотожним щастю.

Зокрема успішна людина, на думку більшості громадян України, – це та, яка має роботу з гідною зарплатнею (так вважають 52% респондентів) та займається улюбленою справою (47%).

Молодь частіше за інші покоління вважає успішною людиною ту, яка має бізнес (26%) та добрі зв’язки (19%).

На заході країни частіше за інші регіони критерієм успіху називають наявність улюбленої справи (49%).

На Донбасі успіхом вважають:

  • наявність бізнесу (25%);
  • депутатство (22%);
  • добрі зв’язки (20%);
  • статус олігарха (25%);
  • роботу IT-спеціалістом (13%).

Дослідження було проведене Українським інститутом майбутнього спільно з соціологічною компанією "Нью Імідж Маркетинг Груп" у період з 17 липня по 1 серпня 2021 року на всій території України.

Загалом було опитано 5000 громадян face-to-face віком 18 років і більше.

Результати є репрезентативними. Статистична похибка для вибіркової сукупності на рівні всієї країни з ймовірністю 0.95 не перевищує 1,41%, на регіональному рівні – 3,16%.

Водночас згідно із соціологічним опитуванням, проведеним 14-16 січня 2021 року групою "Рейтинг", лише 29% українців вважали себе дуже щасливими людьми, і лише 2% – абсолютно нещасними.

 

Сторінка 807 з 1427

«ПочатокПопередня801802803804805806807808809810НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер